Автор Тема: Совети за ребраст каиш?  (Прочитано 123126 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6864
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Совети за ребраст каиш?
« Одговори #435 на: 08 Јули 2024, 12:08:20 pm »
Сѐ се случува... Затоа навреме менување со овој квалитет на делови кои ни се достапни...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #436 на: 08 Јули 2024, 13:27:50 pm »
би требало да те алармират, „поновиве“ коли и гасат над 120 степени.
АБе ќе смениш ама...
Ене кумашинот демек мењал сет... сосе водна со се све. На 20-30.000 км прокапела ккао кај тебе, едвај ја извадиле пумпата, боК знае кога била сменета... А платена била да се сменит... Што да ти кажам друго.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
« Одговори #437 на: 08 Јули 2024, 13:46:07 pm »
Несторе, за да го “изеде” така затегачот морало да нешто да го блокира ролерот.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #438 на: 08 Јули 2024, 13:56:57 pm »
Сѐ беше ново, барем наплатено за ново и старите длови се кај мене. Сите лагерчиња вртат лесно со прст и нема никакви звуци.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #439 на: 08 Јули 2024, 14:36:04 pm »
И на кумашинов му наплатија, и пумпа му покажаа демек негојта... да ги менуваат не е проблем, осим ептен некој ако ти се погодит, што, ок, не дека е невозможно, ама пак нема да пуштат на 20-30.000. Мисла се гледат пумпа што возела 20-30.000 , друго е спечена цела, 150.000... не дека ти не си пошол на сервис на време...

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #440 на: 08 Јули 2024, 14:52:39 pm »
Затоа одам кај мајстор кој работи пред мене.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #441 на: 08 Јули 2024, 15:53:34 pm »
Затоа одам кај мајстор кој работи пред мене.
И мене тоа веќе ми е станато пракса ;D
Многу превара има :D
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #442 на: 08 Јули 2024, 16:47:23 pm »
Ќе те прати со туба по бензин и за 20мин шо те нема шо сака ќе ти напраи. Ќе те прати по сок, по скара, ќе му заѕвони некој да отиде као на терен итно и ќе ти рече дој вечер у 5 морам да одам останала кола на пат. Шо сака ќе напраи за тоа време додека те нема. На мајстор не му се мудрува и не му се кажува како да работи. Глеј да не реши да те ебе, ако реши готов си.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3640
« Одговори #443 на: 08 Јули 2024, 16:48:49 pm »
Несторче мој совет ти е да одиш на мајстор со батко Маце иначе астро опрости им не знају шта раде е работава! :D
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #444 на: 08 Јули 2024, 16:50:01 pm »
Ќе те прати со туба по бензин и за 20мин шо те нема шо сака ќе ти напраи. Ќе те прати по сок, по скара, ќе му заѕвони некој да отиде као на терен итно и ќе ти рече дој вечер у 5 морам да одам останала кола на пат. Шо сака ќе напраи за тоа време додека те нема. На мајстор не му се мудрува и не му се кажува како да работи. Глеј да не реши да те ебе, ако реши готов си.

Toa на суво да гребе нема чичо, чичо платија :D
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #445 на: 08 Јули 2024, 16:55:07 pm »
Па ке ти рече што си донел од овие наполитанки знаеш не ги јадеме со (чиракот) мини-мајсторче кое го тера и го учи да лаже од мало- во компир гледа месо вади. Кој ти го ова правеше катастрофа ти уништил кола иначе стегната ти е не да не ама ке има работа доста да гледам да те убацам ама не ветувам сега и топло плус работа преку глава него оди донеси ладни рогати(јелен пиво) место да работи те запрашуе кој си што си кај работиш и у меѓувреме ти крои судбина колку на суво да го начука(наплати) и пак нема работа да заврши.
Несторе јака ти душа издржи астро не знају шта раде.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #446 на: 08 Јули 2024, 17:05:03 pm »

Тоа кај некој чергар - кај мајстор кој знае дека не може да ме излаже и работи на наши коли 10 години, не е случај. Тоа може кај Маршер во заклучена гаража, срамота за еден мајстор.

Секогаш ми вели да почекам доколку имам време, никогаш не ме пратил по сок, пиво и слично. Ако има потреба го чекам покрај кола во гаража, а тој оди и купува делови. Секогаш стои на закажаниот термин и ако нешто ми е итно ми вели да отидам прв во 8 наутро другиот ден.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #447 на: 08 Јули 2024, 17:11:07 pm »
Несторче, може да те ебе, да не барам постови колку пати си плаќал иста работа од ново.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #448 на: 08 Јули 2024, 17:12:19 pm »
Механика?

Освен каишот кој инсистирав да не го купувам од тука, затоа се смени само водна пумпа, друго што сум купил два пати?

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #449 на: 08 Јули 2024, 17:26:17 pm »
Aко ме држи паметов добро , добар секс падна во Шкуп за фолиите