Автор Тема: Киа Рио 1.2 (2012)  (Прочитано 59451 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Одг: Киа Рио 1.2 (2012)
« Одговори #210 на: 22 Декември 2012, 17:27:01 pm »
Сличен случај на мој познаник,за моторче му цркна ламелата за кратко време и во максима му викаат као ламела не спаѓа во гаранција и као многу го малтретирал моторчето па не му важела гаранцијата,ама неколку закани и фино лепо му сменија ламела :D

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #211 на: 22 Декември 2012, 17:33:56 pm »
Како не спаѓа ламела у гаранција, незнам тачно на колку километара рикна ламелата на ланцерот, истата бај д веј кошташе околу 800 евра односно скоро десетина од вредноста на возилото. Си ја сменија без динар да наплатат. Али ипак мислам дека се зависи од импортерот, мак ауто стар се едни од најдобрите кога е во прашање однос кон муштеријата чија кола сеуште е во гаранција.

ХАХАХАХАХАХА... те сфаќам веруј ми..ама со овие жубрињава никад у живот да си немаш работа
бај д веј... тоа копилето му рекол на стариот... сигуно у кал заглавил па пробувал да излезе ....значи мрднат е тој жими се
и му спомнал нешто од украина стручњаци да викнеле да виделе они што и како... што мислите з тоа??? да му кажам да ги викне ??

Пиши го ова у централата на Киа, има да ги ебат гангам стајл. Кај смее сериозна фирма да даде ваква изјава, халуцинација...

мак ауто стар се едни од најдобрите кога е во прашање однос кон муштеријата чија кола сеуште е во гаранција.

Секако, за нова Е класа купена преку 50.000 евра причината поради која не работела климата во сред лето е дека многу стоела на сонце, крив е сопственикот :)

Искрено незнам како работат комшиите од Швабензиленд, јапанскава филијала е максимално профи.

Иначе исто важи и овде, писмо до централа у Немачка.

планирам у понеделник да им отидам и да им побарам да ми дадат гаранција..зашто мојава или не ми ја испечатиле или у кола ми останала,по дома ја нема..... е сега и јас сакам малце да им се заканам со пазарна инспекција....
на крај краева еве 27 000 бараат... нека ми побараат 14 000 ,пола они пола јас....
пљус,читам по форуми српски словенски,еве сега баш видов,гаранција од браник до браник даваат.... и тоа пази на се дава гаранција освен на бришачи,акумулатор,и гуми.... епа да им ебам матер на македонциве,кретени се стварно....
а а меил неам од главниот застапник али во понеделник и тоа ќе го добијам :D
Фиат Типо

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #212 на: 22 Декември 2012, 17:36:20 pm »
Какво пола пола бе, и ако даваат гаранција на се срби, руси, пољаци, тогаш и нашите мораат да даваат. Остај ти што напишале они во нивното испринтано.

Пиши меил до Киа Европа или за балкан ако има нешто.

Јас од известување за Србија дека сопственици на плеј стејшн 2 со сериски броеви од толку до толку треба да си земат нови кабли дека биле неисправни фабричките, успеав од кај нас да си земам нови. Секако ми требаа 2 месеци и чекање кабли од бугарија дека плеј штејшн Македонија нема, па они биле за нас. Сигурно сум единствен во Македонија што си ги сменил, затоа што кај нас немаше такво известување.

Истото беше и со фаровите на стариот Акорд, призната грешка од Хонда, кај нас сакаа да ми ги поправат, па на крај ги сменија.

Трет случај е за Минито кога прашував. Ми викаа нема нешто такво за гаранција на затегач, после им пратив на меил официјално известување од БМВ кое го пратиле до сите сервиси во Америка, па нашиве се предомислија и ми рекоа дека уствари ако побараат мислење сигурно БМВ истото ќе им го пишел па ќе може да пројде под гаранција.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #213 на: 22 Декември 2012, 17:38:45 pm »
Какво пола пола бе, и ако даваат гаранција на се срби, руси, пољаци, тогаш и нашите мораат да даваат. Остај ти што напишале они во нивното испринтано.

Пиши меил до Киа Европа или за балкан ако има нешто.
Помагај,се утепав барајки никаде меил ненајдов...а премногу сакам да напишам едно убаво меилче да ги изненадам малце
Фиат Типо

• Сениор
« Одговори #214 на: 22 Декември 2012, 17:43:32 pm »
скроз горе пред search барот имаш контакт

http://www1.kia.eu/Quality/

или пак пробај овде

http://www.kia-press.com/forms/contact.aspx

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #215 на: 22 Декември 2012, 17:55:58 pm »
Сличен случај на мој познаник,за моторче му цркна ламелата за кратко време и во максима му викаат као ламела не спаѓа во гаранција и као многу го малтретирал моторчето па не му важела гаранцијата,ама неколку закани и фино лепо му сменија ламела :D
off topic
ако се работи за Apache tvs 150 cc другарти ич да  не се секира....на брат ми му рикна на 1500 км ....:D  али јебига дирек солун во сервисите на влез за мотори друга италијанска ламела назад Охрид и от тогаш до сега има 7000 пројдено :D.

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #216 на: 22 Декември 2012, 17:57:33 pm »
 ај сеа некој да помогне... краток со време сум,а премногу сакам да го напишам меилот...
дали би се нафатил некој да го преведе на англиски и да ми го препрати,со што би добил частење у кафана,пиво,виски што му душа сака...кој сака да се нафати,нека ми пише..... 10 минути работа е
Фиат Типо

• Сениор
« Одговори #217 на: 22 Декември 2012, 17:57:54 pm »
Suzuki AN

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #218 на: 22 Декември 2012, 18:00:52 pm »
ај сеа некој да помогне... краток со време сум,а премногу сакам да го напишам меилот...
дали би се нафатил некој да го преведе на англиски и да ми го препрати,со што би добил частење у кафана,пиво,виски што му душа сака...кој сака да се нафати,нека ми пише..... 10 минути работа е
Ако не ти е итно денес одма.да го пратиш, прати ми го во ПП, вечер назад ти го враќам.
Не треба частење, ако завршиш работа е доволно :)

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #219 на: 22 Декември 2012, 18:03:30 pm »
Фиат Типо

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #220 на: 22 Декември 2012, 18:06:07 pm »
Скутер де Сузуки Ан

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #221 на: 22 Декември 2012, 18:06:54 pm »
Ако не ти е итно денес одма.да го пратиш, прати ми го во ПП, вечер назад ти го враќам.
Не треба частење, ако завршиш работа е доволно :)
ти пишав,ако средиме,те частам на велико,д си знаеш :D
Фиат Типо

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #222 на: 22 Декември 2012, 22:36:38 pm »
Напишан е текстот, инструкции имаш под него :)
Се надевам нешто ќе помогнам, праќај што побрзо :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #223 на: 23 Декември 2012, 11:12:18 am »
Пријателе, со среќа разбирањето со Киа, ама..

1. Ако ламелата не подложи на гаранција (а не подложи, бидејќи се смета за потрошен материјал), пиши му писмо и на Обама ако сакаш, џабе. Ти си ги прифатил тие услови кога си ја купил колата и си потпишал договор. Чао џаци.
2. Се однесуваш малку арогантно, и очекуваш ДРУГИ да ги покријат резултатите на твоето малтретирање на колата, само заради тоа што „колата е една година стара со 10.000 км“. Со среќа.
3. Сам напиша дека си ја газел колата, и тоа нова. Рецепт за проблеми.

Пак ќе ти кажам, со среќа. Заканите за пазарна инспекција, дрн-дрн ти се само тоа, закани. Мислиш дека еден импортер на возила, или било која посериозна фирма која барата со многу пари, нема пријатели на истите места каде што имаш и ти?

Како и да е, со идиотско возење, ламела се гори за 500 км, да не праиме муабет за 10.000.

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #224 на: 23 Декември 2012, 11:17:15 am »
Пријателе, со среќа разбирањето со Киа, ама..

1. Ако ламелата не подложи на гаранција (а не подложи, бидејќи се смета за потрошен материјал), пиши му писмо и на Обама ако сакаш, џабе. Ти си ги прифатил тие услови кога си ја купил колата и си потпишал договор. Чао џаци.
2. Се однесуваш малку арогантно, и очекуваш ДРУГИ да ги покријат резултатите на твоето малтретирање на колата, само заради тоа што „колата е една година стара со 10.000 км“. Со среќа.
3. Сам напиша дека си ја газел колата, и тоа нова. Рецепт за проблеми.

Пак ќе ти кажам, со среќа. Заканите за пазарна инспекција, дрн-дрн ти се само тоа, закани. Мислиш дека еден импортер на возила, или било која посериозна фирма која барата со многу пари, нема пријатели на истите места каде што имаш и ти?

Како и да е, со идиотско возење, ламела се гори за 500 км, да не праиме муабет за 10.000.
океј..... а да се вратиш на почеток и да ги прочиташ проблемите со колата што ги имав па да размислиш зашто несакам д платам ќе може ????
Фиат Типо