Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 411
Ти слушај. Јас 20 години сум имал дизел кој палел во зима и ви давам совети како треба да постапувате. На -12 треба да запали од прва, има проблем 8цата со фиатчето. Што е важно за еден мотор, неговата ефикасност, еластичност и практична употреба. Да го образложиме само првото. Ако јас извозам една делница со XXXкмх i притоа потрошам просек 5.5, а Субарути за истата делница со истата просечна брзина потроши 11 литри, субаруто е енергетски неефикасна машина, инжинерски фејл. Скоро сите бензинци се, ама субаруто е тука на врвот.
Aaa гледам некој имал кошмари од Субару, во сон го прогонува.
Субаруто е секако на врвот и е далеку од феил. Технологијата ќе му биде жива уште децении додека дизелот забрзано се исфрла од употреба како дефакто и дејуре прав инженерски феил, тоест не е феил него му е поминато времето и се користи за погрешна намена.
Пали PD тракторчето на било која температура деновиве со помалку од секунда верглање. Со две греења на греачите наутро додуша. Акумулатор стар мислам три години, гориво од Макпетрол.
Ај по 101 ви пат, зошто јас ја палам на прва, со едно греење на греачи, без верглање? И тоа можеби најстариот дизел на форумот. Колата се вози еднач или ниеднач на ден.