Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
3. Не ја гаси одма после возење особено не одма после трка. Остави турбината да стивне оти по гасењето на моторот таа по инерција си продолжува да врти без подмачкување а температурата опасно и е повисока од онаа на останатите подвижни делови во колата.
Samo profi ulje, i ne ja gasi posle brkanje, ostavi ja barem 1 min... toa e toa Цитат: bramovsk на 11 Март 2013, 07:03:47 am3. Не ја гаси одма после возење особено не одма после трка. Остави турбината да стивне оти по гасењето на моторот таа по инерција си продолжува да врти без подмачкување а температурата опасно и е повисока од онаа на останатите подвижни делови во колата.nema vrska inercijata, taa prodolzuva da vrti edvaj 4-5 sek, a podmackuvanje si ima i koga motorot ne raboti poentata e da se izladi turbinata (da cirkulira vodata i uljeto), da se priblizno izednaci temperaturata na kompresorskiot i turbinskiot del, za da ne nastanje deformacija na osovinkata od razlicniot stepen na ladenje na edniot i drugiot kraj...
Ако така треба..весела дружина го средивте за 2 дена БРАВО, нека користи за пример него ако иди мацко деновиве пушти му тоа ...