Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2183716 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #16650 на: 25 Јули 2016, 16:50:33 pm »
Јас воопшто не би купил толку скапа кола од 200.000, ако неможам веднаш да ја исплатам во кеш, од присобрани евра низ дома.

Ама тоа сум јас. :)

Многу луѓе со заработени 200.000еур во годината, сметаат дека 100.000 можат да дадат за коли. Ама тоа си е нивна грешка.

Затоа и толку голем процент на добитници на лото, остануваат без ништо во најкус можен рок.

Сепак, поентата за SQ7 останува.  :P

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #16651 на: 25 Јули 2016, 16:57:55 pm »
Не велам ја дека нема поента SQ7 , ама неговата споредба со фризирана mx-5 и стандарден хотхеч нема поента. За да има поента споредбата, треба да биде со соодветен бензинец во соодветна каросерија, како на пример Cayene Turbo S.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #16652 на: 25 Јули 2016, 17:01:55 pm »
Читав одамна дека највисока плата во Македонија била 92 000 евра месечно. Што да каже тој јадник? :D SQ7 е пичкин дим за него.

Да се разбереме, глупост е такви луксузни возила да се зимаат на кредит и да се плаќаат некои огромни суми месечно и едноставно да се трпи и да се ќути тие месеци додека се исплати. Значи нема да возиш SQ7 ако не можеш да ја платиш во кеш или на 2-3 пати. Крај на прикаската.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16653 на: 25 Јули 2016, 17:09:48 pm »
Не велам ја дека нема поента SQ7 , ама неговата споредба со фризирана mx-5 и стандарден хотхеч нема поента. За да има поента споредбата, треба да биде со соодветен бензинец во соодветна каросерија, како на пример Cayene Turbo S.

Поентата е следна. Ти си 25 годишен тинејџер во америка и застануваш на семфаори со својот хајнов најмоќен хотхеч, Honda TypeR,  300hp, Turbo. До тебе застанува најголемиот, најлуксузниот, најтешкиот џип, аутоматик, дизелаш со 22" бандажи. Во склоп на претходните муабет, возачот на ауди веројатно е шупак и богат, но тоа не е битно. Битно е што во 2016та, овој огромен џип, луксузен, тежок, тивок, удобен, дизел, аутоматик пепел го прави хотхечот во драг трка. Пепел ќе го направи и на максимална. Тинејџерот веројатно ќе липа дома пред легнување. Енд оф поента.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #16654 на: 25 Јули 2016, 17:10:58 pm »
Fuck logic во поентата....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #16655 на: 25 Јули 2016, 17:37:38 pm »
Бог да чува.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #16656 на: 25 Јули 2016, 18:16:09 pm »
Поентата е следна. Ти си 25 годишен тинејџер во америка и застануваш на семфаори со својот хајнов најмоќен хотхеч, Honda TypeR,  300hp, Turbo. До тебе застанува најголемиот, најлуксузниот, најтешкиот џип, аутоматик, дизелаш со 22" бандажи. Во склоп на претходните муабет, возачот на ауди веројатно е шупак и богат, но тоа не е битно. Битно е што во 2016та, овој огромен џип, луксузен, тежок, тивок, удобен, дизел, аутоматик пепел го прави хотхечот во драг трка. Пепел ќе го направи и на максимална. Тинејџерот веројатно ќе липа дома пред легнување. Енд оф поента.

Процедурално 25 годишен, не си тинејџер ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16657 на: 25 Јули 2016, 18:18:28 pm »
Уште така да беше, некои се вечни тинејџери.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #16658 на: 25 Јули 2016, 18:21:22 pm »
Уште така да беше, некои се вечни тинејџери.

;D ;D :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #16659 на: 25 Јули 2016, 18:49:21 pm »

Ако сум глуп тинејџер, ќе се тркам со сувои и доџ рамои срт-а. Сеа и Jeep ќе бутне хеми од hellcat во cherokee, па и со него да не треба да се пробуем?!
Ако сум паметен тинејџер, ќе се тркам (или нема да се тркам) со хечеви. Ќе си ја знам класата, нема да се курчам на коли со 450-500+ коњи, пошто знам дека е глупо.
Секој со својот памет...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #16660 на: 25 Јули 2016, 19:34:35 pm »
Q7 е побрз на правец. 4Х4 плус ДСГ си го прави своето.

Нека ги пробаат и двете коли на некоја рута од типот Скопје-Велес. Каде што има сериозни кривинчиња каде што ќе треба душмански да влегуваш.

Q7 my ass. Ќе се претумба пробувајќи да го стигне Type R-от.

Се е работа на компромис.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #16661 на: 25 Јули 2016, 19:44:15 pm »
Недај боже да се направеше некоја соодветна споредба во темава :)

Отсутен mk2b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #16663 на: 25 Јули 2016, 20:00:43 pm »
Фер би било да се спореди QR7 со Alfa 4C, да видиме како 1.75 мотор, со едвај 250кс макљаат дизел ѕвер со 450кс.  Со иста потрошња. :)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #16664 на: 25 Јули 2016, 20:10:29 pm »