Автор Тема: Seat Leon 2.0 TDI Sportpaket + Revo Technik Stage 1 Tune 185ks  (Прочитано 270393 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Seat Leon 2.0 TDI Sportpaket + Revo Technik Stage 1 Tune 185ks
« Одговори #1140 на: 09 Март 2013, 23:55:17 pm »
ваљда не на леонот а?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #1141 на: 09 Март 2013, 23:55:27 pm »
Сега идеме на Stage 2 :)

Има слики, и ке напишам... све што како, за да не се повторувам едни исти работи по телефон, и по пораки :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1142 на: 10 Март 2013, 00:05:39 am »
Да не те кажеа, к*р што ќе се дознаеше.
После Алфа што ја кажуваме се расипува, све остало совршено е.

Ајде, искрено ти посакувам побрзо да ја средиш и да поминеш со што помал трошок.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #1143 на: 10 Март 2013, 00:06:28 am »
ти си го проколнал ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1144 на: 10 Март 2013, 00:10:47 am »
Не бе, ја ништо од тоа не добивам :) ама како што се дешава на другите, така сите ги удира кога тогаш.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1145 на: 10 Март 2013, 00:21:23 am »
epa koga saka riki 300 da vozi ne e kriv seatot a ni turbinata :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #1146 на: 10 Март 2013, 00:22:05 am »
што стори бе рики,нели ќе пишеше што како било

hint: возел 2х0km/h ;D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #1147 на: 10 Март 2013, 03:34:13 am »
што стори бе рики,нели ќе пишеше што како било

hint: возел 250km/h ;D
Едит....Додека го искудите Леонот зошто фрлил турбо Рики веќе стави друго интервенира како жан митрев на срцев удар. ;)
« Последно менување: 10 Март 2013, 04:03:45 am DasAuto. »
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1148 на: 10 Март 2013, 10:05:02 am »
Така треба, и така старото било дотрајано! Сега е моментот на вистината!!! Само напред! :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #1149 на: 10 Март 2013, 11:35:12 am »
Вака... да не биде рекла казала... па вака е, па така е... јас ке ви кажам, како беше... се... за да не ме прашувате сите исто по пораки и по телефон...

Значи завчера цел ден, ке го опишам...

Бев на Свадба и се возеше полека во лента... од Универзална до Радишани со 50кмч, па после од Радишани до Автокоманда пак 50кмч и цело време во 4-та и 5-та брзина... И од Црква накај Роџер Пијано ... и почнавме да возиме пак полека... 80-90кмч и јас да нагазам колава не ја примаше гаста... значи стои во место... дигна едвај 120-130кмч и толку, и да враќаш брзина и било што да правиш не идеше...
Ми падна чудно, прв пат ми се случило ова... и ништо... ја изгасив колава... по 2-3 саати, идам да видам што е... гледам нема капнато уље све е ок... ја палам колава и работи одлично... и како пред тоа во втора брзина... ги пали гумите... и ми дојде душата на место...

Во меѓу време во разговор со некој постручни лица ми кажаа... да загрее убаво па да ја издувам колава... па од коа загреа убаво на работна температура, ја нагазнав малце... ја возев некаде околу 180-200кмч на повисоки вртежи за да излетаат гарежите... и кога влегов во Скопје колава си работеше како саат...

Се задржав некој... саат два низ Центар... и цело време ја возам колава лево десно... и идејки најкај дома... ја нагазнав малце пак... и некаде на 130кмч во 4та се слушна ексползија... и јас помислив дека е црево... некое... и ја изгасив колава а чур немаше никаков... ја запалив и продолжив... само со некој чудни звуци на зуење... јас помислив дека некое црево пукна и се слуша по бучно турбината...

И вчера од сабајле се слушнав со Аце и ја палам колава пак некој чудни звуци ... и ја возам до сервис и се е ок, и да ја запалам пак и да ја препаркирам, тогаш се појави сив чад... и тогаш бев сигурен дека е Турбото...

И тогаш се фативме за работна акција...

Учесници

Рики Георгиевски - Рики
Александар Дамјановски - Аце
Мац Абарт - Мацко
Валентин Теовски - Тино

Еве зверчето се паркира кај Аце во гаража.... и почна да се работи...

И еве ја турбината дел по дел... прво делот од кај интеркулерот :)))))

И еве го остатокот со се издувна грана :)

И потоа, се фативме да вртиме по телефони... и излегоа некој цени... од кој боли глава прво во порше цена од 2000 евра, па под рака од кај нив да ја земеш турбината за 1200 евра.... па тамо некаде во Струмица и Кавадарци по... 450-500 евра за половна... И се јавивме кај Чичо Нешад... поточно со син му Бесник бидејки се знаеме... и турбината од 350 евра, ни ја пушти нешто 280 евра што е одлична цена...

Турното е во одлична состојба, да не речам ново... веројатно е од некоја кола што е превртена на кров или не знам... другарчето Тино што беше со нас, он е специјалиста за турбини и рече од луфта нема л, ни нагоре ни надоле... и дали е возено турбово и 30-40 000 км :) значи презадоволни сме од состојбата на турбината... иначе турбото на леонот е Романско, а новото од кај Недаш е Италијанско... па веројатно има нешто тоа и во квалитетот...

Па се спремивме и тргнавме за Тетово.... Мацко вози, Тино напред јас и Аце позади :)

И еве го новото турбинче....

И еве го крајниот резултат...

Денес веројатно ако се работи(недела е) ке се чисти све... црева, цевки интеркулер.... све да биде како фабричко, плус ке се фатат сите вентили, клапната, усисна грана... све да свети да биде стакло панчево :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1150 на: 10 Март 2013, 11:43:47 am »
 ;D ;D ;D i na mene mi se rascepi vaka prvoto,originalnoto turbince, na pola!!!
bumot e nezaboraven i beliot cad od pozadi  ;D ;D ;D ;D, perkite nigde gi nema,ubavo da zacistite se i nemas gajle, mozebi trebase da pobaras pogolemo turbo ili kako sto mene me sovetuvaa turbince od mercedes, bmw, volvi... tie trpele poveke maltretiranje poradi podebelata i pocvrsta osovina, tubinata si ja zel za IC pari, sekoja cest, ne se sekiraj za ubavo da e samo pozz roki ;)  ;D ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #1151 на: 10 Март 2013, 11:44:10 am »
Сега идеме на Stage 2 :)

Sega idi na Stage stock i pamet za drugpat.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1152 на: 10 Март 2013, 11:53:14 am »
Ех, а таман сакав викендов да ти се пуштам со 147-цата на брат ми ;D

Добро е што сами го работите ова, да го однесеш во сервис после ваква дешавка, има да те одерат ко` маче.

Среќно Рики, се надевам све ќе биде ОК откако ќе ја склопите  и нема да имаш проблеми понатака!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1153 на: 10 Март 2013, 12:17:19 pm »
snimaj ja procedurata kaj sto cistite se. Bas me interesira kaj se sobira garez, i kolku garez imalo nasobrano.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #1154 на: 10 Март 2013, 12:21:35 pm »
Со среќа Рики-никад да немаш проблем веќе!