Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 411
nisto mora da mu pravam revans za da ne me jadete samo ovoj pat go gasam ESP-to uste od doma koga ke trgnam
najrealna sporedba bi bila turbo vs turbo ista kubikaza,zosto vekje oddamna nema atmosferci dizelia okolu v-tec i na nume borata, 4x4 so povekje nm na 400m ima sansi
Цитат: Smichka на 22 Мај 2012, 18:08:00 pmnajrealna sporedba bi bila turbo vs turbo ista kubikaza,zosto vekje oddamna nema atmosferci dizelia okolu v-tec i na nume borata, 4x4 so povekje nm na 400m ima sansi Ова не е најреална споредба поради различната природа на моторите. Тоа е исто ко да споредуваме Mazda RX-8 (wankel 1300 кубика) и Yugo 65 (ото 1300 кубика). Ич не е реално.Според мене, најреално е да споредуваме два мотори со иста теоретски максимална можна моќност, на пример бензинец од 130 коња и дизел од 130 коња. Во оваа споредба дизелот е - бар според мене - охохо бољи (поради подобрата дистрибуција на коњите низ вртежите), ама затоа е и поскап.Или тоа, или да споредуваме два мотори со иста цена. И ова ми делува прилично фер, не?
Кој ти вика дека тоа е најреално...
a sto pravime so nm ?
okolu mazdata i jugoto,mazdata e tehnologija 2005/6jugoto e tehnologija 1985/6
Цитат: Smichka на 22 Мај 2012, 18:39:17 pma sto pravime so nm ?Oва е обично или реторско прашање?Цитат: Smichka на 22 Мај 2012, 18:39:17 pmokolu mazdata i jugoto,mazdata e tehnologija 2005/6jugoto e tehnologija 1985/6Добро де, мајку му, не ме фаќај за збор... Најди некој ото мотор 1.3 литри од 2005/6 и споредувајго со ванкел 1.3 литри 2005/6... безвезна споредба е и понатаму, нели?
Според мене, најреално е да споредуваме два мотори со иста теоретски максимална можна моќност, на пример бензинец од 130 коња и дизел од 130 коња. Во оваа споредба дизелот е - бар според мене - охохо бољи (поради подобрата дистрибуција на коњите низ вртежите), ама затоа е и поскап.