Автор Тема: Overlanding, возење ради возење на екстремни релации  (Прочитано 173318 пати)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7132
  • Бенве сие бенве
Одг: Overlanding, возење ради возење на екстремни релации
« Одговори #915 на: 22 Мај 2026, 10:07:38 am »
Кај кијата беше ужасен, многу агресивно програмиран

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3461
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #916 на: 22 Мај 2026, 10:11:54 am »
Фејслифт и 3 години разлика си го прават своето. Ти се жалеше и на успун со автоматикот за гаражата во австрија се сеќавам. Кај мене во такви сценарија супер работи автоматикот немам апсолутно никаква забелешка по тоа прашање.

Плус има и доста настројки да подесуваш околу работата на радарот колку да биде агресивен на кое растојание да реагира и слично.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7132
  • Бенве сие бенве
« Одговори #917 на: 22 Мај 2026, 11:22:14 am »
Верувам дека е така, затоа кола се купува само фејслифт

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15155
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #918 на: 22 Мај 2026, 14:27:54 pm »
На предходниот камион кој беше 2007год. Работеше ок,на дождливо време и после неколку саати работа знаеше да се замори и да откажи но ок бев со тоа.
На ова ѓубре сега од 2017год. е многу по сензитивен,знае некогаш и на некпј шо ќе прескокни лента да се укопа во место,а тоа на автопат не е баш пожелна работа.Е сега кога ќе прочита тка треба да му дадеш гас до крај да го прекини емерџенси брејкинг ама таа секунда две од 80-90 ќе намали на 60 што е ретардирано и неочекувано од нигде никаде.Низ град на 10метри(иако не е активирано) пред тебе некој врти за на бензиска или за во споредна улица ти се укопува во место.
Единствено го користам само низ Германија на автопат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4148
« Одговори #919 на: 22 Мај 2026, 14:36:11 pm »
После 5 години возење на кола со адаптивен, стварно не би земал веќе кола без тоа. На Леонот немам адаптивен зошто не можеше да се порача во 2022 заради филмот со немање на чипови и исти релации ми се по замарање за возење. Лично искуство, секако.

Никогаш сум немал проблемо со нагло кочење, со исклучување и сл. Секако го користам како помагало, не очекувам дека прави чуда. Али баш е Ок.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2418
« Одговори #920 на: 22 Мај 2026, 14:38:55 pm »
Адаптивен темпомат сум немал но сметам дека повеќе би го користел од обичен. Обичен имам и некако повеќе ми одмага од што ми помага, на секое наидување на автомобил пред тебе треба рачно да кочиш, па ајде пак кликни копчето за да продолжи, па му треба 3 дена за да убрза до таргет брзината.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7817
« Одговори #921 на: 22 Мај 2026, 17:46:03 pm »
Најјаки ми се тие со адаптивен наместен на 500м растојание од тој пред него, па го чекаш да претица и чекаш и чекаш и на крај го сечиш па нека го лупни носот во воланот ко е глуп ко коњ.

Не верувам дека постои таков темпомат. Иако, те разбирам што сакаш да кажеш, на колата и треба време да се осигура дека е чисто. Сепак, безбедност > време.