Автор Тема: Вработување  (Прочитано 578131 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
Одг: Вработување
« Одговори #2160 на: 16 Септември 2014, 22:37:02 pm »
Ретко налетувам на некој реален текст:
http://www.bilten.org/?p=2454#

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2161 на: 16 Септември 2014, 23:58:55 pm »

Слободно распни се. Пак ќе ти кажам, имам комплетна механизација дома, плус возило за транспорт. И купувам земја.

извини вака... во око ми падна ова, болдираното... но ако нема пари во земјоделието од каде пари за купување земја? или, ако веке си уштекал нешто од порано, па сега со тие пари купуваш, пак истото прашање, зашто купувап и инвестираш во нешто што нема фајде?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #2162 на: 17 Септември 2014, 08:04:59 am »

Слободно распни се. Пак ќе ти кажам, имам комплетна механизација дома, плус возило за транспорт. И купувам земја.

извини вака... во око ми падна ова, болдираното... но ако нема пари во земјоделието од каде пари за купување земја? или, ако веке си уштекал нешто од порано, па сега со тие пари купуваш, пак истото прашање, зашто купувап и инвестираш во нешто што нема фајде?

Земјоделието дома не ни е основна дејност, ниту главен фактор во егзистенцијата. Ако излезе нешто плус од земјоделието, се инвестира назад во него затоа што земјата не сака ни леб, ни вода. Рекреативно.
Малку сентиментализам прадедо ми имал многу земја. Комунистите зеле се. Дедо ми почнал со 1 декар земја и еден коњ. Татко ми има желба да си поврати голем дел од имотот на прадедо ми.

И на крајот на денот, ако од ништо нема сметка да се работи, поарно човек да легне и да умре. Работата го држи човекот, иако државата го излудува. Плус живееме во село, ако не работиме нешто, има премногу слободно време.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Re: Одг: Вработување
« Одговори #2163 на: 17 Септември 2014, 09:44:01 am »
живееме во село, ако не работиме нешто, има премногу слободно време.

Дојдете во Скопје... Има театар, кино, маникир, педикир, пајак, кучешки гомна на улица колку сакаш....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #2164 на: 17 Септември 2014, 09:47:18 am »
Некои продаваат земја, Луки купува земја. Браво за Луки! (без сарказам, сериозно велам браво!)
« Последно менување: 17 Септември 2014, 10:06:04 am Deni »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2165 на: 17 Септември 2014, 09:49:57 am »
Подобро тоа него да чека да му паднат парите од небо.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #2166 на: 17 Септември 2014, 09:50:08 am »
живееме во село, ако не работиме нешто, има премногу слободно време.

Дојдете во Скопје... Има театар, кино, маникир, педикир, пајак, кучешки гомна на улица колку сакаш....

Хаха.... Не фала. Премногу гомна има таму за мој вкус.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6743
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2167 на: 17 Септември 2014, 10:16:29 am »
Државата е крива што Скопје тргна во таа насока, сите инвестиции во изминатиот период, и се што е доходовно отиде во Скопје. За разлика од напредните држави каде што секое село има пат струја и вода, надвор од Скопје, па сега со новава експанзија на градење и во Скопје, нема пат, нема основни услови за живот.
Секој еден документ што треба да се издаде е во Скопје, подобро здравство е во Скопје, по квалитетен начин на живот во Скопје, никој не е будала ако има напредни сваќања да живее во Пехчево и да нема каде квалитетно да го помине слободното време, нема услови за забава, за рекреација, додека во столицата имаш каде да одиш во теретана, да играш тенис, да возиш точак итн итн...
Јас лично никогаш не би дошол да живем таму, убаво ми е каде што сум, еднаш неделно доаѓам на прошетка кај вас, си јадам во Бруклин, ќе си купам нешто од шопинг центрите, на излез обавезно сладолед во капитол и назад дома.
Ако има некое по средено село или населба околу Велес со добра инфраструктура би започнал да правам куќа во него, без многу бучава и гужва, да можам да си еднам да пијам кафе у двор и на ден пладне да не морам да ја слушам комшиката како ја пее доџеш ми у сан. Најчесто местото на живеење не е пресудно за човекот, ако сакаш у џевахир на последни живеј и имај 10 милиона у банка, ако не си човек тоа малку ти вреди.
И на крај, никој не напушта родно место без да има некоја поголема мака, и мене не ми се оди каде што работам по 3 месеци одделен од дома, да спијам до 2м квадратни и да станувам по 3 пати ноќе да проверам дали некој ми украл нафта или роба, одам за пари затоа што без нив сум никој и ништо, така дојде времето јбг, можеби некогаш ќе се смени, а до тогаш секој мора да си ја бара среќата, некој на полесен некој на потежок начин.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2168 на: 17 Септември 2014, 14:13:35 pm »
Ako nekoj ima ili poznava nekoj sto ima poznavanje od Voena oprema, nozevi, outdoor oprema, taktikca oprema, neka me iskontaktira ovde na privatna poraka, na email (sergej.bangievski@camouflage.mk) ili na telefon 070-327935.

Nekoj junak da se iznajdi?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #2169 на: 17 Септември 2014, 14:20:32 pm »
Пренесов.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #2170 на: 18 Септември 2014, 08:13:49 am »
Ako nekoj ima ili poznava nekoj sto ima poznavanje od Voena oprema, nozevi, outdoor oprema, taktikca oprema, neka me iskontaktira ovde na privatna poraka, na email (sergej.bangievski@camouflage.mk) ili na telefon 070-327935.

Nekoj junak da se iznajdi?

pisi PP za sto se raboti ...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #2171 на: 18 Септември 2014, 12:08:07 pm »
Јас потекнувам од земјоделска фамилија. Бизнисот беше одличен до 91 -ва. Се произведуваше буквално се, бостан 50-60 тони, арпаџик 10-15 тони, 1000 дрва кајсии, 2ха грозје. Дневно беа ангажирани до 30 работници, тогаш популарно наречени аргати. После 91-ва дојде до тотален колапс, загубите беа огромни и за жал го напуштивме секторот. Сеуште не е вистинско време за агро авантура. Ако некад Македонија влезе во Еу ја прв се враќам на корените..
Еј!!? Немав поим дека не случајно си толкав копач...Корени си влечел :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2172 на: 18 Септември 2014, 12:20:17 pm »
А да ти го закопам !

Кај си бре гОЈДЕ  :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #2173 на: 18 Септември 2014, 14:52:21 pm »
Ме нема, имам многу работа, а и кога не работам се занимнавам со поинтересени занимации од форумарење.

На темава, барав вработување за 6 нови работници со високо образование и работно искуство:
2x дипл. ел. инж. на ЕТФ - Енергетика/Индустриска со минимум 2 години работно искуство во областа на енергетика. почетна плата 41К денари, нето.
2x дипл. ЕТФ/МФС инж. со минимум 1 години работно искуство во областа на енергетика. почетна плата 39К денари, нето.
1x дипл.  ИТ инж. (систем/веб администратор) инж. со минимум 2 години работно искуство како систем и веб админ. почетна плата 41К денари, нето.
1x дипл. економист со минимум 2 години работно искуство во областа на економијата. почетна плата 41К денари, нето.
Работно време од 8 до 16 часот секој ден од понеделник до петок, платен годишен одмор 24+ работни дена.

Се надевам дека бар 4-те инжинер ќе ги примам до Нова Година. Економист може и да не примам туку да земам интерно. Барам млади, вредни, амбициозни и лојални луѓе кои сакаат да се само-надградуваат и да направат кариера во живоот. Во избраните ќе инвестирам, т.е. ќе ги праќам на обуки и доусовршувања, ќе им ја развијам мрежа на контакти од областа на енергетика ширум светот и т.н. За квалитетни личности какви што барам платата можеби не е голема, но позицијата на која ќе работат ќе им овозможи да заработат на страна и доста повеќе, а секако ќе имаат и можност да напредуваат и со работното место во компанијата.

Има повеќе предуслови за некој да може да биде примен. Ако некој стварно се препознава себе си како што погоре опишав, нека ме контактира.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13931
« Одговори #2174 на: 18 Септември 2014, 14:55:46 pm »