Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2536072 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #11670 на: 09 Септември 2013, 14:04:22 pm »
Ко тракторче :)

Сакаш да кажеш како дизел?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #11671 на: 09 Септември 2013, 14:06:41 pm »
Везе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #11672 на: 09 Септември 2013, 14:08:00 pm »
^^
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #11673 на: 09 Септември 2013, 14:09:35 pm »
Што има лошо во работењето?

Koga nekoj ke te razubedi so argumenti mora da najdes nekako nacin da se odbranis, pa makar i so bezvezalno trolanje, kolku da se najdes u muabet!

Истиот овој звук на турирање да го монтираш врз снимка од некој големолитражен бензинец пола петролхеди плинаши тука ќе се подмочаат „аууу звукот аууу ова ауу она“. Ис-ти-от.

Штета. Требаше тоа да го напраиме спортекс, мала показна вежба на тема „когнитивна склоност“

http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_bias

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11674 на: 09 Септември 2013, 14:12:37 pm »

Истиот овој звук на турирање да го монтираш врз снимка од некој големолитражен бензинец пола петролхеди плинаши тука ќе се подмочаат „аууу звукот аууу ова ауу она“. Ис-ти-от.

Пробај, измонтирај го звукот, презентирај го тука како големолитражен бензинец, баш да видиме.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #11675 на: 09 Септември 2013, 14:13:03 pm »
Неможе. Сега ќе знаете :D.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11676 на: 09 Септември 2013, 14:13:08 pm »

Пробај, измонтирај го звукот, презентирај го тука како големолитражен бензинец, баш да видиме.

too late  :-X

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11677 на: 09 Септември 2013, 14:15:09 pm »
Не се промашува дизел звукот, ти ако сакаш монтирај го и на спејс шатл.

Туку, лесно е да не чади кога чадот си го собира во кантичка. После кога ќе ја истресе кантата на автопат (регенерација/чистење на дпф-от), тогаш да видиме како не чади :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #11678 на: 09 Септември 2013, 14:19:18 pm »
Ne ja prefrlaj topkata na drugata strana, muabetot bese deka dizelite curele, frlale crno pri turaza. Kako sto gledas nema nisto od toa ama ni malku. A bujrum vozi zad mene koga ke se regenerira DPF-ot pa ke vidis deka nema nisto da primetis. Blaga nijansa na svetloplav cad koj ne se ni primetiva ako ne si na dva metra od voziloto, imam vozeno vo kolona koga se regenerirashe DPF-ot na vrakanje od Kikinda, zad mene bese drugar mi so Pasatot i mu zvonev da se priblizi maksimlano kolku sto moze da vidi dali isfrla nekakov cad. Vika nisto nema be, kakov cad?

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #11679 на: 09 Септември 2013, 14:24:45 pm »

Штета. Требаше тоа да го напраиме спортекс, мала показна вежба на тема „когнитивна склоност“

http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_bias

Претпоставувам знаеш дека и твојот мозок функционира на истиот начин. Тоа што ќе постираш страна на Википедија за некоја склоност на човечкиот мозок, не значи дека таа не се однесува и за тебе. Всушност, твојот пост е типичен пример за таа појава. Ова би требало да се додаде на таа страницата на Википедија „пр. на фанови на дизел, звукот на турирање на дизел мотор им звучи исто, ако не и подобро од звукот на големолитражен бензинец“ со референца до твојот пост.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #11680 на: 09 Септември 2013, 14:26:22 pm »
Богами,чуден човек е Филип.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11681 на: 09 Септември 2013, 14:31:49 pm »
Претпоставувам знаеш дека и твојот мозок функционира на истиот начин. Тоа што ќе постираш страна на Википедија за некоја склоност на човечкиот мозок, не значи дека таа не се однесува и за тебе.

Сигурно.

Но јас сум свесен за тој феномен, што ме прави макар за нијанса помалку подложен на истиот. Се согласуваш? Се согласуваш дека ако си свесен за сопствените когнитивни склоности дека имаш мала предност пред некој кој не е?

Всушност, твојот пост е типичен пример за таа појава. Ова би требало да се додаде на таа страницата на Википедија „пр. на фанови на дизел, звукот на турирање на дизел мотор им звучи исто, ако не и подобро од звукот на големолитражен бензинец“ со референца до твојот пост.

Е, тука ја оплеска. Ја ниту реков ниту помислив дека звукот на турирање на дизел мотор ми звучи исто ако не и подобро.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11682 на: 09 Септември 2013, 14:37:47 pm »
Eve za Cuore, Onak i drugite ljubiteli na teorijata deka duri i sovremenite Dizelite Curele, frlale crno !

Bujrum!

ASX - 1.8 Diesel, so 50 000 km, nezagrean motor!

Прв пат да видам на нова кола ауспухот да тресе. Ко на 3 клипа да ти работи. Провери си на време..

Вака треба:

Или још боље:

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11683 на: 09 Септември 2013, 14:39:25 pm »
Eve za Cuore, Onak i drugite ljubiteli na teorijata deka duri i sovremenite Dizelite Curele, frlale crno !

Bujrum!

ASX - 1.8 Diesel, so 50 000 km, nezagrean motor!

sportex... и ти си направил фејк видео исто како и ауди... остави ја колата во лер да работи и нацапај ја гаста до крај...

тоа е прво...

второ,
од кај да знам дека е дизел на клипов? за ова второво да речеме дека имаш стекнато одредено поверење на форумов меѓу членовите а и кај мене, бидејки те знам, па доколку ти си го снимал да речеме верувам дека е дизел, ама сепак, видеото е фејк and you are busted...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #11684 на: 09 Септември 2013, 14:41:58 pm »
Е, тука ја оплеска. Ја ниту реков ниту помислив дека звукот на турирање на дизел мотор ми звучи исто ако не и подобро.

Се извинувам. Ти всушност рече дека на петролхедите им звучи исто. Моја грешка, нема да се повтори.

Нов виц:

Шета петролхед низ град, слуша добар звук од турирање и се подмочува од возбуда. Се врти и што да види, TDI значка на возилото. И во истиот момент си помислува „Ух, каков одвратен, агрикултурен звук, да беше гоелмо литражен бензинец којзнае колку подобро ќе звучеше“.

Додека не видам во живо ја не верувам дека ова е бензинец. Не за друго туку да не се заебам случајно да не испадне дека е дизелаш, па кај ќе ми биде крајот кога filipv ќе настапи.