Како муабетот со амортизерите што „на проверка пред 2 месеца беа добри“ а Волвото имаше пола метар вертикално движење позади.
многу јајш вафли у задње време, да знаеш... Ш1 беше на проверка за амортизери. бидејки го осеќав љуљањето и отидов и кај тихо и во зајо... и едните и другите рекоа дека се ок амортизерите... на крајот на краиштата стручни лица се... неколку месеци подоцна во нај жешкото се десило срање.. до тука било. амортизерите се сменети и тоа е тоа...
а држачите ако има некој храбар (читај ти или мартин) овде што сака да се клади дали се или не се во ред после 15 години нека повели. во последен период (поготово после амортизерите дешавката) премногу сум детален кога се работи за такви елементи од возилото. на Ш2 комплет се од А до Ш му беше проверено. се што ми беше кажано дека треба да се смени е сменето. за се што ми беше речено дека почнало да се троши ама КЕ ТЕРА е исто така сменето. држачите на мотор и мењач се перфектни.
а уствари, сменив манжетни сите комплет, сменив плочки се комплет и предни дискови. еве денес и ребраст каиш иако и за него ми беше речено дека ке тера. повторувам држачите сите (и амортизерите 3 комада) се во одлична состојба. овој пат ги натерав да ги извадат надвор амортизерите па да ги проверат... преден десен не во ред.
значи? ти зеро, мартин? кој сака кладба? поготово сакам мартин да прифати пошто нај гласен е тука по ова прашање... ајде, ако сте толку сигурни, еве ви шанса да ќарите пари, 15-16 години стари возила.. и на двете ке проверуваме.... како доказ дека се тие држачи, на нив има жиг од волво и година на производство...