Автор Тема: Вработување  (Прочитано 578150 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: Вработување
« Одговори #2475 на: 22 Декември 2014, 16:14:13 pm »
У која држава избравте да сте?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
« Одговори #2476 на: 22 Декември 2014, 16:19:29 pm »
Добро е, 100че.. кога ќе ги оданочат, ќе мора пак да се фати некоја тезга... :D Исто ко` и овде...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #2477 на: 22 Декември 2014, 17:13:44 pm »
Значи треба да си барам покачување.  ;D ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2478 на: 03 Јануари 2015, 16:50:04 pm »
Дајте CV-a од 3-4 девојчиња за работа во продавница за биџутерија во Битола...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2479 на: 03 Јануари 2015, 16:52:27 pm »
Плата 2985ден. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2480 на: 03 Јануари 2015, 16:53:25 pm »
Не знам сега за сега колку ќе биде платата. Дајте чисто текстуално во ПП

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2481 на: 03 Јануари 2015, 16:54:12 pm »
ЦВ за продавачка бе ке се манам ке се откостам од земИ. :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2482 на: 03 Јануари 2015, 16:56:42 pm »
Добро е, 100че.. кога ќе ги оданочат, ќе мора пак да се фати некоја тезга... :D Исто ко` и овде...
+1
Za normalen zivot po nivni standardi potrebni se dve plati po 150k pred odanocuvanje, ili po minimum 100k za zenata i mazot po odanocuvanje.

Imajte predvid deka nedvizninite tamu se deset pati poskapi od kaj nas.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2483 на: 03 Јануари 2015, 17:35:03 pm »
ЦВ за продавачка бе ке се манам ке се откостам од земИ. :)

Богами кога ќе видам некој таков оглас. ;D

За продавачка CV и мотивациско писмо, 3 години претходно искуство во истата област. Како да бараат инженер за одржување на нуклеарен реактор, а не човек што 95% од денот ќе го помине седејќи без никаква активност.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2484 на: 03 Јануари 2015, 18:00:07 pm »
Со оглед на тоа какви експерти се продавачите за крадење и кршење на законите, будала е оној претприемач кој би вработил продавачка без да ја пријави во полиција прво, да ја провери и да ги верифицира матичните податоци. Тоа ќе биде така скоро кај сите продавници во иднина и во овој случај со продавницава во Битола.

Ако имате некого да препорачате, по име и презиме, адреса и претходно искуство кажете ако не, не јадете гомна и не ја разводнувајте темата непотребно.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
  • Сузуки Витариче
« Одговори #2485 на: 03 Јануари 2015, 18:08:43 pm »
Потпис.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2486 на: 03 Јануари 2015, 18:15:27 pm »
Со оглед на тоа какви експерти се продавачите за крадење и кршење на законите, будала е оној претприемач кој би вработил продавачка без да ја пријави во полиција прво, да ја провери и да ги верифицира матичните податоци. Тоа ќе биде така скоро кај сите продавници во иднина и во овој случај со продавницава во Битола.

Ако имате некого да препорачате, по име и презиме, адреса и претходно искуство кажете ако не, не јадете гомна и не ја разводнувајте темата непотребно.
Mile samoto vrabotuvanje gi pokriva site raboti od podatoci do snosenje odgovornost neznam so film tie I kako da ti predlozam nekoj koga prvo I osnovno ne kazuvas nikakov uslov.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2487 на: 03 Јануари 2015, 18:20:46 pm »
А ти ко ќе јадиш во секоја тема, вкусно ти е тогаш а

Јас не јадам гомна во битни теми. Може малце да каснам да се нашалам, само еден пост и толку.

Mile samoto vrabotuvanje gi pokriva site raboti od podatoci do snosenje odgovornost neznam so film tie I kako da ti predlozam nekoj koga prvo I osnovno ne kazuvas nikakov uslov.

Мече, да знам дека се разбираш во тие работи па да ми кажеш што и како покрива разбирам, ама поима немаш како функционира малопродажба и уште ми кажуваш за сносење одговорност.... одма знам дека немаш никого да препорачаш и дека си несериозен.
Условите се знаат какви се во малопродажба за тие што се заинтересирани. Се работи во две смени, од 8 до 10 навечер. Се работи 6 дена во неделата а секоја втора Недела е слободна, зависно дали има двајца вработени или тројца. Претходни знаења не с епотребни бидејќи и ќерка ми без проблем си игра касиерка на 4,5 години возраст. Зависно од односот на вработениот и карактерот на работодавачот платата може да биде од 8 до 14.000 денари. Според закон за работни односи следува одмор, боледување, фиксно работно време, плата до 15-ти во месецот и исплата на придонеси. како што кажав, не сум сигурен точно колку ќе биде платата, односно ќе биде баш толку колку што е вообичаено за такво работно место.
« Последно менување: 03 Јануари 2015, 18:26:29 pm Миле Џонтра »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2488 на: 03 Јануари 2015, 18:23:07 pm »

Не го тупи и ти без разлика дали ќе се вработат кај тебе или пријател, без филозофирање многу.

Прво пиши културно колку часа, денови во недела ќе се работи, за празници ако се работи како се плаќа, смени и најбитно за која ПЛАТА!

После одоздола да напишеш да поднесат CV.

Поголеми апаши и преваранти од тие "газди" што се прават нема, па после сакаат поштени вработени, епа нема.
Некој паметен вработен гледа да заебе да не биде заебан!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2489 на: 03 Јануари 2015, 18:28:26 pm »
Многу филозофија. очигледно никој од вас не бил претприемач и не знае како функционираат работите. А кога ќе излезете во шопинг први сте за ценкање, попусти, дубари и слично. Често пати работодавецот не е преварант тогаш кога има инспекции (а ги има секојмесец), има камери поставено и кога вработениот се однесува чесно и достоинствено.