тоа погоре е чиста вистина. се друго што ти и ЛП се трудите да докажете е безкоментарно играње со зборови, искривувајки ја вистината, со селективни информации, постирани по ред како што ти одговара, за да се прикаже дека дизелот е во секој поглед подобар од бензинецот.
и јас го велам истото... дизелот е подобар од бензинецот само заради потрошувачката ВО ПАРИ кој паѓа во вода кога се вози на плин бензинецот....
и не... немора пак да почнеш со графикони, табели, линкови од вики и разни сајтови кои покажуваат некакви податоци за нешто. веќе се констатираше тука дека соодветните исти машини во иста шасија на дизел варијантата не носат никакви екстра бенефити во однос на бензинецот освен потрошњата.
до толку се забегува што во еден момент само за еден или два примерока посочивте линкови каде дизел и бензинец дошле со слична цена па демек ЕТЕ И ТОА ЗАВРШИ, ИСТА НАБАВНА ЦЕНА ИМААТ... пази да не...
а што се однесува до звукот тоа е само лични желби... на мене ниеден звук од ниеден дизел не ми се свиѓа... чак што више и одбојност ми прави.