Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1923177 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #2670 на: 22 Ноември 2012, 23:04:21 pm »
Стратро, штета што неможе да го провериме тоа.
Ама сигурен сум, СИГУРЕН дека нема да ги дадат парите за кола. Или ако ги дадат, ќе купат некоја "колку да е нова".

Реченицава на Банзаи злато вреди.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2671 на: 22 Ноември 2012, 23:07:35 pm »
Ajde ban za site clenovi sto kupile nova kola pod 120 KS.
Zero prv.
;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2672 на: 22 Ноември 2012, 23:08:59 pm »
Мајка ми не е љубител на коли, дај и еден куп пари сигурно нема да има кола како сега туку ќе вози нешто од 100.000 евра минимум.

Брат ми гледа само да не го нервира колата, да не му се расипува. Дај му 100.000 евра за кола сигурно нема нова Корса да купи, туку ќе купи Порше, ГТР, Ферари или не знам што спортско. Мушко е јебем ли га, али далеку е од некој си мераклија за коли ниту па нешто се замара по тоа прашање.

Така да тоа со можностите и изборот, ништо не покажува и докажува. Постовите многу повеќе кажуваат :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2673 на: 22 Ноември 2012, 23:11:59 pm »
Признавам. Да користев пари место огрев ќе возев Випер со над 1200кс... Меѓу другите помоќни возила.

За ќерката SLK со најслаб мотор.
За малиот CL со најслаб мотор.

За жена ми Брера кабрио (спајдер) со мотор од корвета и погон на сите.

За татко ми и мајка ми - поклон S350 CDI и Голф 7 Тди.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2674 на: 22 Ноември 2012, 23:14:08 pm »
Инат, низ други теми пишувате како сонувате за незнам какви бензински V-машини,а тука....

Единствена причина поради која се купуваат дизелите е помалата потрошувачка и нисто друго,какви мераци,какви глупости.

Не ме сфаќајте грешка и јас сум возел дизел,можеби и ќе возам, ама тоа (би) било само поради тоа што не би можел да го нахранам бензинецот,а не поради мерак. Барем тоа не планирав да го објаснувам на форум за автомобили.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2675 на: 22 Ноември 2012, 23:14:15 pm »
Мајка ми не е љубител на коли, дај и еден куп пари сигурно нема да има кола како сега туку ќе вози нешто од 100.000 евра минимум.

Брат ми гледа само да не го нервира колата, да не му се расипува. Дај му 100.000 евра за кола сигурно нема нова Корса да купи, туку ќе купи Порше, ГТР, Ферари или не знам што спортско. Мушко е јебем ли га, али далеку е од некој си мераклија за коли ниту па нешто се замара по тоа прашање.

Така да тоа со можностите и изборот, ништо не покажува и докажува. Постовите многу повеќе кажуваат :)

Zatoa ni i majka ti ni brat ti ne se zaclenile tuka i ne trosat vreme na forumov..a ne veruvam deka bilo koj se zaclenil tuka cisto radi remet na nas "ljubitelite na avtomobili". ;)

edit:da ne gotupime..znaes sto mislam de...:)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2676 на: 22 Ноември 2012, 23:16:52 pm »
Според логиката на некои членови,оние кои возат дизел возила не се љубители на коли.Незнам во која категорија ке ги сместите плин-ашите.Страшна работа.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2677 на: 22 Ноември 2012, 23:17:43 pm »
nemoj nekoj da mi ja remeti ljubovta za avtomobilot, slusnavte!?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2678 на: 22 Ноември 2012, 23:18:34 pm »
Според логиката на некои членови,оние кои возат дизел возила не се љубители на коли.Незнам во која категорија ке ги сместите плин-ашите.Страшна работа.

vozat kosilici na plin, a falat v12 benzinec so zvuk i performansi, toa ti e logikata na forumot

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2679 на: 22 Ноември 2012, 23:21:10 pm »

Општо беше кажано тоа, нема врска со дизел или плин. Случајно се најде во оваа тема, барем јас така мислам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #2680 на: 22 Ноември 2012, 23:21:49 pm »
Кој што вози не е аргумент за тоа што сака и колку сака коли.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2681 на: 22 Ноември 2012, 23:23:28 pm »
Па сега вие напаѓате луѓе кои возат плин, а никој вас не ве нападна што возите дизел, нити го спомна некој тоа. Иако со плинот дизелите го пушат. Пошто така имаме и снага и економија.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #2682 на: 22 Ноември 2012, 23:25:44 pm »
Повелете теми кои изобилуваат со дизели.
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,781.30.html

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,889.75.html

@Meче никој не кажал дека не се љубители,читајте малку пред да пишете нешто и сам напишав дека сум возел,можеби и пак ке возам дизел, неможеш да знаеш. Поентата на ова е дека не признавате дека единствена причина поради која се купуваат е економичноста.

@Зеро едниот пост ти го најдов не видов дизел,другиот ме мрзеше.

Не ми е поентата со секој поединечно да се докажуваме,не ни гледам нешто лошо во возење дизел,ама кога станува збор за мерак,мислам...

EDIT: Неодамна имав интересно искуство и ми текна на темава ама некако не беше актуелна па остана разговорот меѓу неколку членови на форумот.
Да скратам,имав искуство со А7-ци едната 3.0тди а другата 3.0тфси и двете со автоматски менувач,ваљда ДСГ. Ставени во Dynamic mode.
Дизелите немале вибрациии-BULLCRAP.
Дизелите биле потивки на отворено-BULLSHIT.
Нема потреба ни да се трудам да барам зборови за и околу брзината и меракот.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #2683 на: 22 Ноември 2012, 23:25:59 pm »

vozat kosilici na plin, a falat v12 benzinec so zvuk i performansi, toa ti e logikata na forumot

Пошто иначе логиката е да тераш инает, чисто за да се иде контра...

Реден четвороцилиндраш, еве пак ќе си го постирам, чисто онака, од МЕРАК:

Ко за споредба, старата машина на класниот:

Кој што вози не е аргумент за тоа што сака и колку сака коли.

Ретко добра и висококвалитетна вистина кажана на форумов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2684 на: 22 Ноември 2012, 23:26:47 pm »
Не е ремет во прашање, ниту за инат. Гојдо на пример лани прв пат се заинтересира за коли, еден од поактивните е. Купуваше кола, се зачлени за совети и остана и тоа активен. Такви има повеќе, некои со многу помали познавања од Гојдо, затоа што ги мрзело да читнат како него и да се заинтересираат малце повеќе.

Еден куп од членовите се електраши, имформатичари и нешто поврзано со компјутери. На скоро сите наши форуми има огромен број на таков профил на членови. Пред се затоа што кај нас сеуште најактивни на интернетов се помлади и од овие погореспоменативе, затоа што постари генерации, механичари, мајстори и слични не ги баратаат премногу форумиве па не се ни замараат со зачленување, туку повеќе си чепкаат во гаража или прават муабети на веро.

До пред 2 години не ни имавме асален форум за коли, во тоа време само во околинава за секоја марка имаше бар по еден форум ;)

ЕДИТ: Нема врска дизел, бензин, плин, турбо...
Дени на пример сака дизели и VW, па не мислам дека не е љубител ;D Тоа е чисто прашање на вкус, нема врска со мојов муабет.

Иначе убаво кажа некој погоре, ако возам точак дека за толку имам не значи дека сум помал мераклија од некоја плавуша со Ферари. Тоа се само можности, немаат врска со соништата :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.