Автор Тема: Overlanding, возење ради возење на екстремни релации  (Прочитано 139957 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Overlanding, возење ради возење на екстремни релации
« Одговори #480 на: 01 Октомври 2016, 22:38:55 pm »
Jaс и понатаму тврдам дека матиз/спарк е легитимен оверлендерски избор: сосем доволно удобно, малку троши, едноставно возило (нема што многу да се поебе), суперпопуларно насекаде низ светов (за делови и мајстори).

http://www.africa-overland.net/Bio-957-Matiz-in-Africa

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #481 на: 01 Октомври 2016, 22:45:16 pm »
Све е легитимно. http://capetown2dublin.tumblr.com/
Буквално све. Точак - точак... Пеш - пеш...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #482 на: 01 Октомври 2016, 22:48:09 pm »
Не ми е јасно како наседнавме на провокацијата на Миле, па 5 страни дискутираме за Спарк у Оверлендинг. Тоа само не ми е јасно.

Глеј уше од кога не можам да се изначудам...

Не ми се верува дека во тема за Overlanding, или поточно за тура од 11К километри, два дена се праи муабет за Спарк. Каков сака нека е, тоа е сериозна километража. Можеш и на точак да ја возиш, ама не е тоа тоа така?

Jaс и понатаму тврдам дека матиз/спарк е легитимен оверлендерски избор: сосем доволно удобно, малку троши, едноставно возило (нема што многу да се поебе), суперпопуларно насекаде низ светов (за делови и мајстори).

http://www.africa-overland.net/Bio-957-Matiz-in-Africa

Филип, овој пат сериозно...

Да не сте лакирале паркет по дома у скоро време?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #483 на: 01 Октомври 2016, 23:00:17 pm »
Не ми е јасно како наседнавме на провокацијата на Миле, па 5 страни дискутираме за Спарк у Оверлендинг. Тоа само не ми е јасно.

Симче, ова е за тебе провокација?

Предлагам за добивање на членство во Carclub секој да отиде од скопје до владивосток... и назад.... у Спарк.
Кој нема да успее не е за на форум.

Haters gonna hate. Кога ќе се свестиш дека форумов го направивте хејтерски? :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #484 на: 01 Октомври 2016, 23:03:29 pm »
Да, провокација е. И тролање истовремено.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #485 на: 01 Октомври 2016, 23:04:55 pm »
Симче, ова е за тебе провокација?

Имам впечаток дека некои теми се дефакто табу меѓу експертите на карклуб. Смешно е да збориш за тоа. Просто е увреда ако воопшто помислиш на тоа. Тоа предрасудите ги покажуваат раскошно силните мускули. Силни се, што јес јес.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #486 на: 01 Октомври 2016, 23:07:21 pm »
Ти Филип, мислиш дека предлогот на Миле за добивање членство на овој форум, е ОК?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #487 на: 01 Октомври 2016, 23:13:27 pm »

Haters gonna hate. Кога ќе се свестиш дека форумов го направивте хејтерски? :)
Ух, ова го испуштив. Кој тоа ние го правиме хејтерски бе Миле? Кажи со име и презиме, и како тоа го направивме хејтерски и што е тоа што се хејта? Кажи „ти симо хејташ тоа и тоа...“ ај баш да видам што тоа ја хејтам, пошто не знам. Пошто не ти е прв пат да ми реплицираш мене дека сме го направиле хејтерски форумов.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #488 на: 01 Октомври 2016, 23:14:26 pm »
Све е легитимно. http://capetown2dublin.tumblr.com/
Буквално све. Точак - точак... Пеш - пеш...

Епа за шо тогаш праиме муабет? Ако е све легитимно - све е легитимно. Или све може освен матиз и спарк? Тоа е поентата?

инаку Спарк ја има истата карактеристична неудобност како скоро секое друго мало возило: скока и шантра лево-десно. Таа неудобност доаѓа до израз на нерамен пат. Ама, ако 99% од патот е нов и мазен - не праи многу разлика. Ја не би тргнал у авантура низ африка со спарк, ама по мазен црн нов асфалт од почеток до крај? Со клима? Пффт. Нема никаков проблем.

Ако се врати седиштето скроз до крај, возачот во матиз нема значајно помалку простор отколку у која било кола. Си го местиш гзот у удобна позиција и си цепаш.

http://gamamag.ro/products/Cruise-control-universal-electro-mecanic.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #489 на: 01 Октомври 2016, 23:16:10 pm »
Среќен ти пат. Убаво да си поминеш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #492 на: 01 Октомври 2016, 23:25:05 pm »
Ух, ова го испуштив. Кој тоа ние го правиме хејтерски бе Миле? Кажи со име и презиме, и како тоа го направивме хејтерски и што е тоа што се хејта? Кажи „ти симо хејташ тоа и тоа...“ ај баш да видам што тоа ја хејтам, пошто не знам. Пошто не ти е прв пат да ми реплицираш мене дека сме го направиле хејтерски форумов.
Повеќе пати сум ти посочил, не дека не. Многу пати сум се обидел да објаснам зошто мислам како што сум напишал. Но тогаш не си се запрашал него си продолжил со Mind-set-от. Еве, од сега натаму обрати внимание (ако можеш и сакаш) и ќе се пронајдеш во муабетот. Не само себе него и други.

Вака испаѓа дека си под влијание на soldier's mind-set, тоа што ти одговара да е провакација го претвораш во провокација. Расмисли од аспект а scout's mind-set дали мојот пост е провокација или е шала на моја сметка.

Инаку благодарам за видеото, навистина објаснува многу работи.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #493 на: 01 Октомври 2016, 23:27:43 pm »
Објаснува и те како...

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач