Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
uste eden eksperta na forumov za vozila (bez den praksa)
Еве една 1.4i, 0-100: 9.5 делено на 3 http://www.youtube.com/watch?v=bw8WvBKAVKM
Цитат: S16 на 17 Мај 2011, 12:28:31 pmЕве една 1.4i, 0-100: 9.5 делено на 3 http://www.youtube.com/watch?v=bw8WvBKAVKMДобар атмосферец! Ама голема улога игра и тежината на колата, а и гледам дека веќе се опраивме и нема 1.4 ни во понуда. Тоа акцизата не искина на 1500 што беше за следниве 5 години.
Цитат: bokicivic на 17 Мај 2011, 10:47:59 amNeznam za drugite sto imaat 1.4, koga merev zabrzuvanje uspeav za 9.5 sek 100km/hСе работи за 1.4i со 55 kw или 1.4iS со 66 kw ?
Neznam za drugite sto imaat 1.4, koga merev zabrzuvanje uspeav za 9.5 sek 100km/h
Било кој 1.4 атмосверски бензинец е крш, нема везе дали е фокус или некој друг, се разбирам дека може да има некоја мала разлика ама претежно исти се сите.
Ohooo koga vozilata kaj nas bea so visoki ceni (dodeka nemase uvoz) site kutea i si drnkaa Yugo, sea za 2000e kupija masini (izduvani ili proprdeni nebitno) i sea nesto site mi se pravat trkaci vo gradov. of lele a da ne zboram kako toa odednas pocnaa da se razbiraat vo delovi od motor i ostalo breeeee:)
Цитат: bokicivic на 22 Јуни 2011, 23:19:17 pmOhooo koga vozilata kaj nas bea so visoki ceni (dodeka nemase uvoz) site kutea i si drnkaa Yugo, sea za 2000e kupija masini (izduvani ili proprdeni nebitno) i sea nesto site mi se pravat trkaci vo gradov. of lele a da ne zboram kako toa odednas pocnaa da se razbiraat vo delovi od motor i ostalo breeeee:)Не знам за кој мислиш, ама ако мислиш на мене си згрешил...Иначе знам дека некаде се изјаснив дека коли како твојот цивик не треба ни под разно да влагаат во овој муабет, цивикот е изгор брз за таа коњажа и беше мој втор избор кога се мислев што да земам. Постариве јапански аута со 1.4 мотори се струја неможат да се според со атмосверциве што замислиле дека ги прават за добра потрошувачка, нетреба дасе пронаоѓаш во муабетов конкретно со твојот цивик. Ја знам и мазди 323 со1.6 што растираат бензинци 2.0 како од шала.