Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2532348 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #8505 на: 24 Јуни 2013, 14:41:57 pm »
Тролање.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #8506 на: 24 Јуни 2013, 14:50:39 pm »
Статистички докажано - како и 99,999% од тврдењата во темава.

тоа само во бујната навивачка фантазија и рекла-казала преданијата (бабинодеветинска стереотипизација)

Изглеа мене неколку пати по ред ми подметнуваат бензинец, ме лажат дека возам дизелаш, пошто не сум платил до сеа 300 евра за поправка на нешто поврзано со моторот. Највише што сум платил у 10 години е околу 100 евра за замена на два цркнати греачи + рука на SDI-то.... aко е воопшто SDI. Пошто SDI било споро и не идело, а ова моево не беше споро и идеше.

Кога ги читам вашите постови, стварно изгледа возам бензинец: не се расипува, влече ко луд, пружа задоволство при возењето, не кљокоти, пали на ладно, не смрди... тоа е тоа. Јас возам бензинец! :-)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #8507 на: 24 Јуни 2013, 14:54:52 pm »

тоа само во бујната навивачка фантазија и рекла-казала преданијата (бабинодеветинска стереотипизација)

Како и потребата од макс торк при секојдневно возење :)

BTW, сакаш да ја тестираме смрдејата на дизелот вс модерен бензинец? Барем тоа е лесно, не захтева многу, само одзатнат нос :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #8508 на: 24 Јуни 2013, 14:55:48 pm »

Како и потребада од макс торк при секојдневно возење :)

Макс торкот го гледам на OBD2. Можеби ќе треба допрва да расчистуваме „што е тоа торк“, а? Како што требаше волуметриската ефикасност да ја претресуваме...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #8509 на: 24 Јуни 2013, 14:59:52 pm »
Ок, ајде направи еден лог од дневно градско возење, да видиме во кои ситуации и колку временски било во макс торк. 
Можеби имаш право, можеби стварно возиш 80% со папуча до крај, предизвикувајќи моторот да го вади макс торк-от при обртаите во кои е.

BTW, ТЕ МОООООООЛАМ објасни што е тоа торк, пошто уживам во твоите објаснувања :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8510 на: 24 Јуни 2013, 15:00:40 pm »
Od kogo se zarabotuva? Od toj sto ide sekoj vtor den i plaka po 100 denari ili od toj sto ide ednas u 5 godini (a moze ni tolku) i plaka 3000 denari?

5 години по 100 денари месечно =  6000 ден т.е 100 Е. Дизелашиве за 5 години плаќаат барем 300Е за еден дефект. Со коливе од увоз, за 5 години, како и да е, еднаш ке го јадеш подебелиот крај.

Sekoj vtor den....ne sekoj mesec....slabo citas ili ne ti se cita ubavo :)

A za jadenjeto ti jadi go, ja ne sum gladen a i ne mi e od uvoz dizelot! Samo benzinecot ! :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #8511 на: 24 Јуни 2013, 15:01:43 pm »
BTW, ТЕ МОООООООЛАМ објасни што е тоа торк, пошто уживам во твоите објаснувања :)

Не се заебаај. Тоа што имплицитно го оспори моето тврдење дека макс торк се достигнува често во секојдневното возење, НАВИСТИНА остава простор за сомнеж дали разбираш што е торк или не. Не се смеј да не испадне вицот за тебе. Извини вака, но...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8512 на: 24 Јуни 2013, 15:03:01 pm »
Ostaj gi niv, site se trkaci oni...nie sme zemjodelci !

Samo kazi im neka gi vadat detskite sedista koga se trkaat ! tezat dosta!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #8513 на: 24 Јуни 2013, 15:03:53 pm »

i ne mi e od uvoz dizelot! Samo benzinecot ! :)

паметно

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8514 на: 24 Јуни 2013, 15:05:01 pm »
Јас незнам зошто Мерцедес не направи еден турбо бензинец за Леман. Уствари зошто ниту еден производител не направи турбо бензинец за Леман,  та сал возат косилици. Симче?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #8515 на: 24 Јуни 2013, 15:09:06 pm »
Јас незнам зошто Мерцедес не направи еден турбо бензинец за Леман. Уствари зошто ниту еден производител не направи турбо бензинец за Леман,  та сал возат косилици. Симче?

Ќе добиеш одговор кој содржи теорија на заговор на високо ниво во фиа.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7113
« Одговори #8516 на: 24 Јуни 2013, 15:09:56 pm »
А јас да прашам дали ке го направите тестот да видиме дали кашкаито ке потроши 5 л на 100 во град ? Еве ја сум на годишен одмор, можам да му правам друштво на filipv, пошто он бараше да има друштво за тој период додека помине 100 км низ град :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8517 на: 24 Јуни 2013, 15:11:35 pm »
Дека многу биле добри новите турбо бензинци, од 1250 рпм имале снага и такви ми ти приказни. Ако се толку добри, бујрум, покажи се на стаза, со дела, не со безвредни зборови.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #8518 на: 24 Јуни 2013, 15:12:14 pm »
А јас да прашам дали ке го направите тестот да видиме дали кашкаито ке потроши 5 л на 100 во град ? Еве ја сум на годишен одмор, можам да му правам друштво на filipv, пошто он бараше да има друштво за тој период додека помине 100 км низ град :)

Kладбата со симо не е дали може да потроши 5 во град, туку дали може да потроши помалку од 5 во град (надвор од шпиц, без праење колони, т.е. со држење темпо)

Еднаш му покажував фотки, ама изглеа мисли дека лажам, или дека лаже компјутерот.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7113
« Одговори #8519 на: 24 Јуни 2013, 15:13:20 pm »
Не е битно, ако правите, ја сум слободен за да правам друштво :D