Автор Тема: Меѓународна Возачка Дозвола  (Прочитано 85075 пати)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1486
Одг: Меѓународна Возачка Дозвола
« Одговори #165 на: 23 Јуни 2015, 15:09:49 pm »
абе што ке ви е меѓународна, си имаш возачка ја прифакаат кој и да ја побара не фрлај пари.

јас не сум извадил 5 години веке, и никаков проблем а ме застанувала полиција во Грција

во портулалија лани кола рентав ни возачка ни ништо не бараат
Пријатели шофери ми кажаа дека од оваа година во ГР многу барале меѓународна , ако ја немаш 500е казна(мислам дека беше).
За тоа ми треба, иначе и ја до сега немам извадено , ми нема логика ама тоа е то.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #166 на: 24 Јуни 2015, 01:34:29 am »
абе што ке ви е меѓународна, си имаш возачка ја прифакаат кој и да ја побара не фрлај пари.

јас не сум извадил 5 години веке, и никаков проблем а ме застанувала полиција во Грција

стварно не е во ред, кога на толку апели, објави, пишувања, текстови, линкови постојано и постојано се труби дека треба меѓународна... паушален заклучок од лично искуство како единка не е доволен репер за општо прифаќање на грубо кршење правила...

всушност... ти си еден... јас знам неколку што попиле казна во грција и во црна гора, затоа што немале меѓународна... а тоа е веќе неколку пати по издржан муабет од твојот... (иако и двата се тралалала муабети)...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #167 на: 24 Јуни 2015, 02:51:54 am »
Каде се вади меѓународна и кој е процесот?

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4191
« Одговори #168 на: 24 Јуни 2015, 07:34:35 am »
мислам дека сега може да се извади во секоја станица за технички преглед,ама провери за сигурно.
ова од сајтот на амсм
„Потребни документи
- 2 фотографии (45мм x 35 мм) - документ за идентификација (лична карта или пасош)
- национална возачка дозвола“
http://amsmstp.mk/megunarodni_dokumenti.html

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #169 на: 24 Јуни 2015, 11:12:17 am »

стварно не е во ред, кога на толку апели, објави, пишувања, текстови, линкови постојано и постојано се труби дека треба меѓународна... паушален заклучок од лично искуство како единка не е доволен репер за општо прифаќање на грубо кршење правила...

всушност... ти си еден... јас знам неколку што попиле казна во грција и во црна гора, затоа што немале меѓународна... а тоа е веќе неколку пати по издржан муабет од твојот... (иако и двата се тралалала муабети)...

незнам онак, кои се тие апели и кога биле. јас сум еден бидејки зборувам за мене и јас знам многу луге кои не извадиле воопшто па никому ништо посебно од кога ги имаме новите дозволи.

Дополнително имам добиено казна во грција поради друга причини и ми ги побараа сите документи пред едно 3 години и тогаш имав возачка меѓународна и му ја дадов, он ми ја врати и ми рече ова не ми треба дајми возачка нормална, е од тогаш не вадам..

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #170 на: 24 Јуни 2015, 11:16:33 am »
Фино, може никад нема ни да ти побараат тебе или на друг. Тоа не значи дека треба да викаш "не бе шо ќе ти меѓународна", пошо некој ќе те сфати озбилно, и утре ако се деси да му побараат, шо? Ти ќе му платиш казна? "Извинете друже полиџандар, на форум ми рекоа дека не треба меѓународна."

Ја би препорачал да си извадите, нити е скапа, нити бутур, а имаш мирна глава. Изборот си е ваш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #171 на: 24 Јуни 2015, 13:52:17 pm »
тоа ти е исто ако не му побара никој да рече, ме заебаа на форум џабе пари дадов.

Јас можам да напишам нешто (мое мислење) а тука сите се големи за да си знаат за себе нели?

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #172 на: 24 Јуни 2015, 14:08:02 pm »
Ти тука

Директно советуваш луѓе да "не фрлаат џабе пари" за нешто што може да ги кошта многу поише, и од аспект на финансии, и од аспект на малтретирање со странска полиција.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #173 на: 24 Јуни 2015, 14:23:46 pm »
И да ви кажам лани извадив од приватен тех. преглед таму кошта 670ден јас не би ризикувал за тие пари а за документи како што рекоа погоре тие се две слики и важечка возачка дозвола .....

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #174 на: 24 Јуни 2015, 14:36:12 pm »
Ја од АМСМ сум вадел до сеа и била околу 900 денари за 3 години.
Ми имаат побарано во Германија и Црна Гора.
Па ќе кажам, по мене, не вреди за ситна пара да ризикувате малтретирање и/или казна во странство.
Проверете на страната на МВР за државите кои ја признаваат биометриската дозвола - за во тие држави нема потреба од меѓународна.

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #175 на: 24 Јуни 2015, 16:37:43 pm »
кога би се тргнал да одам во странсво и потрошил околу 200 е за зелен картон гориво и патничко осигурање па шо да не дам уште 800 денари и да ми биди капата настрана да немам проблем со некој идиот некаде по странствоно ко че ми побара меѓународна дозвола да го гледам ко теле  во шарена врата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #176 на: 24 Јуни 2015, 19:37:22 pm »
Зошто на 200 евра уште и 800 денари да плаќаш за без везе?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Меѓународна Возачка Дозвола
« Одговори #177 на: 24 Јуни 2015, 20:53:18 pm »
Спрема мене меѓународната е неоправдано скапа. Ко може биометриска да биде 5евра може и меѓународната.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4191
« Одговори #178 на: 24 Јуни 2015, 20:57:17 pm »
^ тоа е веќе друго прашање,како и зашто зелениот картон е толку скап,искача дека двојно плаќаме за автоодговорност.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Меѓународна Возачка Дозвола
« Одговори #179 на: 24 Јуни 2015, 20:58:35 pm »
Картонот покрива штети има оправданост некоја, возачката не.