ОК брат чим знаеш како треба, требаше да се кандидираш на избориве ќе го имаше мојот глас.
Не бев јас потребен. Си имаше таму луѓе кои знаат како требаше. Што си се фатил за мене? Јас мојот дел си го завршив на времето. Имаше мој придонес.
многу е лесно да седиш од страна и да кажуваш што треба и што не треба ама ела некој да седне и да работи па да види
Мислиш дека не знам како е? Мислиш дека не сум работел за превоз само?
Па се убив од работа по некои такви фирми. Се искинав. Ден денес ми должат плати.
И сега доаѓа Ендава, странска огромна фирма која прави милиони во профит. И сеа треба државата НЕЈЗЕ да и дава помош така ли?
Па истото беше и во Србија, ама таму се дигнаа, се побунија и државата не даде помош на таква фирма, пошто и онака беше погрешен чекор.
А еве да прашам, зошто бе државава не земе и да каже, секоја година на различна стопанска гранка ќе давам помош и субвенции ама на ДОМАШНИ КОМПАНИИ? Ова година информатика, наредната година металургија, за две години дрвна индустрија ИТН? Викаш нешто од нешто направила државава да зема народот плата. НИШТО не направи државата корисно, само ефтин политички трик за на Сител ко демек еве нешто правиме освен што крадеме. Ете ти го одговорот на прашањето. Ефтин политички обид, кој не вроди со никаков плод, туку напротив, создаде нелојална конкуренција.
Ајде ви се молам, за да се дигнеме од говнава треба прво она тешкото македоснко да го искорениме. Треба тешкото македонско од зад тастатура правење паметни да го искорениме и да се фатиме за работа. Отепување има од дискусија на темава само залудно.