Nisto ne si izgledal.
Kvackata i te kako znae da vozi, a peerot se trka za Vauzhall racing.
Roling startot e vo 4 ta kaj dvajcata.
Zaklucokot e logicen i slicen na ona sto jas go drobam:
Dizelot so 40 ks pomalku no so poveke tork za nijansa pospor na 400 m, pobrz na roling start i za nijansa pospor na staza.
Imajki predvid deka staza i trka od nula do redline n 400M opfakaat 0.01% od sekojdnevnite uslovi vo koi vozime, zaklucok e deka dizelot e pobrz vo realiot svet...a za nijansa poslabite performansi vo navedenite "disciplini" uveliko gi nadoknaduva so mnogu pomala potrosuvacka.
Ottuka na krajot od testot logicen pobednik e dizelot.
Izglej pak..ovoj pat i so zvuk. 
Признавам дека го изгледав само делот што ми го посочи (од 2.40) со глас. Квачката напраи глупа грешка, а пеерчето „и` опрости“ со тоа што и он „као“ напраи гршка. Тестот на моторите во иста брзина на ограничен пат може да доведе до (лажна) претсава дека дизелот е побрз иако има помалку коњи. Поголемиот торк и пократкиот однос во таа брзина ќе доведе до подобро забрзување (до некаде) на дизелот. Но кога би продолжила трката, бензинецот ќе победи - со сигурност.
Ако 99,99 проценти од времето возиш како што кажуваш, воопшто не ти прави разлика дали е бензин или дизел. Како што кажа, тебе ти е битна потрошувачката - го прифаќам тоа, но ти единствено кажуваш „дизел има предност во однос на бензинец затоа што е поефтин“. Никој не го опсори тоа.
Немам намера пак да арчам време на нерелевантното видео - веќе изгледав дел што ми го посочи и донесов заклучок. БТВ Со звук - бензинецот звучи „милион бакс“ подобро

Ти покажувам дека во реални моменти имаат (приближно исто)/исто снага, и тоа во една точка 60км/ч, а во сите понатамошни развивања на ситуацијата бензинскиот мотор има енормни предности и потенцијали.
? Kaде си го покажал тоа? Може си го кажал, ама кажување и покажување не е исто.
И потполно е неточно, btw.
Показно:
Ако не разбираш германски, ќе ти парафразирам. „Ако ти се штеди - GTD, инаку - GTI) Има уште неколку тестови на *ИСТИ* возила со дизел и бензин мотор. Потруди се, ќе ти стане појасно.
користиш 35нм за градско возење,
Te приметив и прееска, сега пак: грешка си со њутнметрите. Многу повеќе се користат не само низ град, туку воопшто. Изгледа немаш баш добра интуитивна претстава колку се 35 њутнметри. 35 њутнметри се 3.5 кила на лост од 1 метар.
Искрено, почнувам да се сомневам дека слично на, за жал, повеќемината учесници во оваа дискусија не ти се баш до крај јасни концептите за „моќност“ и „момент“, како и нивниот однос.
Она што сакам да го кажам а ти никако да го разбереш е дека потенцијалите на моторите не се користат во градско возење. Да, ќе ги икористиш 2 милиони њутн метри до 45 на саат и после користиш 35 за да возиш во гужва со 35 на саат. Но ограничениот поглед се фаќа за бројките (дури и кога се парафразирани) а користи термини како „реална снага“ и „на гугл мењаат на околу 1.500 вртежи“.
нема да зборуваш веќе како Сашо Политико, туку ќе бидеш малку приземен кога ќе бараш од луѓе „да се откажуваат од сатана“ или од што ти ја знам што, притоа омаловажувајќи ги и индиректно нарекувајќи ги пи*ки!
што зборуваш побогу
Ако некому велиш „ако си маж“ инсинуираш дека не е. Оној што во нашето општество „не е маж“, е „пи*ка“. Ако некогаш си го изгледал Сашо Политико, лесно ќе го пронајдеш истиот принцип на дискусија.
Thank you and f*ck you!

e aj сеа...
модератор ипол
Кога ме нарече „немаж“, не спомна модератор. Ако мислиш дека не треба да бидам модератор, пожали се кај администрарот, немам ништо против и да не бидам модератор.