Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 411
Јас дизел возам не возам плин. Велам само дека одлично ти торши поевтино од плин дури
Да речеме ти дава некој спортска кола, ја возиш иде ебава мамата, ќејфови миљон прави. Се договарате за цена. На враќање застанува да пуните гориво. Оп отвара и става плин. Дупло помалку пари. Ќе ти смета? Зашто би ти сметало? Што е толку битно какво е погонското гориво доколку ти го прави меракот. Без разлика на нафта, бензин,плин....
Ете од мене уште една споредба и толкуRenault Clio 0.9 Tce (90hp) 3 cylinders : 0 - 100 km/h - 12.2 sec ; Max. Speed : 182 km/h ; l/100 km/просек - 4,5 --------- 14.388 €Renault Clio 1.5 dCi (90hp) 4 cylinders : 0 - 100 km/h - 11.7 sec ; Max. Speed : 181 km/h ; l/100 km/просек - 3,6 --------- 15.975 €Епа ако пола секунда која нема да ја осети никој на овие времина и 0.9л/100км помала потрошувачка вреди 1 600 евра тогаш....
Цитат: Filip_90 на 08 Јули 2013, 22:48:59 pmЈас 3 пати имам мерено на околу 15000км, односно од промена до промена на масло, и првиот пат беше 5.8 , вториот 5.9 сега еве не поминале 15000 ама моментално е 6.1л/100км Никогаш не се пази на потрошувачката, туку се вози во режимот во кој најдобро функционира колата(2000-4100 вртежи), членот Igor може да потврди Ме подсети сега ficomk. Па најсмешно ми е кога ке кажат дека не пали дизелот на ладно, бог да чува, како во 20 ти век да сме...Импресиониран сум од живците што ги имате вака да возите. Јас дури со тешки маки можам да се приближам (не сум блиску туку во замене прифатлива норма 1,5-2л над пишаното) на фабричките деклараци но под тоа ... останувам да се чудам на храброста
Јас 3 пати имам мерено на околу 15000км, односно од промена до промена на масло, и првиот пат беше 5.8 , вториот 5.9 сега еве не поминале 15000 ама моментално е 6.1л/100км Никогаш не се пази на потрошувачката, туку се вози во режимот во кој најдобро функционира колата(2000-4100 вртежи), членот Igor може да потврди Ме подсети сега ficomk. Па најсмешно ми е кога ке кажат дека не пали дизелот на ладно, бог да чува, како во 20 ти век да сме...
КосилициТе си бараат плин под дифолт !
Ретко кој бензинец си ја постигнува декларираната потрошувачка, ретко кој дизел не..
Лошко, тресеш зелени.1. Не можеш да знаеш колку ќе издржи 0.9 на Рено. Никој не може да знае.2. Моторчето работи прилично добро, со оглед на капацитетот. Дополнителни вибрации нема, покрај тоа што е 3-цилиндарец.Моторчето е ОДЛИЧНО, и би го препорачал пред 1.2 атмосферецот што го вградуваат во Клио.
Или те лаже производителот (имаме статија за тоа) или лажеш ти, или не ти чини колата. Ретко кој бензинец си ја постигнува декларираната потрошувачка, ретко кој дизел не..
3. Ти секогаш знаеш сите мои коли колку не ги бива повеќе од јас што знам!
Што е толку битно какво е погонското гориво доколку ти го прави меракот. Без разлика на нафта, бензин,плин....
Oној со 3 цилиндри? Добар е за поголема ливада.
Цитат: bramovsk на 09 Јули 2013, 19:49:30 pm 3. Ти секогаш знаеш сите мои коли колку не ги бива повеќе од јас што знам!Нашол кој да збори, мистер „дизел се расипува и поправките коштаат миљон долара по инјектор“ :-)
Цитат: bramovsk на 09 Јули 2013, 15:14:58 pmЈас дизел возам не возам плин. Велам само дека одлично ти торши поевтино од плин дури Никаде не те посочив тебе,тоа се однесува на сите кои возат на плин и се фалат дека возат дупло поевтино,а уствари не испаѓа така. Цитат: Chlink на 09 Јули 2013, 15:32:04 pmДа речеме ти дава некој спортска кола, ја возиш иде ебава мамата, ќејфови миљон прави. Се договарате за цена. На враќање застанува да пуните гориво. Оп отвара и става плин. Дупло помалку пари. Ќе ти смета? Зашто би ти сметало? Што е толку битно какво е погонското гориво доколку ти го прави меракот. Без разлика на нафта, бензин,плин....Ништо не реков за погонско гориво,туку поентата е во реченицата погоре.Толку е тешко да ја сватите?едит: Поминати се 510км,од кои 200 на отворено,310 во град,имам нафта за најмалку уште 40км.Значи вкупно 550км.Според бројките нека биди 60%град 40%отворено.Според вожњата сум презадоволен.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)