Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1924053 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #1500 на: 26 Јули 2012, 15:11:16 pm »
Ako treba, i avtobus ke si kupam

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1501 на: 26 Јули 2012, 15:11:23 pm »
Да ја искористам јубилејната 100 та страна и да предложам една анкета, Дизел vs Бензин, па да видимо чија мајка црну нафту гута :D ;D :D

Уффф, отиде на 101 ва ;D

Абе лошко не пишуј толку често  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1502 на: 26 Јули 2012, 15:12:42 pm »
Доказ колку се економични дизелите моментално гледам со свои очи.Пред салон ми е паркирана Панамера дизел и веќе 45 мин. си работи во место,а сопственикот си брка работа во Тутунска :D
Демек тоа е затоа што е Панамерата дизел или оти газдата го заболе стојко за трошокот за гориво?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1503 на: 26 Јули 2012, 15:14:03 pm »
Ако е број 2, тогаш зошто е број 1? Или, ако го боли стојко за трошокот, зошто вози дизел? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1504 на: 26 Јули 2012, 15:18:26 pm »
1. Апсолутно точно. Арно ама, иам попаметни и побитни работи во животов.

...освен кога се работи за моите постови? Ова ќе го сфатам како комплимент.

2. Ко што рече и Фаланга, не ти ги сменив зборовите, туку тврдењето го направив пообјективно. Не е твое да ги одредуваш критериумите и нивната тежина, туку можеш да ги одредиш и споделиш со нас твоите критериуми и твоите размислувања за истите.

Повторно аксилошки лекции, а?

Ајде вака да пробаме: инсистирам да не го правиш тоа. Може или не?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1505 на: 26 Јули 2012, 15:19:28 pm »
filipv, батали дизел, за два литра гориво ли ќе се прајме цигани ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1506 на: 26 Јули 2012, 15:20:56 pm »
Ако е број 2, тогаш зошто е број 1? Или, ако го боли стојко за трошокот, зошто вози дизел? :D

...што води до прашањето зошто the fuck порше прави дизел?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1507 на: 26 Јули 2012, 15:21:45 pm »
filipv, батали дизел, за два литра гориво ли ќе се прајме цигани ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Нема проблем, дај ми бензинец кој се качува у втора на 700 (седум стотини) рпм од подземен паркинг, одма мењам.

Ќе треба да биде голем бензинец, само да си знаеш.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #1508 на: 26 Јули 2012, 15:22:03 pm »
Мене па напротив баш ми е интересен звукот на постарите дизели кога работат во место, т.н такатакатакактакак звук :)
Интересен можеби, пријатен - НИКАКО. Отсекогаш сум имал чувство дека на тие мотори им фали некој дел или зазорите им се надвор од толерантно поле.

Ете да речеме разликата е 100 ден, ти до љубљана и назад би заштедил 2000 денари...
Претходно кажав: - Сепак мојата годишна километража не оправдува набавка на дизел возило за да толку ми биде пресудно...
Ако тоа не е доволно, тогаш вака: Со приватен автомобил досега воопшто не сум бил до Љубљања, значи ништо од заштедата ...  ;)

Второ, ако тоа постојано го правиш пресметај на годишно ниво колку би фрлил пари непотребно само заради твојата логика ''не звучело убедливо разликата од 100 денари на 100 км'' ...
Ако го правам тоа постојано, тогаш финансискиот бенефит од постојаното патување до Љубљања вероватно би ми бил толку голем што ич нема да се грижам за врдноста на „Verbrauch“ на брод компјутерот од некоја Hamann или AMG верзија   8)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1509 на: 26 Јули 2012, 15:23:13 pm »

Нема проблем, дај ми бензинец кој се качува у втора на 700 (седум стотини) рпм од подземен паркинг, одма мењам.

Така мучиш машина, одма би ти зел кључеви.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1510 на: 26 Јули 2012, 15:23:22 pm »

Има тука нешто, а?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1511 на: 26 Јули 2012, 15:24:33 pm »

Така мучиш машина, одма би ти зел кључеви.

Шо знам... ене ја кордобата, после 130.000 км мучење, звучи и троши ко нова кога беше. Апсолутно никакви дефекти на мотор или трансмисија.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1512 на: 26 Јули 2012, 15:24:49 pm »
Има има, дефинитивно. Која е таргет групата за Панамерата? И во која класа на возила спаѓа?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1513 на: 26 Јули 2012, 15:25:54 pm »

Има тука нешто, а?

Има, виделе не може од подземен паркинг 911 RS2 да излезе у втора, па решиле „мора дизел..“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1514 на: 26 Јули 2012, 15:27:09 pm »
1. Апсолутно точно. Арно ама, иам попаметни и побитни работи во животов.

...освен кога се работи за моите постови? Ова ќе го сфатам како комплимент.

2. Ко што рече и Фаланга, не ти ги сменив зборовите, туку тврдењето го направив пообјективно. Не е твое да ги одредуваш критериумите и нивната тежина, туку можеш да ги одредиш и споделиш со нас твоите критериуми и твоите размислувања за истите.

Повторно аксилошки лекции, а?

Ајде вака да пробаме: инсистирам да не го правиш тоа. Може или не?

1. Не го сфаќај како комплимент, се погодил моментот.

2. Еве чим инсистираш, нареден пат нема директно да го менувам/дополнувам/„корегирам“ твојот пост, туку ќе се обратам на него. Ок?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.