Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1999819 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #15390 на: 01 Декември 2014, 13:39:16 pm »
Ne be Sportex,ne be zlaten nesto greska si me razbral. Jas samo kazuvav deka ne e pravilno ako sakas da zabrzas od 70 80 da ja macis kolata vo 5 ili 6 brzina. Em poveke ke potrosi em se maci. Nema veza dali e tb ili td. Procitaj unazad,a klipovi jas ne sum staval.

Ic ne pratis,posle 7 godini povtorno sum vraten na dizel.

Ne pratam ne, tokmu poradi vakvi raboti ne pratam ! Nekoj "D" da spomen mislejki da prasa Drvata godinava kolku pari se po kubik, odma ke mu se pustite ko kucinja.

Kamu 20%, kamu prava za ednakvost, kamu ednakva zastapenost... demokratija vo izrazuvanjeto,  ;D :D

Toa sto poveke ima so vozat atmosferski benzinci od turbo dizeli ne znaci deka Atmosferskiot benzinec e podobar od turbo dizelot tuku samo deka sekoj Selanec svoeto dobice si go fali, iako e mozda kuco i kopavo ! ;)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #15391 на: 01 Декември 2014, 17:11:21 pm »
значи во темава врз база на реалност а не на јутуб сеуште се прави споредба помеѓу тд(модерен) и атмо бензин(1.4 "модерен" атмосверец на плин)

па тоа возиме.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #15392 на: 01 Декември 2014, 19:44:04 pm »
Зошто е битно што возиме? Тоа што го возиме или возите не ми ги дразни мозочниве ќелии. Тоа што возам не е подобро од оноа што сакам да го  возам

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #15393 на: 01 Декември 2014, 22:57:05 pm »
Rabotava so kola vozis pa da imas pravo da komentiras.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15394 на: 02 Декември 2014, 01:01:19 am »
Може да се прогласи како мото на форумот уместо „Carclub не е заебанција“ да стои „Види се што возиш, па после коментирај“.. :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #15395 на: 02 Декември 2014, 01:13:57 am »
http://ekskluzivnost.com/sa-1600-konjskih-snaga-se-mozete-voziti-po-vodi-video/

Оп, уште една предност пред дизелите :D ::)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14393
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15396 на: 02 Декември 2014, 10:07:54 am »
Дизелите возат по вода едно 100г миниум... ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #15397 на: 02 Декември 2014, 10:34:04 am »
Дизелите возат по вода едно 100г миниум... ;)
Не дизелите кои ние би можеле да ги возиме :D

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #15398 на: 02 Декември 2014, 11:26:29 am »
Да видиме кое е убедувањето на чичко Џереми за оваа тема...  ;)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #15399 на: 02 Декември 2014, 11:34:01 am »
Дека помалку троши дизелот, поретко треба да се фаќаш за мењач на отворен пат, поскап е да се купи итн. Фантастична серија заклучоци, никогаш до сега не произнесени во темава.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #15400 на: 02 Декември 2014, 11:38:34 am »
И на исти обртаи во иста брзина поради торкот му бега на бензинот, што е реалното секојдневно возење.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #15401 на: 02 Декември 2014, 11:47:35 am »
Дека помалку троши дизелот, поретко треба да се фаќаш за мењач на отворен пат, поскап е да се купи итн. Фантастична серија заклучоци, никогаш до сега не произнесени во темава.
1.4 tdi ja ima istata cena kako I lupo 1.4mpi.. od kade poskap?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15402 на: 02 Декември 2014, 11:55:05 am »
Koa ќе му тртнеш плинче на 1.4 лупото ќе се прашаме кое помалку троши ;D ;D

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #15403 на: 02 Декември 2014, 11:55:45 am »
И на исти обртаи во иста брзина поради торкот му бега на бензинот, што е реалното секојдневно возење.

Пошто најреално, бензинецот е конструиран да работи на повисоки обртаи, ама тоа не е битно кога мора по секоја цена некој „да биде во право“ за нешто, нели. На шлепер се мењаат брзини помеѓу 1200 и 1600 обртаи. Ебати бензинците безвезни, душа немаат во тој обртен домен.

1.4 tdi ja ima istata cena kako I lupo 1.4mpi.. od kade poskap?

Каде тоа ја има истата цена? Колата не се продава од 2005та година. Мило ми е што вакви ствари се зимаат предвид кога се истакнуваат апокалиптичните предности на дизел моторот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #15404 на: 02 Декември 2014, 12:10:16 pm »
Kaj sleperite opsegot na vrtezi se dvizi do 2500 obrtai znaci si menuvas kade sakas nekoi kamioni vlecat na poniski vrtezi nekoi na povisoki.Mercedes tie dobar do 1700-1900maks ponatamu dzabe go cedis, Skanija i Man komotno do 2200-2400 mozis da gi vrtis.
Pa vo videoto Djeremi ubavo kaza deka Lupo 1.4tdi cini isto kolku I Lupo 1.4 mpi odnosno 10200 £.