Браво Пецони, натенане и темелно го средуваш количето.
МОРА, темелно да се работи ако сакам да ми трае и да си го имам
иначе можев да го поминам со црна боја една рака и тоа разредена со нитро (за да не потрошам многу) и да го пуштам на продажба
Ќе ставаш дискови напред?? Пред да тргнам на одмор во еден отпад имаше фрлено со заставини дискови. Мислев да го растурам да ги извадам комплет конструкција и делови ама од немукает останаа таму. Којзнае дали стои уште...
Инаку батица, SC се наубаво изделкани фичлиња.... праам муабет за тоа што имаат 30ка карбуратор, убави браничиња со бубрези, хром ваму таму.... убавко е...
да да со дискови ќе биде напред, на првото имам и позади
ги имам спремно адаптерите ги имам и шепите па ќе ги местам кога ќе им дојде редот
Иначе да специјалот ама јас би рекол со мотор од 850ка и со брегаста од специјал. Брегастата на специјалот е 013 а на тркачките е 011 со местење на раније се доаѓа многу блуску до 011ка. Плус ставаш грана 4во1, двогрли карбуратор, електонско палење, мењач 8/37 и имаш загарнтирани 150 на саат
На моето моточе планирам да му направам уште некоја преправка т.е елекрична пумпа за вода (тешко дека ќе најдам) + електрична перка за хладњак, електрична пумпа за гориво. Посуда за издувни гасови од уљето, хладаче за уље и остали ситници што ќе ми обеќаат безгрижна вожња