1. Седнеш во салон, симулираш дека возиш (онака си брчиш у себе, вртиш волан и стискаш на педали, и шкрипиш. Баш ко деца кога си иравме со колички).
80% од колите се купени вака. Тоа не е ништо чудно. Затоа и се купуваат разни коли.
Така се купуваат коли само од некој што му паднале парите од небо, што тотално не е заинтересиран како ќе му се однесува возилото, и обично во примитивни општества како нашите.
Останатите сепак сакаат да пробаат пред да купат, поготово во услови кога не можеш да ја продадеш без да изгубиш огромни пари ако не си задоволен (ко на пример во Македонија последниве пар години што не можеш да продадеш кола (Субару то ти е пример што се продава една година).
Даркo
Тие кои немаат пари од небо туку едвај ги собрале, и не се заинтересирани. Виделе реклама за Линеа отишле и ја купиле. Знаеш колку луѓе сум одвратил од таа линеа за 9999 со плин или 13 со дизел? Чуле не дочуле дека е ефтина... Па океј! И да ја повозиш ќе ти се чини океј, ако си се возел само во 30 годишни кршови. Ама поентата е да пробаш
и друга кола. Со мене во кола, одиме сега ајде. Прво во Октавија да повозат, па Јети, па и30, па Цеед, па Корола, па Јарис, па Фиеста, па Астра класик, па круз.
И
тогаш ќе видиш колку е лоша линеата. И за среќа нема да ја купат таа туку Ауди А3 со 20.000 поминати од баџанакот, или Астра Класик 1.6 со убава опрема и фелни на ново. И ќе се сторат луѓе.
Ама не ме разочарал во Мегане и стaрото Clio.
Многу чуден мотор овој. Добар ти е во Меган и старото Клио, а во исто време разочарува во Новото Клио и Кашкаи.
Се плашам дека немам доволно имагинација и интелект да можам да те разберам.
Дарко
Пробај вози Џез со 2.0 155кс, да видиш колку ќе те разочара ЦРВ со истиот мотор.