Автор Тема: Toyota Picnic, 2.0 benzin, 2001 godina?  (Прочитано 13936 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Toyota Picnic, 2.0 benzin, 2001 godina?
« Одговори #45 на: 23 Октомври 2012, 22:59:33 pm »
гоцевски а што мислиш ти како иначе да претицам шлепер,или па да се влечам и јас ако не со 40 на саат на дозволени 90

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 618
« Одговори #46 на: 23 Октомври 2012, 23:07:10 pm »
BTW, citam i samo da se nadovrzam..Toa sto Tomi e u pravo, u pravo e..se gubi preglednost..i ova Polovo e od Svajcarija, kao sto site znaeme, si imaat svoi zakoni i nemaat veza so EU..

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #47 на: 23 Октомври 2012, 23:24:25 pm »
гоцевски а што мислиш ти како иначе да претицам шлепер,или па да се влечам и јас ако не со 40 на саат на дозволени 90

Не бе кој вика да се влечиш, се сеќаваш ли на часовите по возење? Не се лепиш до возилото пред тебе, држиш растојание и кога имаш прегледност тогаш убрзуваш во лева лента. Ајде да речеме утре треба да преполагаш или да поминеш 1 час со комисија да видат како возиш, имаш пред тебе возило, по обичај му се лепиш на пола метро метро едно 5-10 секунди и дури после претицуваш. Што мислиш, ќе положиш или ќе те паднат?

BTW, citam i samo da se nadovrzam..Toa sto Tomi e u pravo, u pravo e..se gubi preglednost..i ova Polovo e od Svajcarija, kao sto site znaeme, si imaat svoi zakoni i nemaat veza so EU..

Е добро де Швајцарија нема везе со ЕУ. Ама Франција има:

http://www.carandclassic.co.uk/car/C283335

И Германија има врска со ЕУ па еве ти Опел со десен волан на германски табли

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=222682222&cd=634866284770000000

Значи опасно е само во Македонија да се вози на десен волан, во други земји ОК е

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7781
« Одговори #48 на: 23 Октомври 2012, 23:25:29 pm »
Заклучокот е дека од секогаш сме биле најпаметна нација :):):)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #49 на: 23 Октомври 2012, 23:32:20 pm »
Заклучокот е дека од секогаш сме биле најпаметна нација :):):)

Така е, од тоа и патиме :)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 23 Октомври 2012, 23:41:04 pm »
Само да појаснам, ме нервира односот на македонските институции било од услужен, бизнис или административен карактер - сите имаат ист пристап како овој за десен волан.

Што е финтата? Купуваш кола на десен волан во Германија, ја носиш во Македонија на царина, ти ја царинат плаќаш давачки ја носиш на хомологација и таму чиче некое со дрвен молив на уше ти кажува дека колата не исполнува стандардни, опасна е да се вози на десна лента...И не знам што друго објаснување би можеле да имаат. Проблемот е што државата уште од старт те ебе со тоа што ти наплаќа царина а после ти можеш да се сликаш со колата.

Истото е со она што некој таму машинец ти ја хомологира колата која има ТУВ сертификат. Нашиов машинец овде подобро знае него германецот што изготвил таму. Абе ајде.

Е ова лешперско однесување го имаш во сите форми во сите можни институции во цела држава, поготово оние каде треба да се привлечат странски инвеститори, наместо да пркнеме на економски план уште повеќе тонеме. Јебига.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #51 на: 23 Октомври 2012, 23:44:08 pm »
ти викам јас не си возел на автопат,или па раасполагаш со 500 коња под хауба,незнам

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #52 на: 24 Октомври 2012, 00:44:13 am »
да ти ја ебам европа се испокења до даска.ако сакаат и без волан нека дозволат да се увезуваат коли,паметно е кај нас што не се дозволува увоз и да,не е безбедно да се претицува со волан од десна страна кај нас и не иди со глава у ѕид.ако им е безбедно на тие инжењерите и комисиите у европа што го дозволуваат тоа,сите до еден нека си купат такви коли

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #53 на: 24 Октомври 2012, 00:50:59 am »
да ти ја ебам европа се испокења до даска.ако сакаат и без волан нека дозволат да се увезуваат коли,паметно е кај нас што не се дозволува увоз и да,не е безбедно да се претицува со волан од десна страна кај нас и не иди со глава у ѕид.ако им е безбедно на тие инжењерите и комисиите у европа што го дозволуваат тоа,сите до еден нека си купат такви коли

Така е бе, да им ебам матер, дебили, педофили од ЕУ, СОЛУН Е НАШ

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #54 на: 24 Октомври 2012, 00:52:24 am »
колку тапа муабет избаци сега.нема везе,идеме даље:)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #55 на: 24 Октомври 2012, 07:46:53 am »
Само да појаснам, ме нервира односот на македонските институции било од услужен, бизнис или административен карактер - сите имаат ист пристап како овој за десен волан.

Што е финтата? Купуваш кола на десен волан во Германија, ја носиш во Македонија на царина, ти ја царинат плаќаш давачки ја носиш на хомологација и таму чиче некое со дрвен молив на уше ти кажува дека колата не исполнува стандардни, опасна е да се вози на десна лента...И не знам што друго објаснување би можеле да имаат. Проблемот е што државата уште од старт те ебе со тоа што ти наплаќа царина а после ти можеш да се сликаш со колата.

Истото е со она што некој таму машинец ти ја хомологира колата која има ТУВ сертификат. Нашиов машинец овде подобро знае него германецот што изготвил таму. Абе ајде.

Е ова лешперско однесување го имаш во сите форми во сите можни институции во цела држава, поготово оние каде треба да се привлечат странски инвеститори, наместо да пркнеме на економски план уште повеќе тонеме. Јебига.

Од кај да знае царина дали ја увезуваш за да ја растуриш или сакаш да ја возиш и регистрираш? И фала богу што не знае и не ни треба да знае. Она треба да се грижи за тоа што е нејзина работа, а тоа е да оцарини роба која влегува во мк. Царина нема врска со хомологација, а хомологација нема врска со технички преглед.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 24 Октомври 2012, 08:27:18 am »
Затоа што кога цариниш кола за делови стапката на царинење е сосема поинаква и поефтина (резервен мотор итн итн)

А сега царина ти наплаќаат како за секоја друга кола за после да ти кажат не може оваа кола да се регистрира.

Ако толку многу сакаме ЕУ, треба и законите да бидат усогласени со ЕУ а не на лешперски финти да репаат луѓе и да измислуваат топла вода.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #57 на: 24 Октомври 2012, 10:11:40 am »
Што сте ми ја усрале темава сте ја усрале ама што и понатаму какате тоа ...!

Чекајте бе ало, значи кога збруваме за брзо возење и ограничувања на брзините во ЕУ и светот и одма викате абе ние не сме еу кај нас патиштата не чинат, нема такви магистрали убави, не знам што! А сега кога станува збор за закон кој важи очигледно само кај нас, тогаш требало да е така како што е во европа! Оти? Оти нас така ни одговара? Малку објективност момци!

Ако законот вели не може волан на десна страна, не може јеби га! Сега дали имал ронка памет тој што го донел овој закон, то ест дали мислел малку и за народот или само за државата, а сосема исто како оној тој што ја ограничил брзината на 80 на автопат само за да лапаат по 300 евра, не е битно. Треба да сме објективно и да имаме ист аршин а не како нас ни одговара!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7237
« Одговори #58 на: 24 Октомври 2012, 10:15:37 am »
Купување кола со волан од десно не е проблем се додека имаш резервна кола донатор на делови (во најчест случај хаварисана) за смена на воланот и пропратните команди.

Вака направи мој комшија, му донесоа кола од Англија, си нарача хаварисана од Словенија, најде мајстор за промена, и сеа си ја вози.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #59 на: 24 Октомври 2012, 14:06:58 pm »
Дали знаеш колку голем зафат е тоа?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“