Автор Тема: Мерење на забрзувања и меѓузабрзувања  (Прочитано 422792 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8525
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Мерење на забрзувања и меѓузабрзувања
« Одговори #300 на: 08 Март 2011, 18:28:13 pm »
Не гледајте на хартија што пишува, везе нема тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #301 на: 08 Март 2011, 18:30:54 pm »
фала ЛП шо ми го закачи видеото, јас вчера не стигнав до овде. Иначе за напомена за ASX бензинецот, многу е економик целата кола, така да се осеќа во 5та дека нема скоро никакви забрзувања. А и друга работа шо тој ден мноооогу дуваше ветар се мачеше количево цел пат и потроши многу повеќе гориво од колку вообичаено.

п.с. таму некаде при крај ми се смачи и му ја дадов 4та, и затоа таму веќе забрзува многу повеќе.

јас вчера бев за скопје...се мачев додека стигнам...ветер у ПМ.....9 .6 литри на борд до скопје а возев 130 .......и не оде колата....многу јак ветер.... мислам дека на велешко брдо со 90 нема да испаднам......:):) и по арно што не снимав....онака го заборавив апаратот....
Абе не мора до толку се да се снима, глупост да не се деси на крајот... Ептен за некои работи што се чудни, инаку пристојно си е 9,6.

Отсутен Filip

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 176
« Одговори #302 на: 08 Март 2011, 20:20:45 pm »
фала ЛП шо ми го закачи видеото, јас вчера не стигнав до овде. Иначе за напомена за ASX бензинецот, многу е економик целата кола, така да се осеќа во 5та дека нема скоро никакви забрзувања. А и друга работа шо тој ден мноооогу дуваше ветар се мачеше количево цел пат и потроши многу повеќе гориво од колку вообичаено.

п.с. таму некаде при крај ми се смачи и му ја дадов 4та, и затоа таму веќе забрзува многу повеќе.

јас вчера бев за скопје...се мачев додека стигнам...ветер у ПМ.....9 .6 литри на борд до скопје а возев 130 .......и не оде колата....многу јак ветер.... мислам дека на велешко брдо со 90 нема да испаднам......:):) и по арно што не снимав....онака го заборавив апаратот....
Абе не мора до толку се да се снима, глупост да не се деси на крајот... Ептен за некои работи што се чудни, инаку пристојно си е 9,6.

ухууу...како пристојно.....9.6 на отворено....ветерот си го праве своето...иначе од 7 литри не мрда......дизелите каа знаат на тој ветар што беше вчера да потрошат по борд 8 литри...тогаш и оправдана е потрошувачката од 9.6 литри за бензин...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #303 на: 08 Март 2011, 20:36:36 pm »

Дека си бре Филипчо, каскадер Кавадаречки ;D

Шо не се наврте у обратен правац па да ти дува ветар у леџа ;D Па да види ЛП чија мајка црну вуну преде

Отсутен Filip

• Јуниор
  • **
« Одговори #304 на: 08 Март 2011, 20:58:15 pm »

Дека си бре Филипчо, каскадер Кавадаречки ;D

Шо не се наврте у обратен правац па да ти дува ветар у леџа ;D Па да види ЛП чија мајка црну вуну преде

ма ја тука сум тебе те нема....правеме собир не дојде да не видиш....ветер многу дуваше вчера....едноставно колата а лулаше...едноставно каа приколица да влечиш позади.....

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #305 на: 08 Март 2011, 21:05:17 pm »
tuka e on, snima videa samo so dobri koli  ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Filip

• Јуниор
  • **
« Одговори #306 на: 08 Март 2011, 21:10:16 pm »
tuka e on, snima videa samo so dobri koli  ;D

да да......ма ќе го видиш и лансерот колку дига таму........а да не рече нешто да ми се тркаш на угорно ?бравото оде 165 со 5 та таму.....тебе мах ти е толку или грешам:-).....недал боже ако ја ставам 5та 4та...замина 190 на нагоре:-)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #307 на: 08 Март 2011, 21:13:25 pm »
za Cuore se odnesuvase porakata. Snima videa samo so dobri koli (W), so negovata ne ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #308 на: 08 Март 2011, 21:14:42 pm »
Inaku maksimalnata brzina e 168 spored gps, 173 spored kilometraz. Na velesko iskacuva so 150kmh.

Отсутен Filip

• Јуниор
  • **
« Одговори #309 на: 08 Март 2011, 21:31:55 pm »
za Cuore se odnesuvase porakata. Snima videa samo so dobri koli (W), so negovata ne ;)

Аааааааааааааа....добро...мислев за мене е.....

Отсутен Filip

• Јуниор
  • **
« Одговори #310 на: 08 Март 2011, 21:32:50 pm »
Inaku maksimalnata brzina e 168 spored gps, 173 spored kilometraz. Na velesko iskacuva so 150kmh.

Top Speed   165km/h

Opel Corsa B 1.5 TD (67 Hp) ... Specifications. Fuel Capacity, 46l. 0-100km/h, 14c. Top Speed, 165km/h ...

каде пише дека е 173?чипувана е??

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #311 на: 08 Март 2011, 23:55:04 pm »
165/166kmh pisuva deka e kataloska, jas izmeriv 168kmh so gps a kilometrazot vo toj moment pokazuvase ~172/173.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8525
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #312 на: 09 Март 2011, 00:56:15 am »
165/166kmh pisuva deka e kataloska, jas izmeriv 168kmh so gps a kilometrazot vo toj moment pokazuvase ~172/173.

Епа ако е така зашто стално тврдиш дека тие напишани работи се факти. Испадна дека никогаш не си бил во право.

И кај се изгуби, те снема у пм.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #313 на: 09 Март 2011, 01:09:50 am »
Мене у каталог ми покажува 180 дека иде количето, А само колку за информации во 3та иде околу 165, а во 4та околу 200... така да, да им се посерам во тие каталошки вредности...

А еве пример со потрошувачката, нека ми каже некој на кој колата му троши точно бензин/нафта ко по каталог...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #314 на: 09 Март 2011, 08:16:32 am »

Епа ако е така зашто стално тврдиш дека тие напишани работи се факти. Испадна дека никогаш не си бил во право.

И кај се изгуби, те снема у пм.

Vo 99% podatocite od fabrikata se tocni, maksimalnata brzina treba da se postignuva vo idealni uslovi a da naletas na mala udolnica ke kacis i pogolema brzina. Jas ovaa brzina ja merev na petrovec-skopje kade sto nema udolno. Site koli lazat na kilometraz (na poveke), a nekoi toa go pravat poveke od drugite. Prethodnata kola na primer pri 210 odese 187 kmh.

eve sum be, kaj ti e videoto so trkata so plusot :)