Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 577692 пати)

Присутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
да, тоа е маслото.

ги споредував фактурите од минатата година сервисот и сега, лани ставиле масло Aral Hightronic кое е 508 денари литар. цените на филтер за масло, воздух и полен се речиси исти како лани (минимално поскапи 40/50 денари), така што годинешниот сервис ми се фати се на се поефтин за околу 400 денари. ме изненади бидејќи некаде прочитав дека Порше ги покачиле цените за 20/30%, така што очекував преку 8к редовен сервис годинава.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #1186 на: 05 Јуни 2017, 23:36:25 pm »
Денеска направен редовен сервис во Авто Сервис Митревски.

Како за прв пат презадоволен од услугата. Дечките си ја знаат работата. Влатко газдата лично ја тестираше по тоа раскопаните улички. Проверка на подвозје и течности. Сменети сите филтри и уље кои јас си ги однесов во сервис. Односот со муштериите коректен,љубезен, како што доликува. Работна рака 600 динара. Споредено со Порше лани цирка 60 евра разлика и плус заборавиле да го уштекаат усисното црево што иде од мотор во филтерот за воздух. Јас па цреп не сум ни приметил, за среќа дечкиве приметија.

Здравје се гледаме и следниот пат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1187 на: 05 Јуни 2017, 23:40:46 pm »
Шо кола возиш?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1188 на: 06 Јуни 2017, 00:07:22 am »
Голф 7 1.2 TSI.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2680
« Одговори #1189 на: 14 Јуни 2017, 09:02:56 am »
Јас дефинитивно раскрстувам со овластениот сервис на VW, без разлика дали е Порше СК или Де лукс Куманово кај што ја носев, бев пред неколку дена и за мал сервис (масло, филтер за масло, филтер за воздух и филтер за полен) ми наплатија 7200 денари. Па тоа е лудост. Здравје, за следниот сервис, најверојатно Митревски, гледам доста луѓе го фалат а ќе размениме податоци од кај да набавам масло и делови.
Своерачен потпис ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30196
    • CARclub.mk
« Одговори #1190 на: 14 Јуни 2017, 09:18:59 am »
Их, па ти добро си прошол.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7022
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1191 на: 14 Јуни 2017, 09:30:54 am »
Колку да биде кога литар квалитетно уље е над 600ден, кај се филтри, работна рака итн.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #1192 на: 14 Јуни 2017, 10:58:17 am »
Колку да биде кога литар квалитетно уље е над 600ден, кај се филтри, работна рака итн.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Литар масло е толку, да, 630 ден Castrol Edge 5W-40, ама ги качија цените на филтрите и тоа по околу 200 денари од филтер а некои и повеќе, ги качија цените на штопните за 100 %, работна рака 900 денари (200 денари за промена на филтер за полен, операција која трае 2 минути буквално).....и моја најголема забелешка, само VW нема никакви акции од време на време (масло, плочки, филтри по рекламни цени) додека сите други овластени сервиси имаат по некоја акција еднаш годишно. Овој сервис (мал) пред година и пол ме чинеше 5000 денари, сега е 7000 денари, 40 % поскапо, брутално.
Своерачен потпис ;)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9292
« Одговори #1193 на: 14 Јуни 2017, 13:27:46 pm »
јас мислам дека ова го прават наменски со цел се повеќе луге да не одат во овластен бидејки имаат премногу продадени коли. Уште одамна пред 5 години и повеќе се чекаше по 1 недела од кога ќе се јавиш за сервис редовен.

вака ќе намалат на гужва, капацитетот им е тој исти пари ке заработуваат.

Реално Порше треба да инвестира во проширување на капацитетот на сервисот.

А исто уште пореално за VW барем има сервисери приватни добри колку ти душа сака така да незнам шо одите таму после  2 години односно од кога ке помине гарантниот период

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1194 на: 14 Јуни 2017, 22:12:30 pm »
Јас дефинитивно раскрстувам со овластениот сервис на VW, без разлика дали е Порше СК или Де лукс Куманово кај што ја носев, бев пред неколку дена и за мал сервис (масло, филтер за масло, филтер за воздух и филтер за полен) ми наплатија 7200 денари. Па тоа е лудост. Здравје, за следниот сервис, најверојатно Митревски, гледам доста луѓе го фалат а ќе размениме податоци од кај да набавам масло и делови.

Истиот сервис во Порше ќе те чини уште 2500 ден плус.  Ме чуди зашто е толку поевтино во Делукс.

Чисто за информација, деловите за мал сервис кои сам си ги набавив ме чинеа 100 евра и промената кај Митревски т.е работна рака 600 ден. Вкупно 6600 ден. За таа цена во Делукс не ти се исплати да идеш во големото село иако и јас го препорачувам Митревски. Во Делукс имаш и гаранција на деловите, сам ако ги купуваш гаранција јок.

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #1195 на: 15 Јуни 2017, 15:39:39 pm »

Истиот сервис во Порше ќе те чини уште 2500 ден плус.  Ме чуди зашто е толку поевтино во Делукс.

Чисто за информација, деловите за мал сервис кои сам си ги набавив ме чинеа 100 евра и промената кај Митревски т.е работна рака 600 ден. Вкупно 6600 ден. За таа цена во Делукс не ти се исплати да идеш во големото село иако и јас го препорачувам Митревски. Во Делукс имаш и гаранција на деловите, сам ако ги купуваш гаранција јок.
Мислам дека се исто цените и во двата овластени сервиси (Порше и Де лукс), сега ќе ги пишам поединечно цените:
- Сервис замена на масло = 450 ден
- Монтажа+демонтажа на филтер за воздух = 180 ден
- Монтажа+демонтажа на филтер за полен = 180 ден
- Филтер за масло = 630 ден
- Филтер за воздух = 1400 ден
- Штопна со подлошка = 180 ден
- Филтер за полен = 945 ден
- масло 5 литри Castrol Edge 5W-40  = 3150 ден

или се вкупно 7 100 денари. Ако не те мрзи, пиши ги цените на деловите што си ги купил во приватна режија, чисто за споредба.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1196 на: 15 Јуни 2017, 18:17:30 pm »
Еве ти од лани како беше во Порше.

Цените на набавените делови се следните за сервисот годинава: (ме мрзи да конвертирам во денари  ;D)

- Филтер за воздух Mann                                    17.10 евра
- Филтер за масло Mann                                      8.51 евра
- Филтер за полен Mann                                     21.14 евра
- Масло за мотор 5 литри Castrol Edge 5W-40  52.19 евра

Купени од амазон.де.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1197 на: 17 Јуни 2017, 01:20:06 am »
pred nekoja godina H7 sijalickata bese 600 inesto denari +ddv sega go preterale znaci... :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #1198 на: 17 Јуни 2017, 09:15:32 am »
Види ксенон да не ти монтирале :P
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1199 на: 17 Јуни 2017, 13:51:44 pm »
drugar ne se pulji vo octavija ko ke pustam kratkive, so e kaoko nezna...
samo iljadarce u porcshe !!!  8)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.