Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1923186 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #2385 на: 21 Ноември 2012, 12:42:00 pm »
Убава бројка на странава, 159 :)

Едит: јеботе, биваше либаш мојов коментар да отиде на 160. Симо избриши некој коментар за дизел  ;D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #2386 на: 21 Ноември 2012, 12:42:44 pm »
Уште малку па и 166 :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43720
  • Il Moderatore
« Одговори #2387 на: 21 Ноември 2012, 12:43:04 pm »
Отиде во 160 :) Ќе чекаме 166-ка :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2388 на: 21 Ноември 2012, 12:44:26 pm »
Кога една кола ќе достигне забрзување под 5 секунди до 100 тури ку*от дали ќе биде 3 или 4 секунди или сл. Тука после други муабети се глеаат кои представуваат задоволство. Ко што кажа Банза, и да е побрз дизел некој од ферари ќе го земам ферарито. Или да не се расправа за Ферари, еве би земал корвета пред било кој дизел иако би бил побрз.

Иначе од темава ми се повраќа веќе... :D :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2389 на: 21 Ноември 2012, 12:45:29 pm »
Немој да повраќај Члинк, оди засади некое дрво :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #2390 на: 21 Ноември 2012, 12:51:15 pm »
Засадив едно прееска. Ама си го земав назад :D :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2391 на: 21 Ноември 2012, 13:36:39 pm »
@Filipv, Веројатно дизел. Кажи кој е тој? Пред некој ден се повозев во Giulietta 1.6 multijet, пред врата го имам 1.5dci од истата генерација што го имаш ти во Nisan-ot, пред некое време на негово место беше 2.2dci во Laguna, често се возам во 2.0tdi CR,  го видов и во Merc A класа. Има некој порафиниран модерен CR?

Значи да го цитирам лошко:  Тhe Germans have continuously refined thisir diesels...... им фали уште 2-3 генерации. Баш ме занима дали си слушнал како звучи LMP возило во дизел изведба? Јас да. Жал ми е што не снимив тоа што го чув. Имаше пред околу 200 страни во темава една слика кај што слеп човек седи покрај тркачка стаза и се смее кога поминуваат возилата. Што мислиш, се радува на дизел возилата кои поминуваат?
Спортските возила не се само „колку брзо“. Туку целокупното чуство и задоволство. Машина која не умира како што и` паѓа обртниот момент преку 2000 вртежи, звукот на моторот кој свесно или потсвено ти кажува дека снагата е тука, реакцијата на педалот на гас, и сите други елементи кои го сочинуваат уживањто во возење на еден таков автомобил. За жал, дизелот не може да го пружи тоа. Може да биде брз, може да биде моќен, не може да те надразни.

Цитат: LosiPatista=topic=61.msg332833#msg332833 date=1353360963
Vozenjeto dizel e mnogu pointuitivno. Gazis dodeka lepi, vo istata sekunda koga prestanuva da lepi menuvas brzina i povtoruvno gazis dodeka lepi.
Kaj benzinecot bas nemas pojma koga da smenis, posto a si zgaznal a ne, a si smenil brzina a ne, se ti e isto. Nema engine response, masinata celo vreme e mlitava. Go gazis do 3k ne lepi, do 4 ne lepi, 5 ne lepi, 6 ne lepi. Da prodolzam do 7, i zosto, nisto ne dobivas? Se uklucuva limitatorot i znaes deka e vreme za promena na brzina. Se uklucil limitator a motorot nikogas ne zivnal. Zatoa kaj benzinec mora da gledas na obrtomer koga vozis, i vozenjeto e mnogu vestacko kako elektromotor, kako kosilica. Dizelot sam ti kazuva koga treba da smenis brzina, i toa se slucuva sekundarno. Mnogu e lesno za soferot da komunicira so dizelot, i toa pridonesuva za uzivanje vo vozenjeto.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43720
  • Il Moderatore
« Одговори #2392 на: 21 Ноември 2012, 13:43:45 pm »
Kaj benzinecot bas nemas pojma koga da smenis, posto a si zgaznal a ne, a si smenil brzina a ne, se ti e isto. Nema engine response, masinata celo vreme e mlitava. Go gazis do 3k ne lepi, do 4 ne lepi, 5 ne lepi, 6 ne lepi. Da prodolzam do 7, i zosto, nisto ne dobivas? Se uklucuva limitatorot i znaes deka e vreme za promena na brzina. Se uklucil limitator a motorot nikogas ne zivnal. Zatoa kaj benzinec mora da gledas na obrtomer koga vozis, i vozenjeto e mnogu vestacko kako elektromotor, kako kosilica. Dizelot sam ti kazuva koga treba da smenis brzina, i toa se slucuva sekundarno. Mnogu e lesno za soferot da komunicira so dizelot, i toa pridonesuva za uzivanje vo vozenjeto.

[/quote]

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #2393 на: 21 Ноември 2012, 13:46:12 pm »
Мене ме дразни звукот на локомотививе кенеди кога тргнува и забрзува наутро за битола, ауу каков звук  ;D ;D ;D ;D ;D Фрик сум јеее хахахаха до кај тераме, значи се е субјективно, имаш дизел, имаш бензин, што ти е мерак, тоа земи си и вози си

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2394 на: 21 Ноември 2012, 13:48:28 pm »
Мене ме дразни секој ден Ман 422 натоварен со миниум 36т водена песок,сите прозорци во радиус од 500 метри околу него се тресат. :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2395 на: 21 Ноември 2012, 13:49:04 pm »
Лошко, кој ти даде дозвола. По постовиве тоа можам да го заклучам...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2396 на: 21 Ноември 2012, 13:49:38 pm »
uste nesto: dodeka benzinecot moze da bide prijaten za sporo kruzanje nis grad, bidejki e potivok vo ler prva i vtora, na otvoreno e celosno druga prikazna. raboti nad 3500 vrtezi i celo vreme brci. Benzinecot e mnogu pobucen na otvoren pat. Posle samo 1 saat, veke se cuvstvuvas izmoren.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #2397 на: 21 Ноември 2012, 13:50:52 pm »
За него само аутоматик, пошто изгубил на рефлекс. :D :D

Да стиска гас и кочница во исто време :D :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2398 на: 21 Ноември 2012, 13:54:56 pm »
Лошко, и кога ебеш после 1 саат може да се чувствуваш изморен, ама за време на тој еден саат ти е многу убаво. ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2399 на: 21 Ноември 2012, 13:55:24 pm »
kako sto se palite na kosilici, zatoa sto gi imate, taka se palite na racen menuvac, zatoa sto go imate, i zatoa sto mislite deka znaete 'da menuvate' brzina, isto kako sto si mislite deka ste dobri soferi.

Jas bi zel DSG 350 dena vo godinata.