многу му земале за шлеп бе, пријател задремал на автопат одејки накај албанија преку грција и баш пред јанина удрил лево во оградата и одење скроз десно преку ивичњаците скинал одоздоле се.... шлепот до меџитлија 600 евра беше
шлепот бил од приватна фирма претпоставувам. овде шлепот беше со полициско возило. си ги изброја 1500 европски и сега мислам дека да може ке има 5 меѓународни со себе. по една во секоја врата и за во гепек, да се најде за секој случај... наместо 15 евра истресе 1500 (адекватно да вадеше за 100 возачки за 300 години важност) слушајки пријатели како фаланга што зборат...
ааа бе не ти треба тоа бе, што ке ти го, фрли тоа, објасни му дека тоа се европски дозволи, по европски терк... и тоа би.. се објаснувал со гркот и се објаснил...
и стварно, после линкот од фило, кој е официјален линк на кој јасно и гласно си пишува дека ТРЕБА ДА СЕ ВАДИ МЕЃУНАРОДНА ВОЗАЧКА незнам зашто сеуште се дикутира по прашњето дали треба или не...
муабетов ме потсеќа на една пародија од чомовски:
дали дупиш и зошто не?
Во америка јас рентав кола со мојата возачка, а ете и Карпатиан во Австралија. Изгледа они ја признале Македонија уште од пред христа.
Патем, зошто да ја укинуваат кога сеуште има некој кој ќе плати...
во америка рента кар ке ти изрента возило без проблем. ама полиција ако те заустави ке пројдеш со проблем. немој да мешаш баби и жаби. меѓу другото карпатијан не рента возило во австралија. не шири дезинформации. он има на располагање возило. и јас во прво време имав на располагање возило. претпоставувам се работи за резервното возило во семејството кај што е сместен. и кај мене беше така.