Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1922606 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #2085 на: 16 Ноември 2012, 14:09:59 pm »
edno od moznite scenarija.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2086 на: 16 Ноември 2012, 14:11:02 pm »
на завера..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2087 на: 16 Ноември 2012, 14:11:27 pm »
Aliens..sekako.

Ako si zapoznat so lugeto, kazi koe scenario e vistinskoto.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2088 на: 16 Ноември 2012, 14:13:11 pm »
НЛО брат, што да ти кажам...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2089 на: 16 Ноември 2012, 14:14:41 pm »
@FilipV, Секако, со задоволство :) Нормално не мора да се подмируваат трошоци, ако е дружба ;) Воедно и ќе пресметаме колку пари чини плин до кавадарци и назад, и дали е тоа споредливо со дизел ;)

на аутопут те шијам у мала потрошња на пари, ако сакаш вози не на плин - на прдеж од невина плавуша која јадела рузмарин. :-)

Со тоа моторче осим потрошња не ти останува ништо друго да мериш.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #2090 на: 16 Ноември 2012, 14:16:07 pm »
Освен татко му на filomkd очигледно.

+1, пошто мислам дека нема друг шофер што како таткоми вози :D Кога му ја покажував алфа 147-цата, му викам гледај што убава е, му викам дизелче плус, 115 коњчиња тамам. Ме прашува а колку троши, и му викам епа еве има тука на форумов членови со ваква алфа што возат генерално 110-120 и околу 5 им се движи и тука таткоми: Значи на 90 km/h тамам за мене потрошњата ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2091 на: 16 Ноември 2012, 14:16:32 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #2092 на: 16 Ноември 2012, 14:16:39 pm »

Со тоа моторче осим потрошња не ти останува ништо друго да мериш.

И екологија ;D :

на аутопут те шијам у мала потрошња на пари, ако сакаш вози не на плин - на прдеж од невина плавуша која јадела рузмарин. :-)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #2093 на: 16 Ноември 2012, 14:17:52 pm »
edno od moznite scenarija.

Of course... По потреба, кое сценарио кога одговара нели.

Освен татко му на filomkd очигледно.

+1, пошто мислам дека нема друг шофер што како таткоми вози :D Кога му ја покажував алфа 147-цата, му викам гледај што убава е, му викам дизелче плус, 115 коњчиња тамам. Ме прашува а колку троши, и му викам епа еве има тука на форумов членови со ваква алфа што возат генерално 110-120 и околу 5 им се движи и тука таткоми: Значи на 90 km/h тамам за мене потрошњата ;D

Ихииии, он на 4 и ситно ќе ја спушти бе :) Ќе си мислат другиве Алфисти дека нивните не чинат (дизелашите нали ;))
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2094 на: 16 Ноември 2012, 14:20:16 pm »
Не бе, има тука редовни постови за 147 со нормално возицкање и 4.5-5,5 л потрошувачка дизел :) Не се итаљаните ко` хондаи да лажират технички податоци па после да пијат тужби од америте :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2095 на: 16 Ноември 2012, 14:22:28 pm »
Ти пага во вода ова, пошто секој различно вози.

токму затоа возиме подолго време за примерокот да ни биде што по репрезентативен. Не носиме заклучоци од 3 коли на една угорница, туку од 200 коли на 50 угорници (ги тропам на памет бројкиве)

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
« Одговори #2096 на: 16 Ноември 2012, 14:23:50 pm »
Како што напишал Симо математиката секогаш ке оди во прилог на плинот... Секогаш он поевтино ке иде и ке се врати од кавадарци на плин со неговата отколку некоја 166ца на дизел, или еве БМВ 520и со сигурност поевтино ке отиде и ке е врати на плин отколку 525тдс, испробано.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2097 на: 16 Ноември 2012, 14:24:06 pm »
@FilipV, Секако, со задоволство :) Нормално не мора да се подмируваат трошоци, ако е дружба ;) Воедно и ќе пресметаме колку пари чини плин до кавадарци и назад, и дали е тоа споредливо со дизел ;)

8l плин е = 4,5л дизел, па есапи :) Можеби ме шиеш, можеби не ;)

ќе видиме. тргаме со пун резервоар, па на крај допунуеме? :-)

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #2098 на: 16 Ноември 2012, 14:28:58 pm »
математиката секогаш ке оди во прилог на плинот

Се додека е овој сооднос на цена плин vs бензин ;) Ама ко шо глеам, во иднина и возењето со точак ке биде лускуз ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2099 на: 16 Ноември 2012, 14:30:44 pm »
@FilipV, Да, пун резервоар плин. Со плинот е лесно, пуна боца е пуна боца. Се пуни дур не прекине да се прелива од големиот танк во малата боца. Нема улога пумпата ваква била таква била,  а и ќе пуниме од исто место.

Апропо муабетот... ако си седнал во кола да возиш:
1. дали спорото возење по угорници се тие што драстично ќе ти ја намалат цената на патувањето?
2. дали ГЛЕДАЊЕТО на возила кои споро одат по угорница е мерило за нивната (не)моќ?
3. 10 пати сум ти кажал дека твојот единствен аргумент кој го прифаќам на страна на дизелите е потрошувачката. Но не е тешко да се премости и тој гап кај повеќето бензинци, со помош на алтернативното гориво достапно на секоја пумпа ;).