Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2179593 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #19170 на: 27 Јули 2017, 08:08:06 am »
Мурикански медиуми зошто заради правниот систем сакаат да молзнат колку можат од странските фирми пара.

Пази, америте имаат една многу заебана карактеристика: не простуваат кога ќе ги заебеш у бизнис. Никогаш.
VW и Мерцедес се дрзнаа да ветуваат планини и долини со дизелот и добар дел од бизнисот да им земат и да лажат, да направат тотално фијаско. Тек ќе видат што ќе им се случува во Америка колку им се напиздени.

Така им направи и Тито во 60-тите години, им продаде нашминкана вселенска програма (читај бајка) на Америте за тогашни 3 милијарди долари, денешни 40-тина милијарди, па три атентати му правеа во америка, амбасадата ја гранатираа и на крај Југославија ја распаднаа човече. Нема играчки со нив да ги јебеш и да ги рачунаш за ретардирани.Испаднаа прави кретени VW, мислеа дека се многу моќни.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #19171 на: 27 Јули 2017, 08:20:36 am »
Мурикански медиуми зошто заради правниот систем сакаат да молзнат колку можат од странските фирми пара.

Пази, америте имаат една многу заебана карактеристика: не простуваат кога ќе ги заебеш у бизнис. Никогаш.
Така им направи и Тито во 60-тите години, им продаде нашминкана вселенска програма (читај бајка) на Америте за тогашни 3 милијарди долари, денешни 40-тина милијарди на крај Југославија ја распаднаа човече. Нема играчки со нив да ги јебеш и да ги рачунаш за ретардирани.
КОНЕЧНО НЕКОЈ ДА ПРОГОВОРИ ЈАВНО ЗА ВИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА РАСПАДОТ НА ЈУГОСЛАВИЈА!!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #19172 на: 27 Јули 2017, 08:22:40 am »

VW и Мерцедес се дрзнаа да ветуваат планини и долини со дизелот и добар дел од бизнисот да им земат и да лажат, да направат тотално фијаско. Тек ќе видат што ќе им се случува во Америка колку им се напиздени.

Така им направи и Тито во 60-тите години, им продаде нашминкана вселенска програма (читај бајка) на Америте за тогашни 3 милијарди долари, денешни 40-тина милијарди, па три атентати му правеа во америка, амбасадата ја гранатираа и на крај Југославија ја распаднаа човече. Нема играчки со нив да ги јебеш и да ги рачунаш за ретардирани.Испаднаа прави кретени VW, мислеа дека се многу моќни.
Ако има пара ќе се замараат, ако нема не се замараат. Простуваат за наносекунда ако има пара. Сега, секогаш и во вечни вековиииии...

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #19173 на: 27 Јули 2017, 08:24:48 am »

Така им направи и Тито во 60-тите години, им продаде нашминкана вселенска програма (читај бајка) на Америте за тогашни 3 милијарди долари, денешни 40-тина милијарди на крај Југославија ја распаднаа човече. Нема играчки со нив да ги јебеш и да ги рачунаш за ретардирани.
КОНЕЧНО НЕКОЈ ДА ПРОГОВОРИ ЈАВНО ЗА ВИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА РАСПАДОТ НА ЈУГОСЛАВИЈА!!

Заборави Миле да наведе дека и ја бомбардираа ради Тито и вселенската програма.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #19174 на: 27 Јули 2017, 08:26:22 am »
Дека нема поминато 30 години од случката па уште е тоа под класифицирани информации.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #19175 на: 27 Јули 2017, 09:06:44 am »

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #19176 на: 28 Јули 2017, 01:04:48 am »
Зезнато ова со тито. Значи тито бил крив, не бранко....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #19177 на: 28 Јули 2017, 07:49:11 am »
За дизелот или за бензинот е тито крив?!
Да беше тито жив, уште ќе увезувавме бензин од либија, и дизелот ќе си беше 18 динари а бензинот 23 :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #19178 на: 28 Јули 2017, 08:14:31 am »
Dobrindt verhängt Zulassungsverbot für Porsche Cayenne

Цитат
Der Autohersteller Porsche hat in seinem SUV-Modell Cayenne eine Betrugssoftware verwendet. Verkehrsminister Dobrindt hat ein Zulassungsverbot verfügt - europaweit müssen zudem 22.000 Fahrzeuge zurückgerufen werden.

http://www.spiegel.de/auto/aktuell/porsche-cayenne-abgasbetrug-alexander-dobrindt-verhaengt-zulassungsverbot-a-1160034.html

Или у слободен превод...

Издадена е забрана за регистрирање на Порше Кајен 3.0 ТДИ, и изречени се отповици за 22000 Порше Кајен и 24000 Ауди возила, кај кои го има моторот 3.0 ТДИ. Веројатно истото ќе следи и за возила со друга значка од истата групација, кои го имаат истиот мотор.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #19179 на: 28 Јули 2017, 11:10:13 am »
Ајмооо ефтини кајенчиња дизелчиња во Порше Македонијаа! Навали, ко воли нек‘ изволи!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #19180 на: 28 Јули 2017, 11:56:23 am »
А зошто, што е проблемот?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #19181 на: 28 Јули 2017, 11:58:39 am »
Пошто го користат истиот софтвер што „ја пукна тиквата“ у Америка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #19182 на: 28 Јули 2017, 11:59:30 am »
Кој глупости се тоа али Ок, си ја прават интереснава регулаторниве тела :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #19183 на: 28 Јули 2017, 12:01:59 pm »
Глупости или не, тек ќе видиме... Факт е дека се дигна голема прашина и дека се поставија многу прашања у врска со дизелите, технологиите, и идеи за како понатаму.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #19184 на: 28 Јули 2017, 14:48:11 pm »
Шо понуда има Опел за инсигниа бензин?

Осеќам дека ќе ја мењаш за брзо.
:(