Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2174517 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #10350 на: 10 Август 2013, 20:26:29 pm »
косиличарите стануваат се попатетични.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #10351 на: 10 Август 2013, 20:27:21 pm »
Ако добро памтам, Рики еднаш рече дека со Леонот поминувал 250км за 500 денари нафта....... Ако е вистина, свака част.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #10352 на: 10 Август 2013, 20:28:27 pm »
^можда ако била нафатата по 40 денари литро :))

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #10353 на: 10 Август 2013, 20:34:01 pm »
Лошко, ја мислев на одмор си отишол .... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #10354 на: 10 Август 2013, 20:34:48 pm »
Навистина........

Не знам зашто вакви реакции. Она што го велам е лесно проверливо и може да се утврди една од двете можности: 1. „да, навистина оние што возат полека се повеќето бензинци“ или 2. „не, не е вистина дека оние што возат полека се повеќето бензинци“.

Моите обзервации го велат првото. Не е тешко и е добра занимација за на аутопут: ливчето и пенкалцето при рака на совозачот и фаќај белешки.  На ум ми паѓаат два можни системи:

1. Ги гледаш колите кои цепаат у левата лента и претицаат све живо, т.е. возат побрзо од просекот. За секој дизелаш во ливчето пишуваш едно „д“, за секој бензинец пишуваш едно „б“, а кога нема да можеш да утврдиш дали е „д“ или „б“, пишуваш „0“. На крајот од патувањето броиш.

2. Ги гледаш колите кои се тегнат у десната лента и кои мораш да ги претицаш. Понатаму е исто ко погоре.

Што велите за ова? Ви има смисла или не? Ако на некој му текне некој друг начин како да видиме кој во просек фрла повеќе снага на асфалт - нека пише.

Ако добро памтам, Рики еднаш рече дека со Леонот поминувал 250км за 500 денари нафта....... Ако е вистина, свака част.

Тоа е нешто над 3 литри на 100 км. Не е невозможно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10355 на: 10 Август 2013, 20:47:44 pm »

Навистина........

Не знам зашто вакви реакции.

Да образложам:
ма немој...

Ставрно. Не мора да ми веруваш на збор, еве следниот пут кога ќе искочиш на аутопут замоли го совозачот да прави евиденција кои коли шибаат а кои се влечкаат, па после види на број какви поише си избројал во која од овие две групи. Таква груба обзервација може лесно да се направи со совозач кој во рацете ќе има ливче и пенкалце.

и ти направи го истото...

Па го правам, затоа и го велам тоа што го велам. Не мислиш белким дека тропам на памет?

Навистина возиш евиденција што гориво возат возилата по автопат?!?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #10356 на: 10 Август 2013, 20:50:17 pm »
Он диктира и го малтретира совозачот да забележува во тефтер. После прави анализа на собраните податоци во Ексел. За брзо време можеме да очекуваме докторска дисертација на таа тема.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #10357 на: 10 Август 2013, 20:56:07 pm »
Тоа за како возат возачите на автопат е апсолутна глупост. Може на некој му се спие па вози полека, може жена му вришти па вози полека, може има страв од високи брзини кога го возат (како мене) па вози полека.  Има мал милион причини зошто некој вози полека на автопат. Мислам, зарем дојдовме до вакви муабети да правиме ?

Гледам ЛП се вратил од одмор. Каде беше ЛП ако не е тајна? Trolland?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #10358 на: 10 Август 2013, 20:56:28 pm »
Па мислам дека Филип е хајпермајлер кој вози оверлендинг доста, па согласно тоа може да има доста слободно време зад воланот...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10359 на: 10 Август 2013, 20:58:48 pm »
Искрена препорака, следниот пат нека ужива малку повеќе во околината

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #10360 на: 10 Август 2013, 21:01:28 pm »
Па мислам дека Филип е хајпермајлер кој вози оверлендинг доста, па согласно тоа може да има доста слободно време зад воланот...
Сфаќам тоа, ама некако не ми е валиден тој аргумент и не докажува ништо.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10361 на: 10 Август 2013, 21:05:01 pm »
@FilipV, дали „феноменот“ на влечење по автопат на бензинците е појава само на балканов или и пошироко на европскиот континент?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #10362 на: 10 Август 2013, 21:09:25 pm »
Од хрватска нагоре бензинците почнуваат да имаат драстично повеќе коњи отколку под хрватска.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10363 на: 10 Август 2013, 21:28:51 pm »
Аха, тоа сакав од Филип да го слушнам, но нејсе. Значи бензинците, како технологија не чинат на тлото на земјите вон ЕУ. Тоа е добро да се знае како маана на бензинците.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #10364 на: 10 Август 2013, 22:36:50 pm »
Ако бензинец оди побрзо од 100кмх на автопат, тоа е службена кола.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need