Јас дефинитивно раскрстувам со овластениот сервис на VW, без разлика дали е Порше СК или Де лукс Куманово кај што ја носев, бев пред неколку дена и за мал сервис (масло, филтер за масло, филтер за воздух и филтер за полен) ми наплатија 7200 денари. Па тоа е лудост. Здравје, за следниот сервис, најверојатно Митревски, гледам доста луѓе го фалат а ќе размениме податоци од кај да набавам масло и делови.
Истиот сервис во Порше ќе те чини уште 2500 ден плус. Ме чуди зашто е толку поевтино во Делукс.
Чисто за информација, деловите за мал сервис кои сам си ги набавив ме чинеа 100 евра и промената кај Митревски т.е работна рака 600 ден. Вкупно 6600 ден. За таа цена во Делукс не ти се исплати да идеш во големото село иако и јас го препорачувам Митревски. Во Делукс имаш и гаранција на деловите, сам ако ги купуваш гаранција јок.
Мислам дека се исто цените и во двата овластени сервиси (Порше и Де лукс), сега ќе ги пишам поединечно цените:
- Сервис замена на масло = 450 ден
- Монтажа+демонтажа на филтер за воздух = 180 ден
- Монтажа+демонтажа на филтер за полен = 180 ден
- Филтер за масло = 630 ден
- Филтер за воздух = 1400 ден
- Штопна со подлошка = 180 ден
- Филтер за полен = 945 ден
- масло 5 литри Castrol Edge 5W-40 = 3150 ден
или се вкупно 7 100 денари. Ако не те мрзи, пиши ги цените на деловите што си ги купил во приватна режија, чисто за споредба.