Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 411
Јас 3 пати имам мерено на околу 15000км, односно од промена до промена на масло, и првиот пат беше 5.8 , вториот 5.9 сега еве не поминале 15000 ама моментално е 6.1л/100км Никогаш не се пази на потрошувачката, туку се вози во режимот во кој најдобро функционира колата(2000-4100 вртежи), членот Igor може да потврди Ме подсети сега ficomk. Па најсмешно ми е кога ке кажат дека не пали дизелот на ладно, бог да чува, како во 20 ти век да сме...
Цитат: Filip_90 на 08 Јули 2013, 22:48:59 pmЈас 3 пати имам мерено на околу 15000км, односно од промена до промена на масло, и првиот пат беше 5.8 , вториот 5.9 сега еве не поминале 15000 ама моментално е 6.1л/100км Никогаш не се пази на потрошувачката, туку се вози во режимот во кој најдобро функционира колата(2000-4100 вртежи), членот Igor може да потврди Ме подсети сега ficomk. Па најсмешно ми е кога ке кажат дека не пали дизелот на ладно, бог да чува, како во 20 ти век да сме...Импресиониран сум од живците што ги имате вака да возите. Јас дури со тешки маки можам да се приближам (не сум блиску туку во замене прифатлива норма 1,5-2л над пишаното) на фабричките деклараци но под тоа ... останувам да се чудам на храброста
Кај мене е 5.2 просечна пропишана, 6.8 градска пропишана., 4.4 отворено пропишана (ама се вади ако возиш 100км/ч)Според мене градската е толку, а просечната е поголема.За 5.2 треба да не престигаш никој низ град и по автопат да возиш 120...
Кај се најдовте ти и Игор другари?
Башка есап, од крадената нафта, со таа џабе е возењето
И после плинче И се е решено. Таман