Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2531069 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #10785 на: 24 Август 2013, 17:28:37 pm »
Нигде ве нема обичните дизелаши

Еве ме, кревам 2 прста.

Навикнат на SDI, кога ја возев астрата 1.4 на брат ми морав да ја држам цело време на околу 3000 рпм иначе го немав оној респонс на папучата на кој бев навикнал. На високи вртежи влечеше, ама у нормална вожња беше мртво пувало. Во споредба со SDI-то - слаб пувеж.

Да, при драг рејсинг ќе изгубам и тоа дебело, али во 99% од шоферските ситуации SDI-то беше КЛАСА над Астрата. Класа. Просечната брзина ми беше значајно поголема од таа на брат ми. Тој успоруваше на секоја угорница. Да, ако сакаше можеше да убаци у трета и да ме претица, ама неќеше да фрла стоденарки низ ауспух, па така во реалноста јас бев значајно побрз од него, и покрај момалкуте максимални коњи.

Меѓу 1.9 SDI и 1.4 атмосферец бирам SDI без наносекунда мислење.

Штета што повеќе не ги прават (заради многу лошиот однос коњажа/цена), иначе мојата кола С И Г У Р Н О ќе имаше атмосферски дизел мотор.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #10786 на: 24 Август 2013, 17:48:05 pm »
Jas kako dizelas na odmor vozev 301 i nekoe Combo isto ko mojata octavia 1,6tdi. Posle niv se kacuam u octaviavanesto kao da trgnuva bez dopir na gasot za razlika od niF  ::)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10787 на: 24 Август 2013, 18:09:52 pm »
Нигде ве нема обичните дизелаши

Еве ме, кревам 2 прста.

Навикнат на SDI, кога ја возев астрата 1.4 на брат ми морав да ја држам цело време на околу 3000 рпм иначе го немав оној респонс на папучата на кој бев навикнал. На високи вртежи влечеше, ама у нормална вожња беше мртво пувало. Во споредба со SDI-то - слаб пувеж.

Да, при драг рејсинг ќе изгубам и тоа дебело, али во 99% од шоферските ситуации SDI-то беше КЛАСА над Астрата. Класа. Просечната брзина ми беше значајно поголема од таа на брат ми. Тој успоруваше на секоја угорница. Да, ако сакаше можеше да убаци у трета и да ме претица, ама неќеше да фрла стоденарки низ ауспух, па така во реалноста јас бев значајно побрз од него, и покрај момалкуте максимални коњи.

Меѓу 1.9 SDI и 1.4 атмосферец бирам SDI без наносекунда мислење.

Штета што повеќе не ги прават (заради многу лошиот однос коњажа/цена), иначе мојата кола С И Г У Р Н О ќе имаше атмосферски дизел мотор.
Jas imav pezo 205 1.8D a na rabota partner 1.8D...
Bea totalno sranje za vozenje. Glasni i mrtvi vo bilo koj rezim na vozenje. Posle toa zemav 206 so 1.1 benzin, trosese isto, bese drasticno pobrzo i cela KLASA porafinirano i potivko.
Megju atmisferski dizel i atmosferski benzin birsm benzin bez sekunda mislenje.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #10788 на: 24 Август 2013, 19:23:07 pm »
Јас имав голф 3 1.9 д и можам да кажам дека во споредба со сегашниов не мрдаше...т.е додека да се улеташ му требаат светлосни години :D
Доколку некој сака да не му се расипува колата би му го препорачал тој мотор бидејки го продадовме со 330 000 и немаше знаци дека ке откаже нешто, секако не димеше и не трошеше масло.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #10789 на: 24 Август 2013, 19:55:21 pm »
Што е разлика меѓу Фокус 1.4 и косилица за трева?

Фокусот има поголеми тркала.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #10790 на: 24 Август 2013, 20:04:51 pm »
А возиш 1200 кубика на плин..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #10791 на: 24 Август 2013, 20:06:58 pm »
Значи не зборам на памет!  ::)

http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #10792 на: 24 Август 2013, 20:08:30 pm »
Што е разлика меѓу Фокус 1.4 и косилица за трева?

Фокусот има поголеми тркала.
Доста бре, прекини :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #10793 на: 24 Август 2013, 22:28:32 pm »
Jas edno veeme vozev golf 1.9 D vagon na objekti na pladne go ostavav  i prodolzuvav da so astra 2.0 benzin na benziin .. Toa komedii bea dodeka mi se navikne nogataa od mrtovacka kola na Sportskoto 2.0 benzin :) Na trgnuvsnje samo sto ne skripese :D ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4114
« Одговори #10794 на: 24 Август 2013, 22:34:46 pm »
Јас денес на автопат една Panamera бензин ја искинав.. дека се влечат бензинциве. После она малце ме искина .. ама на патарина и вратив. Мојата колона побрза на наплата и после џом и избегав очи не и видов.

А?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10795 на: 25 Август 2013, 01:46:39 am »
Дизелот нема потреба од тоа, само стисни гас до доле

и ке направи трактрака трак следните 1000 обртаи и..? и после..? што после..? мењај брзина или почиња да чади позади тебе со неописиво интересна живописно црно-сивкаста боја...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #10796 на: 25 Август 2013, 07:57:40 am »
Дизелот нема потреба од тоа, само стисни гас до доле

и ке направи трактрака трак следните 1000 обртаи и..? и после..? што после..? мењај брзина или почиња да чади позади тебе со неописиво интересна живописно црно-сивкаста боја...

тоа кај старите канти со дубиозна сервисна историја и непозната километража. Мене љубеното и од ден 1 топ одржувано SDI никад не ми чадеше од позади! Новиов комн рејл поише ми чади!

Ах, како не го прават повеќе тој мотор... ах, како нема некој шестак или v8 атмосферски дизел... ах ах ах

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #10797 на: 25 Август 2013, 08:01:34 am »
Има, има, не си барал доволно:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #10798 на: 25 Август 2013, 08:05:50 am »
Има, има, не си барал доволно:

Хахаха многу смешно се искинав од смеење, абе симо мајсторе, аби ти и духовит искочи, а? Аииии мандрак, цар си буљо, ренГем ренген! ем се разбираш у коли, ем курназ, ем духовит. Па па па... Ц ц ц ц чек да се соберам од смеење, немој вака да ми праиш од сабајле, стомак ме заболе да си ибиш. Лелеее дај си рука ваму, кажи шо ќе пиеш легендо... аууу, ме заболе стомак од смеење чекај да приседнам!

Мислев на автомобилски, мал мотор, не на трактори и камиони.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #10799 на: 25 Август 2013, 08:10:25 am »

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.