Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 412
Цитат: Џонтра на 20 Октомври 2016, 13:39:30 pmДа, да, до толку што сега веќе имаш нови модели на СУВ што нема да се нудат во дизел варијанта уопште. Крај Лошко крај.Каде тоа?
Да, да, до толку што сега веќе имаш нови модели на СУВ што нема да се нудат во дизел варијанта уопште. Крај Лошко крај.
Но, тоа не е одговор на моето прашање, туку на некое друго.
Крај е Џонтра, на малите моторчиња што загадуваат
И грујо така ко тебе, ја негира реалноста, али она е тука, ве чека да прогледате
Имаше ли ти спомнато за нехомогената маса и создавањето на честички? Тоа е главната одлика на Direct Injection.
Се е "спомнато" и детално објаснето. За кои тоа честички збориш? CO2, NO2, NOx?
Цитат: marmlad на 20 Октомври 2016, 17:27:06 pmСе е "спомнато" и детално објаснето. За кои тоа честички збориш? CO2, NO2, NOx?CO2, NO2 и NOx не се честички туку гасови, молекули (поситно од честички). Под „честички“ или партикулати обично се подразбираат покрупни конгломерати од цврсти (а не гасовити) материи во форма на чад и чкљ чии димензии се мерат во микрометри, што е астрономски покрупно од молекули на гасови како цо2 или но2.
за бензинци со директно впрскување реков дека е... таму нема цврсти, меки, црнила, димови. Једина мана им е што не ја вртат земјата ко 1.9TDI
Nowadays, particle emissions from these new petrol engines are higher than equivalent diesel vehicles.
Цитат: filipv на 21 Октомври 2016, 13:26:39 pmNowadays, particle emissions from these new petrol engines are higher than equivalent diesel vehicles.Што значи equivalent diesel vehicles?
Не знам ама насетувам дека секогаш кога нешто не држи вода се зборува како во магла, без конкретни мерења и податоци
Секако држи вода, стави 1.5dci во Смарт и стави 1.2 турбо во BMW 7-ца и ќе испадне точно.