Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
125 (71.4%)
Новус
15 (8.6%)
Мармил Монт
12 (6.9%)
Кар Систем
15 (8.6%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.9%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 175

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 380130 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #120 на: 04 Јуни 2011, 10:47:43 am »
Kolava denes 2 pati mi izgasi nezagreana na niski obrtai koga padna strelkata, dali od plinot dali e kolata pojma nemam??

Mislam deka na benzin 2 pati vo site 4 godini sto ja imam da mi ima izgaseno ama ic ne se sekavam. Ke proveram.

Snimiv edno klipce kako  odat vrtezite ama nemozam da go zakacam.
Гарант ти е од тоа!!!

imam primeteno deka obtomerot (strelkata) koga na primer vozam 60 i naednas kocam stiskam kumplung ili bilo koja brzina stiskam kumplung,
strelkata pagja mnogu nisko pa se vraka nazad na normalno rabotenje.

Ако го прави тоа истото и на бензин... значи е тој како да го кажам амортизер на гаста... споро да ја врати гаста некаде под 1000 вртежи...

Ако знаеш што ти зборам ок, а ако не кажи да ти најдам слика... за да видиш...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #121 на: 04 Јуни 2011, 10:49:26 am »
I ova pocna da me zeza forumov kako kolata :)

Na benzin ne se sekavam deka mi izgasila mozebi ednas-dvapati vo 4 godini.

Obrtaite si odat taka mislam od sekogas samo sto sega pocnav poveke da gi zagleduvam. Snimiv edno klipce ama nemozam da go zakacam nekako. Aj pusti slika da vidam ako imas.

Fala

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #122 на: 04 Јуни 2011, 11:11:14 am »
Види прво и на колку обртаи ти работи во место колата... ако е под 750 на плин може и од тоа да ти гаси... а ти на сликата види... ова е мотор од сузуки напред е тој амортиезерот и он ја смирува гаста...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #123 на: 04 Јуни 2011, 11:12:58 am »

Uploaded with ImageShack.us

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #124 на: 04 Јуни 2011, 11:18:53 am »
Vo mesto si raboti taman.

Isto taka vo mesto vo ler ako stisnam gas do 4000rpm, i pustam si se vraka i zastanuva tocno kaj so treba.

e vo vozenje znaci vozam da receme 30km/h vtora brzina i doaga semafor. Stiskam kocnica kumplung vadam od brzina i togas koga se vraka strelkata na obrtomerot paga prvo malce pod 750 pa se vraka nazad.

Toa ne mi e jasno zosto taka paga malce podolu a ne zastanuva tocno.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #125 на: 04 Јуни 2011, 11:28:50 am »
Епа плинот е осетлив, и нека ти го наштелуваат малце на повисоки да ти работи, а и види провериги цревата и види го тоа цревото од сервово што иде...  значи тебе на кочење ти пагаат вртежите...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #126 на: 04 Јуни 2011, 11:39:30 am »
ne mora da e kocenje da vozam samo i vada od brzina ostavam vo ler i toa e toa.

I koga e uste nezagreana kolata i ako plinov ne go biva i moze mu doaga da izgasi.

Отсутен Slavjan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #127 на: 04 Јуни 2011, 12:15:01 pm »
Другарче ти кажав јас ги имам истите симптоми кои ти ги кажуваш бев во плимонт проверија детално а имаа и еден куп други случаи со ист проблем и ми кажаа дека е до плинот. Кај мене на бензин моторот си работи перфектно а на плин зеза. Не се замарај да се надеваме дека ке не освежат сега со некоја поквалитетна тура плин :)
<>

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #128 на: 04 Јуни 2011, 21:28:01 pm »
Другарче ти кажав јас ги имам истите симптоми кои ти ги кажуваш бев во плимонт проверија детално а имаа и еден куп други случаи со ист проблем и ми кажаа дека е до плинот. Кај мене на бензин моторот си работи перфектно а на плин зеза. Не се замарај да се надеваме дека ке не освежат сега со некоја поквалитетна тура плин :)

So znam vo toa kaj Staklara posledno staviv plin, site go falat ama izglea jas nema :D

Отсутен Slavjan

• Јуниор
  • **
« Одговори #129 на: 04 Јуни 2011, 22:04:06 pm »

So znam vo toa kaj Staklara posledno staviv plin, site go falat ama izglea jas nema :D
Во нас гас или марија трејд кај стави?
<>

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #130 на: 04 Јуни 2011, 22:13:11 pm »
nas gas

Отсутен Slavjan

• Јуниор
  • **
« Одговори #131 на: 04 Јуни 2011, 23:18:52 pm »
Јас ставив во марија трејд а следно ке ставам на лукоил да видам дали ке се среди пошто пред тоа ставав таму и немав проблеми.
<>

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #132 на: 04 Јуни 2011, 23:43:09 pm »
јас кога турам плин во Битола максиум до 900 денари собира боцата а 30литарска е,а кога турам на Лукоил Прилеп (на главниот пат шо е) ми тураат до 1100 ден.... ??? ??? ???
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Slavjan

• Јуниор
  • **
« Одговори #133 на: 05 Јуни 2011, 00:29:12 am »
Зависи од притисокот кој го има резервоарот за плин на пумпата. Обично кога е пополн има поголем притисок. На некои бензиски можат и фул да ти ја наполнат 40 литри пример некаде 35 а некаде само до 30-32 литри.
<>

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #134 на: 05 Јуни 2011, 00:30:48 am »
знам за тоа со притисокот,ама до толку да им е различен  ??? ??? ???
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D