Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1924052 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #1515 на: 26 Јули 2012, 15:27:43 pm »
Пак ли за паркингот... ќе купам т бензин и нема да паркирам во подземна гаража... еб*го ко слеп за стап

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1516 на: 26 Јули 2012, 15:27:53 pm »
Ако е број 2, тогаш зошто е број 1? Или, ако го боли стојко за трошокот, зошто вози дизел? :D

...што води до прашањето зошто the fuck порше прави дизел?
Заради сите они кои во темава се за дизел да можат да си купат Порше ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1517 на: 26 Јули 2012, 15:29:20 pm »
2. Еве чим инсистираш, нареден пат нема директно да го менувам/дополнувам/„корегирам“ твојот пост, туку ќе се обратам на него. Ок?

топ!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1518 на: 26 Јули 2012, 15:30:09 pm »
Пак ли за паркингот... ќе купам т бензин и нема да паркирам во подземна гаража... еб*го ко слеп за стап
Јас не можам во „зебра“ да се стаам нити со стилото нити со алфата, а надземна е..... damn...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #1519 на: 26 Јули 2012, 15:31:50 pm »
Така де ко да не може тб да излезе од паркинг работава...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1520 на: 26 Јули 2012, 15:35:12 pm »
Ако е број 2, тогаш зошто е број 1? Или, ако го боли стојко за трошокот, зошто вози дизел? :D

...што води до прашањето зошто the fuck порше прави дизел?
Заради сите они кои во темава се за дизел да можат да си купат Порше ;)
Односно за туринг на 5 лица - фамилијарно или деловно возило. Што значи не е за беснеење и за курчење. За уживање во мирно и култивирано возење а не спортско беснеење. Епа ете го одговорот на прашањето: кога ТБ а кога ТД.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1521 на: 26 Јули 2012, 15:38:20 pm »
Не баш... И со едното и со другото можеш да се к**чиш и/или беснееш, а богами и со едното и со другото можеш да уживаш во мирно и култивирано возење.

Башка, Панамерата не е наменета за туринг на 5 лица.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1522 на: 26 Јули 2012, 15:40:48 pm »
Ти можеш и со Спарк да се курчиш ама не е тоа-тоа.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #1523 на: 26 Јули 2012, 15:41:14 pm »
filipv, батали дизел, за два литра гориво ли ќе се прајме цигани ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Нема проблем, дај ми бензинец кој се качува у втора на 700 (седум стотини) рпм од подземен паркинг, одма мењам.

Ќе треба да биде голем бензинец, само да си знаеш.

+1 filipv, немој да се префрлаш на свекица, оти бензин без струја не работи, а на дизелот не му треба струја за да работи. Кај се видело дизел да трокира, а бензин коа ке затрокира може да е свекица, кабел, разводник, кондензатор, бомбина, така да со дизел тие муки ги нема :)

Ја иако сеа возам косиличе 43 години старо на плинче, ама кад тад ке си зеам некое возило дизелче, па нека пукнат сите хахахахха :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1524 на: 26 Јули 2012, 15:43:53 pm »
+1 filipv, немој да се префрлаш на свекица, оти бензин без струја не работи, а на дизелот не му треба струја за да работи. Кај се видело дизел да трокира, а бензин коа ке затрокира може да е свекица, кабел, разводник, кондензатор, бомбина, така да со дизел тие муки ги нема :)

Веројатно еден од најлошите и најбезвезните „аргументи“ за поседување на дизел пред бензинец :)

Ваљда дизелите не се толку „безгрешни“ а? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
« Одговори #1525 на: 26 Јули 2012, 15:44:15 pm »
Доказ колку се економични дизелите моментално гледам со свои очи.Пред салон ми е паркирана Панамера дизел и веќе 45 мин. си работи во место,а сопственикот си брка работа во Тутунска :D

Aко е плавата 888, има фантастични 12 литри на 100 потрошувачка ...

filipv, ти поставив прашање неколку страни наназад, намерно го игнорираше?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1526 на: 26 Јули 2012, 15:47:44 pm »
Кај се видело дизел да трокира, а бензин коа ке затрокира може да е свекица, кабел, разводник, кондензатор, бомбина, т

Друже ти стварно возиш антика... :)

А дизел не да знае да трокира, па уште и да влезе масло во клип ќе видиш каква бакља ка остане од дизелот само....
Не греши душа.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1527 на: 26 Јули 2012, 15:50:03 pm »
Има, виделе не може од подземен паркинг 911 RS2 да излезе у втора, па решиле „мора дизел..“ :D

ок, признавам дека малку си го натртив гзот со примерот со паркингот...

...но со тоа само сакав да илустрирам што сакам да кажам кога велам „момент при екстремно ниски вртежи“. Сигурно дека не искачам стално така од паркинг, напротив. Но, тоа исто својство на моторот наоѓа примена во цела низа чести, секојдневни возачки ситуации и човек просто се навикнува и може да му фали. Мене сите вообичаени не-турбо бензинци ми делуваат слабо. И шо да праам сега? Навикнат сум на влечење во сите ситуации, без многу гимнастики со-лева-нога-десна-нога-барај-го моментот-каде-е-не-оваа-брзина-онаа-брзина-стисни-гас-полека квачило-сеа-дај-го-сеа-одземи..... сето тоа кај дизелот во просек се прави помалку, токму ради тој голем момент кој владее во еден јасно дефиниран „блок“ од ниски вртежи.

од ниски вртежи нема бегање! за да стигнеш во високи вртежи треба прво ниските да ги пројдеш. ниските вртежи се поважни од високите! (<-да, јас така мислам и не, тоа не е мојата холографска проекција)

Кога ја позајмувам астрата на брат ми (б1.4) често пати од невнимание ми гаси дур не се навикнам и врска ми нема. На пат ја држам цело време над 3000 вртежи пошто иначе не влече. А ако ја држам цело време над 3000 потрошњата иде у небо - а пак не влече така добро. Се осеќам ко цело време да го мачам кутрото бензинче. На секое угорниче - трета. Па пак четврта. Нема релакс. Едини бензинец релакс кој сум го возел бил v8 5.0 атм.

во идеален свет ќе имам втора кола мазда mx5 пошто и ја сакам турирање и шибање. Ама не секогаш и секаде. А кога НЕ турирам и НЕ шибам - дизелот е закон и устав!

Да, како што читам, така можело и со тб. Ама зошто? Зошто да го намалам дометот? Што добивам за возврат?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #1528 на: 26 Јули 2012, 15:52:16 pm »
И да знаеш друже дека возам антика, ма каква антика, дедо ное, па уште некат коа ке ми затрокира, па од работа до дома со полн гас го терам да се издува, па кабел ке се откачи од свекица, абе муки тешки :D, а имаш и ти таква антика во двор :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1529 на: 26 Јули 2012, 15:53:36 pm »
Мојата е постара... Вчера ја возевме со Члинк. Запали како чакмак после 3 месеци седење во место.