Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 502640 пати)

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #465 на: 25 Декември 2013, 00:24:20 am »
може бе ама многу ќе кошта :D

не, озбилен сум, безразлика на цената, али да не се измени работата на бензин(да остани со карбуратор). и која би била разликата во потрошувачка

ако е потребно сензори, сонди тогаш стварно е неисплатливо, маубетот ми е од најнормален бензиски мотор (југо 55 да ставиме пример) да се направи на секвент плин.

слободно ко ќе види модератор нека го префрли муабетов во соодветна тема, се извинувам.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7282
« Одговори #466 на: 25 Декември 2013, 00:27:43 am »
Епа како да се направи секвент кога возилата со карбуратор немаат дизни и немаат директно вбризгување, туку вакумски влегува смешата од горивото и воздухот во цилиндрите.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
« Одговори #467 на: 25 Декември 2013, 00:32:29 am »
Епа како да се направи секвент кога возилата со карбуратор немаат дизни и немаат директно вбризгување, туку вакумски влегува смешата од горивото и воздухот во цилиндрите.

пријателе, не сум упатен во плиновите и незнам баш како работат овие новите системи, нели има засебни дизни плинот, незнам затоа прашувам

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7282
« Одговори #468 на: 25 Декември 2013, 00:38:04 am »
Да, ама неможеш да го смениш начинот на кој горивото влегува во моторот што има карбуратор.
Ке треба мултипоинт да го направиш возилото со карбуратор што не е мала инвестиција, треба комплет нова усисна грана, со клапни, со сензори, со дизни, плус компјутер што ке го регулира сето тоа.
Затоа кај карбуратор, плинот е многу ефтин и не кошта многу пари за да се стави, пошто работи на далеку попрост начин од новите возила.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #469 на: 25 Декември 2013, 01:43:18 am »
плинот зима сигнал од бензиските инџектори,а ти пошто ги немаш....

додуше онак збореше нешто моно-поинт може да се направи со дизни

ама карбуратор не,барем мене не ми фаќа око,незнам како би се извело тоа

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #470 на: 25 Декември 2013, 10:01:28 am »
монопоинт или карбуратор, сеедно, за да се направи на плин на дизни е бајаги комплицирана работа и сериозно јака инвестиција, но може да се направи. уредот со се плинската инсталација ке фати преку 1000 евра.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5527
« Одговори #471 на: 25 Декември 2013, 11:55:53 am »
може бе ама многу ќе кошта :D

не, озбилен сум, безразлика на цената, али да не се измени работата на бензин(да остани со карбуратор). и која би била разликата во потрошувачка

ако е потребно сензори, сонди тогаш стварно е неисплатливо, маубетот ми е од најнормален бензиски мотор (југо 55 да ставиме пример) да се направи на секвент плин.

слободно ко ќе види модератор нека го префрли муабетов во соодветна тема, се извинувам.
поевтино ќе е да ставиш цел инџешн од југо ефи, и на него да закачиш плин на дизни. мада и тука е прашање исплатливост затоа што фул груп е југото :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #472 на: 25 Декември 2013, 12:55:59 pm »
Кај тебе многу поедноставно би било да се стави LCS уред,значи сонда на ауспух да се завари и евентуално тпс сензор ако сакаш да имаш повеќе контрола на уредот,потоа и расплињачата ќе треба да ја смениш со електронска пошто сегашната е сигурно вакумска.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
« Одговори #473 на: 25 Декември 2013, 15:40:08 pm »
не, чисто ме интересираше дали можи, тоа со југото беше за пример само.

уште се трпи на бензин барем моето количе(фичо 750)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #474 на: 26 Декември 2013, 00:48:06 am »
не, чисто ме интересираше дали можи, тоа со југото беше за пример само.

уште се трпи на бензин барем моето количе(фичо 750)
фичо-југо исти К.. може, ама кошта.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Maisonpiere

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 91
« Одговори #475 на: 27 Јануари 2014, 15:04:31 pm »
Добар ден дечки. Имам прашање за местење на плински уред на Fiat Stilo 1.4 16v? Прашањето е каде, кој е најдобриот и исплатливоста на истиот :) Ви благодарам однапред :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18204
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #476 на: 27 Јануари 2014, 15:10:45 pm »
Плимонт, секако. Моментално го местат за мене најдобриот плински уред на пазарот, Landirenzo Omegas Evo кој е страшно добар уред, по сведоштво на неколку форумџии и уште неколку познаници.
Цената е околу 570 евра + 2200 денари атестирање.

П.С. Пријатели на форумот се, ако одиш да ги посетиш претстави се како Карклубец.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Maisonpiere

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 91
« Одговори #477 на: 27 Јануари 2014, 15:16:57 pm »
Значи плимонт дефинитивно да одам ? Бидејќи некои ми предложија и во новус но за плимонт повеќе се слуша :)Благодарам во секој случај :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18204
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #478 на: 27 Јануари 2014, 15:21:01 pm »
Во секој случај кај Плимонт имаш плус затоа што си член на КарКлуб. Потоа сум уверен дека пост-инсталационо ја имаш најдобрата поддршка во Македонија - односно ќе те услужат многу брзо и ефикасно доколку се јави проблем со штелување, сецкање и такви работи.

Сепак, твое е да одлучиш на крај.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #479 на: 27 Јануари 2014, 15:25:23 pm »
Значи плимонт дефинитивно да одам ? Бидејќи некои ми предложија и во новус но за плимонт повеќе се слуша :)Благодарам во секој случај :)

Испитај си ситуација и во Мармил Монт и во Кар Систем. Види си кој што како, напрај си математика што ти е најисплатливо и шибај.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.