филип... нели гледаш дека цело време си ти вс сите други?
јбг... што сум ја крив што повеќето тука (не, не сите како што велиш) невалидно аргументираат?
дури и заљубените дизелаши ти кажуваат дека не е така ти ко што викаш
што не е така? Можеш да бидеш по конкретен?
Башка, и тебе ти викале дека не си у право. Ама каков критериум е тоа? Дали тоа било доволно да си кажеш „ау не сум у право стварно“? Или не? Таман работа да ми требаат други со гласање да одредуваат дали сум у право или не. Тоа се вика
http://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum.
ама ти не сваќаш или намерно не сваќаш,
Што не сфаќам? Можеш да бдиеш по конкретен?
т.е. душевна храна ти е да се инатиш?
Не. Само не попуштам кога сум у право, па колку сакаат нека ми викаат „не си у право“. Она што на мене може да ми го смени мислењето е валидноста и јачината на контрааргументот, а не бројноста и гласноста на толпата. Популарното мнение охохо колку пати знае да згреши. Со други зброви, ме здоболе куроф ако некој ми вика „не си у право“. Тоа точно ништо не ми значи. Она што барам е „не си у право во ова-и-ова, а заради овие-и-овие причини“. Не очекуваш ваљда ко мутав некој да си речам „аууу филипе, види колку луѓе ти викаат дека не си у право. Чим се толку на број мора да не си у право“.
Велиш Porsche-то дизел е, а?
sorry, во брзање ми се видело cayenne наместо cayman, башка она "D" во името... бриши 2013!
Убаво е човек да е упорен. Само напред филипчо, кога може ќе падне некоја дискусија. 

Нема одмора док траје обнова! (возног парка)