Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
125 (71.4%)
Новус
15 (8.6%)
Мармил Монт
12 (6.9%)
Кар Систем
15 (8.6%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.9%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 175

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 380151 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #150 на: 09 Јуни 2011, 12:49:26 pm »
тропаше цревото за полнење на плин? и дали тресеше?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #151 на: 09 Јуни 2011, 13:15:45 pm »
pa nesto zatropa so tocno neznam. Crevoto ne go vidov da trese.
samo mu rekov da prekine na toj posto cudno mi dojde a toj mrtov laden si sedi.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #152 на: 09 Јуни 2011, 13:41:35 pm »
kaj mene koga ja polnam bocata do kraj,tresi crevoto i taka tropa,

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #153 на: 09 Јуни 2011, 14:38:22 pm »
Izglea go napnuvame mnogu :)
Nareden pat poise od 30litra ne stavam da ne go macam crevoto

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #154 на: 09 Јуни 2011, 14:44:15 pm »
 :D :D :D абе мачи го до крај ти е гајле  :D :D :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #155 на: 09 Јуни 2011, 17:36:00 pm »
Ништо не му е на цревото не се секирај, туку само ти си ја напунил до максимум...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #156 на: 10 Јуни 2011, 10:57:18 am »
da ne bidne nesto kaj mene :)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #157 на: 10 Јуни 2011, 13:20:17 pm »
Ништо не и е,полнија до максимум  :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #158 на: 10 Јуни 2011, 15:18:02 pm »
sledejki put :D

Отсутен plimont

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #159 на: 11 Јуни 2011, 18:57:53 pm »
Фала RikiRulz,

Ние имавме главоболки  со 1.4 VW моторот кога Порше Македонија, во краток временски период, продаде над 400 возила со плински уред, претежно Октавии и Фабии наменети за такси компании, кога 5-10%  од тие возила се случуваше 1 до 2 пати неделно да угаснат.
Позитивно беше тоа што самиот производител на автогасната опрема Ланди Рензо веќе беше запознаен со тој проблем, и беше подготвен во најкраток рок да испрати инструкции за негово надминување, и истиот да се отстрани.
И проблемот со твоето возило спаѓа во таа група на проблеми (преодот од движење на лер – гас)

Генерално кажано, бидејќи јас не го познавам  плинскиот уред кој е вграден во твоето возило, а  и неговиот софтвер, во услови кога потрошувачката е во граници на нормала,и кога гаснењето е многу ретко,јас би ти препорачал да не се интервенира во плинскиот уред, секоја интервенција со себе носи и шанси за пореметување на неговото добро функционирање.

Тропањето при полнење на резервоарот го предизвикува еден од неповратните вентили, во полначката или мултивентилот (тој на резервоарот), при услови кога притисокот кој го постигнува плинската станица е приближен со тој во резервоарот.  Тоа е само една непријатност, и неможе да предизвика оштетување на некој елемент од плинскиот уред или возилото.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #160 на: 11 Јуни 2011, 20:02:14 pm »
А дали некогаш треба да се извади плинската боца од возилото(се разбира дека тоа ке го прави стручно лице),и да се испушти воздухот од неа...пошо досега имам видено дека некои луѓе го прават тоа...и ако треба на колку време тоа се прави?????????????????????????????????

Отсутен plimont

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #161 на: 11 Јуни 2011, 20:39:30 pm »
Поздрав Meche To,
Досега немаме испуштано ваздух од резервоар за гас, и  нема потреба од таква акција. И производителите на автогасна опрема немаат дадено таква препорака.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #162 на: 11 Јуни 2011, 20:48:45 pm »
Фала RikiRulz,

Ние имавме главоболки  со 1.4 VW моторот кога Порше Македонија, во краток временски период, продаде над 400 возила со плински уред, претежно Октавии и Фабии наменети за такси компании, кога 5-10%  од тие возила се случуваше 1 до 2 пати неделно да угаснат.
Позитивно беше тоа што самиот производител на автогасната опрема Ланди Рензо веќе беше запознаен со тој проблем, и беше подготвен во најкраток рок да испрати инструкции за негово надминување, и истиот да се отстрани.
И проблемот со твоето возило спаѓа во таа група на проблеми (преодот од движење на лер – гас)

Генерално кажано, бидејќи јас не го познавам  плинскиот уред кој е вграден во твоето возило, а  и неговиот софтвер, во услови кога потрошувачката е во граници на нормала,и кога гаснењето е многу ретко,јас би ти препорачал да не се интервенира во плинскиот уред, секоја интервенција со себе носи и шанси за пореметување на неговото добро функционирање.

Vo glavno retko se slucuva da ugasi i toa samo rano nautro koga kolata cela vecer e nezapalena i nezagreana. Na ona sto mi rekovte da go probam ne izgasi najnormalno si reagirase gasta. Eve denes bas primetiv, koga ke se prefrli na plin i seuste po ulickite kaj mene vozam 2ra brzina i bavno niski vrtezi okolu 1200 stiskam kumplung za da zakocam i ednas samo ke padnat vrtezite skoro pomalce i od 500 i najverojatno vednas reagira kompjuterot i gi vraka vo normala. Mozebi vo situacija koga bi imal plin so los kvalitet bi izgasila.

Dokolku zacesti gasenjeto sigurno ke odam da go proverat dali nesto ne e vored.

Inace imam PRINS plinski ured taka da ne veruvam deka vie rabotite so nivniot softver.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #163 на: 11 Јуни 2011, 22:04:13 pm »
Поздрав Meche To,
Досега немаме испуштано ваздух од резервоар за гас, и  нема потреба од таква акција. И производителите на автогасна опрема немаат дадено таква препорака.

значи овие што јас ги имам видено што испуштаат,тоа го прават од неукост и на своја рака...фала за информацијата

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #164 на: 11 Јуни 2011, 22:21:41 pm »
Meче нема потреба да изпушташ воздух од боцата..........сигурно тие си прават на своја рака  и толку се писмени :(
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)