Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 441862 пати)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #15 на: 05 Ноември 2012, 21:45:44 pm »
ЗИМАЈ !!!! Битно е да ги има сите детали. Фарови, штопови, лајсни, ретровизори, раткапни и такви ствари. За подвозје и мотор не се секирај се комбинираат од други коли.
Делови ќе бараш преку луѓе, ја последно за бемвето земав од Македонска Каменица :)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #16 на: 05 Ноември 2012, 22:23:33 pm »
Незнам зошто сите стравуваат за делови. Јас се изненадив кога во продавница најдов оргинал држач за поклопецот на резервоарот за кадетот кој инаку е посебен веројатно знаете како е тоа кај тој модел. Така да има и делови ич да не му се секираш. Досега се што ми требало сум наоѓал релативно лесно и не многу скапо. Цел алансер за 1500 денари со работна рака, брава и слично што сум сменил.

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #17 на: 05 Ноември 2012, 22:53:41 pm »
Опелите се возеле повеќе и нормално е да ги наоѓаш полесно деловите. Јас имам проблем за бмвто многу тешко се наоѓаат а и да најдам не ги продаваат.
Во источна мкд има еден куп заостанати делови по гаражи и затворени продавници

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
« Одговори #18 на: 06 Ноември 2012, 00:26:16 am »
Еве едно линкче за финансиската исплатливост при инвестирање во олдтајмер: http://visokioktani.mk/mk/articles/aktuelno/oldtajmeri-obichno-hobi-ili-isplatliva-investicija

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #19 на: 06 Ноември 2012, 09:09:37 am »
Во принцип е така али кај нас тоа ич не се цени.......сите ќе ти викаат дека собираш кршеви

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #20 на: 06 Ноември 2012, 10:37:57 am »
Ама кај нас во очајна состојба се собираат. Тоа е едно. А второ се собираат коли кои се лоша марка или лош модел кој не вреди. Тоа е од причина што не сме ни имале асални коли порано.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #21 на: 06 Ноември 2012, 10:39:31 am »
Ne znam no Da Vi kazam golem e keifot koga se vozi takvo vozilo. Nema zborovi. Klasikite ne umiraat.

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #22 на: 06 Ноември 2012, 11:16:15 am »
Ама кај нас во очајна состојба се собираат. Тоа е едно. А второ се собираат коли кои се лоша марка или лош модел кој не вреди. Тоа е од причина што не сме ни имале асални коли порано.

во очајна состојба ради тоа што ги гледаме како кршеви. Реално има многу малце модели што вредат нешто повеќе.
Пример олимпијата што ја имам има само уште една во Македонија, 2002ки има околу 15тина, алфа јуниор 3-4, 2-3 масериатиа, неколку овал буби, т1 едно или две, неколко фиати 850ки, 2-3 фиат 500............ поголемиот дел од олдтајмерите се во железара стопени.
А за кеифот не праиме ич муабет :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #23 на: 06 Ноември 2012, 11:28:59 am »

во очајна состојба ради тоа што ги гледаме како кршеви. Реално има многу малце модели што вредат нешто повеќе.
Пример олимпијата што ја имам има само уште една во Македонија, 2002ки има околу 15тина, алфа јуниор 3-4, 2-3 масериатиа, неколку овал буби, т1 едно или две, неколко фиати 850ки, 2-3 фиат 500............ поголемиот дел од олдтајмерите се во железара стопени.

Alfa Junior 2-3? Јас знам за една :D Кажи кај се другите?

Буби овали има 2 во Македонија. Една црвена во Струга и една жолта во Скопје...и бела само школка...мислам Штип

Fiat 850-ки има многу...само ретко ги возат. Во Битола знам за 2-3 што се возат. Има дури и 850SC што се реставрира 10 години...ye...I know... ама е добро...ептен...

Fiat 500 имаше на времето едно Битола, не знам дали е сеуште тука и има едно Кочани што го знам јас...

За олдтајмери во Македонија има не да нема, ама или се преценти во состојбата во која што се, или не сакаат да ги продадат.

Што се однесува за Datsun-от, делови има во Грција бидејќи сеуште се возат на велико таму, така што трк до Лерин ќе најдиш се ;)

Некоја ваква комбинација не е лоша :D нели? :D

Јас барам Datsun ама поинаков модел од овој...

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #24 на: 06 Ноември 2012, 11:46:08 am »
Veruvam deka delovi mozes da najdes po netov ili po socijalnite mrezi. Sepak
Prvo dobro proveri pred da kupis.
Ќе видам што ќе направам...деновиве треба да одам да го видам и да видам дали ќе ми даде прифатлива цена....ако е исправен и ако се погодиме ќе го земам и ќе одмара заштитен од невремиња......сега за сега...па понатаму ќе видиме шо ќе биди ....
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #26 на: 06 Ноември 2012, 12:15:58 pm »

Alfa Junior 2-3? Јас знам за една :D Кажи кај се другите?

Буби овали има 2 во Македонија. Една црвена во Струга и една жолта во Скопје...и бела само школка...мислам Штип

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Fiat 850-ки има многу...само ретко ги возат. Во Битола знам за 2-3 што се возат. Има дури и 850SC што се реставрира 10 години...ye...I know... ама е добро...ептен...

Fiat 500 имаше на времето едно Битола, не знам дали е сеуште тука и има едно Кочани што го знам јас...

За олдтајмери во Македонија има не да нема, ама или се преценти во состојбата во која што се, или не сакаат да ги продадат.

Што се однесува за Datsun-от, делови има во Грција бидејќи сеуште се возат на велико таму, така што трк до Лерин ќе најдиш се ;)

Некоја ваква комбинација не е лоша :D нели? :D

Јас барам Datsun ама поинаков модел од овој...

Јуниор има една кај фустич моментално ја прават, мехатроника и кочани.
Фиат 850ки ги има по некое мислев на спорт купе, тие со полиција да ги бараш треба.
Црвеното 500че од битола сега е во скопје тоа сакав јас да го земам ама за 15мин не стигнав, има уште едно во скопје со контра врати и тоа во кочани. Пиши во инбокс кај се наоѓа скопскиов овал, иначе има во штип само школка во катастрофална состојба 1,500 евра бара.

@Volkswagen Das Auto
на форумов http://www.oldtajmeri.rs/phpbb3/ има неколку како таа што сакаш да ја земеш, разгледај си од што пасуваат делови, башка можеш и да најдеш нешто за евтини пари. Ја земав двогрли карбуратор за фичо за 10 евра, само треба да се среди.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #27 на: 06 Ноември 2012, 12:35:09 pm »
Оваа бубава овал што ја викате, мислам дека е таа што ја имаше еден пријател на моите. Жмигавците и искачаа од Б стубовите. Ми текнува кога бев основно тогаш човеков го среди, во населба лисиче живееа тогаш.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #28 на: 06 Ноември 2012, 15:08:20 pm »
таква е од стубовите и искачаат

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #29 на: 06 Ноември 2012, 16:15:40 pm »
Штета не ја продава...не знам што ги чуваат кога абер немаат да ги прават...безвезе...