Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 577502 пати)

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #1155 на: 12 Април 2017, 11:30:08 am »
Да, моја грешка, само што во Аутомобиле го немаат :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6612
« Одговори #1156 на: 12 Април 2017, 12:52:48 pm »
Не се заебавајте со не ставање на ц2 спецификации уље поготово за дизели со дпф. Користење нормално 5w40 уље на вакви мотори е погубно и на краток рок.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #1157 на: 12 Април 2017, 15:42:39 pm »
Јас сеа гледам кај мене е препорачано да е поминато acea a3 и  api sl. А јас моментално што го возам има
ACEA A3
ACEA B4
API SN
API CF
MB-Freigabe 229.1
VW 501 01
VW 505 00

Api SL e постаро од SN,  SN ваљда може да се користи и на постари коли така?

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #1158 на: 13 Април 2017, 00:20:46 am »
Ај еден совет, филтерот за нафта ми е сменет пред 10.000, со оглед на тоа што се менува на 20-30.000 км а мене заедно со него ми било ставено уље не по фабричка препорака, дали сега кога ќе ставам саглам уље да го сменам и него или да го оставам до следната промена на уље?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #1159 на: 13 Април 2017, 00:29:23 am »
Остај си го. Филтерот за нафта нема многу врска со уљето.. Не ти се загадил од погрешно уље :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1160 на: 13 Април 2017, 00:41:16 am »
Јас сеа гледам кај мене е препорачано да е поминато acea a3 и  api sl. А јас моментално што го возам има
ACEA A3
ACEA B4
API SN
API CF
MB-Freigabe 229.1
VW 501 01
VW 505 00

Api SL e постаро од SN,  SN ваљда може да се користи и на постари коли така?

Не би требало никаков проблем да има.
Кај мене се препорачува или таа оснака или подобра над неа.

Отсутен Тинунину

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #1161 на: 22 Април 2017, 17:50:16 pm »
Дечки имал некој искуство со тој сервисот за рено (неовластен) на Илинденска, Мелназ мислам дека се викаше? Даваат нешо примамливи понуди па ме интересира дали некој правел голем сервис таму? Поздрав

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 786
  • .
1 = швеќица 1560 ден во Порше, викам а што се овие олку скапи вика такви се демек лонлајф лелеле (а имало и некои обични по 750 денари но тие да не ти биле за тси-то) , а маслото такво волксвагеново литро коштало 1350 ден литро....овие нормали ли се ?!!!
« Последно менување: 02 Мај 2017, 13:31:25 pm Leon-cist »
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Мислат на време луѓето.... Се менува власт, ќе секне чешмата.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Они секогаш се со власта затоа цени до небо.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
тоа маслото волксвагеново кај нив лани беше околу 900 ден литро ама годинава претерале, изгледа веќе ќе се збогувам од официјален сервис
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9292
на толку сервисери излезени од Порше а ги има добри, греота е после гарантен рок толку пари да им давате

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
1 = швеќица 1560 ден во Порше, викам а што се овие олку скапи вика такви се демек лонлајф лелеле (а имало и некои обични по 750 денари но тие да не ти биле за тси-то) , а маслото такво волксвагеново литро коштало 1350 ден литро....овие нормали ли се ?!!!

Лани овој период светица им беше 1040 ден. :)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .

за тси требало свеќица со дупло платиниум и затоа биле поскапи во порше. Инаку ми кажаа можеш и иридиумски да стаиш 750 ден но тие не се за тој мотор во смисла на снага, потрошња и трајност.
Прашав и во други дуќани НКГ laser platinium беа по 1300 ден парче така да изгледа ок се цениве бо порше. Најдов и на ebay бош дупло платиниум по 11 евра...
Но пред се ќе ги извадам моиве фабричките да видам што фирма се и дали се исправни па ќе се одлучам да ги земам овие поскапите од порше...
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6612

за тси требало свеќица со дупло платиниум и затоа биле поскапи во порше. Инаку ми кажаа можеш и иридиумски да стаиш 750 ден но тие не се за тој мотор во смисла на снага, потрошња и трајност.
Прашав и во други дуќани НКГ laser platinium беа по 1300 ден парче така да изгледа ок се цениве бо порше. Најдов и на ebay бош дупло платиниум по 11 евра...
Но пред се ќе ги извадам моиве фабричките да видам што фирма се и дали се исправни па ќе се одлучам да ги земам овие поскапите од порше...
На која километража ти бараат да се сменат свеќиците за тси?