Автор Тема: Што може да ви се случи при купување половен автомобил  (Прочитано 21761 пати)

Отсутен aloxa

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Погледајте што му се случи на дечкото што си купил половен автомобил, верувам дека ваквите автомобили се многу чести http://www.smile.mk/kola-so-iznenaduvanje/

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 724
Уште и слики му оставил.
« Последно менување: 24 Декември 2011, 00:51:21 am Kiko »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Овој веќе сам си го барал...
Ќе му верува на некој дека колата била стакло, абе ајде :D

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Погледајте што му се случи на дечкото што си купил половен автомобил, верувам дека ваквите автомобили се многу чести http://www.smile.mk/kola-so-iznenaduvanje/
Царски му се погодило,а овој изгледа намерно го исклучил звучникот  :D
http://gt.mk/blog/post/d09dd0b5-d0bad183d0bfd183d0b2d0b0d198-d0bad0bed0bbd0b0-d188d182d0be-d0bbd0b8d187d0bdd0be-d0bdd0b5-d181d0b8-d198d0b0-d0b2d0b8d0b4d0b5d0bb.aspx
Ѕвер другар има дечкото  :D :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Halcyon

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
У Штип дешавка, на полицаец мислам ама не сум сигурен, земал си кола типо со поминати 160.000км, однесел ја на прање и коа му ги извадиле патосниците под некое седиште најделе сервисната книшка, колата со 600.000 изминати км, иначе за увезена кола стануваше збор.(барем така ми кажаа)
hot cars hot Блокирано what else does guy need

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Meне така... одма, назат колата и ќотек !

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
БМВ/то за кое што пишував овде....http://www.carclub.mk/index.php/topic,75.165.html....денес одев пешки до канцеларија и кога стигнав пред местото каде што стоеше паркирано порано... вадам телефонот да го сликам кога гледам во натре седи дечкото, го брише внатре дотерува, става миривчиња, го испрале средиле заличило на кола. Го прашам абе што му беше стоеше овде непокретно скоро месец дена и после го снема на некое време и еве сега гледам го средувате.? Вика остај не прашај...моторот отиден скроз...трошеше повеќе улје од гориво а  гориво трошеше 15 литра па сеа ти види вика. Абе му викам па нели праевме муабет пред зграда кај мене те прашав колку има поминато ми рече се гледа нема што да проверувам. Абе вика пичка му материна ја лично го одбрав и го донесов...одеше вика ништо не му беше...после 5.000 км падна скроз машинава....што му имаат праено не знам? И сега викам шо бидна...вика ништо земавменов мотор од германија со 70.000. И колку те фана се на се...не прашај вика..ако рачунам се комплет вика одт ука ќе земев нова кола ѕвер и ќе ме болеше к.р сеа ама вика глуп се заебав.... Тоа е!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55074
  • Махер
БМВ/то за кое што пишував овде....http://www.carclub.mk/index.php/topic,75.165.html....денес одев пешки до канцеларија и кога стигнав пред местото каде што стоеше паркирано порано... вадам телефонот да го сликам кога гледам во натре седи дечкото, го брише внатре дотерува, става миривчиња, го испрале средиле заличило на кола. Го прашам абе што му беше стоеше овде непокретно скоро месец дена и после го снема на некое време и еве сега гледам го средувате.? Вика остај не прашај...моторот отиден скроз...трошеше повеќе улје од гориво а  гориво трошеше 15 литра па сеа ти види вика. Абе му викам па нели праевме муабет пред зграда кај мене те прашав колку има поминато ми рече се гледа нема што да проверувам. Абе вика пичка му материна ја лично го одбрав и го донесов...одеше вика ништо не му беше...после 5.000 км падна скроз машинава....што му имаат праено не знам? И сега викам шо бидна...вика ништо земавменов мотор од германија со 70.000. И колку те фана се на се...не прашај вика..ако рачунам се комплет вика одт ука ќе земев нова кола ѕвер и ќе ме болеше к.р сеа ама вика глуп се заебав.... Тоа е!
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Meне така... одма, назат колата и ќотек !

+1

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
нема шанси да купите половно возило, а да не му фали нешто. Ако е фер сопственикот ќе си ги каже сите мани на колата, ама такви не постојат. Кога јас го купив клиото во 2001 година супер изгледаше и возеше, се додека после 2 години отприлика не се залетав во едно такси одпозади, таксито немаше штета ама затоа клиото како што е лимот од хартија правен, хаубата до ветробранското стакло стигна едниот фар парче, за среќа радиаторот остана здрав, кога ја однесов на лимар ми викат дали сум ја удрил колата претходно, кога гледам едната шина од шасијата варена, значи колата претходно имала тешка незгода, после ја средија ја правеа шасијата фарбање китирање ова она ама скапо ме фати.

Втора случка кога го купував кангуто, механички и каросериски колата е супер, ама некој работи ми беа премолчани, на пример вратата од возачката страна тешко се затвара, колцето што го регулира парното дали ќе дува кон ветробранското или не е расипано и нормално ветувањето дека ќе добијам заден фар нов зошто е пукнат сеуште не е исполнето.

За третиов случај за пумава допрва ќе видиме какви изненадувања ќе ми приреди :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17692
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Да чукнам во дрво, саботата бев да сменам манжетни на Алфата, и им викам дај крените ја скроз да видам подвозјето што се дешава. И се смее мајсторот: да видиш дали е тепана? Му викам дај помогни, да знам што возам ако е више удирана. Прегледа човекот, вика доле немаш ништо варено нити мењавано, а за кај е префарбувана на кои места и сам си знаеш. Фер беше дечкото што ми ја даде, кажа била чепкана лупкана ама не до шасија, така да има надеж за Македонијава :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14519
  • Пудингот на шоферството
Pa najbitno e da ne e deformisana pa tegneta,peglana....Inaku se znae deka kola na staro ke ima i grebnatinki (plitki i podlaboki),dupcinja,dlabcinja ali sepak da ne e totalka....Jas prvo toa go gledam koga kupuvam,pa posle odam na motorot (i da mi rikne ke go smenam  ;D)...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Obicen

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
Цитат
http://gt.mk/blog/post/d09dd0b5-d0bad183d0bfd183d0b2d0b0d198-d0bad0bed0bbd0b0-d188d182d0be-d0bbd0b8d187d0bdd0be-d0bdd0b5-d181d0b8-d198d0b0-d0b2d0b8d0b4d0b5d0bb.aspx

Продолжение ... :)

http://gt.mk/blog/post/d094d0b5d181d0b0d0bdd182d181d0bad0b8-d0bdd0b0d0bfd0b0d0b4-d0bdd0b0-d091d0b8d182d0bed0bbd0b0.aspx

Кој и да е дечкото меѓу други добри работи има и исклучителен талент за пишување. Чиста, концизна и јасна мисла со вроден смисол за расказ. Да беше роден пред два века ќе беше автор на народни приказни, да беше на запад ќе беше високо високо ценет репортер.
Многу „официјални“ писатели/новинари/колумнисти  може да научат од него! Браво за дечкото!