Автор Тема: Вработување  (Прочитано 660498 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Вработување
« Одговори #5235 на: 24 Јуни 2025, 14:45:13 pm »
...

Nikoj ne saka da raboti na gradiliste (baustelle). Site sakaat brzi pari i brzi koli. Na gradiliste ima bavni koli i machni pari.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #5236 на: 24 Јуни 2025, 15:21:20 pm »
Амин, тоа е она што цело време го зборувам, мада и немачка ама немачка без да погурне некој тешко...лаки џуниор само посматра и не помага на никого... нашето несторче ко со лавови се бори..Опатија е прекрасно место! Всушност, цела Хрватска е одлично искуство: и плата, и море. Подобро е таму отколку во Охрид, особено за сезонците. Кога би бирале ваков тип работа, многу од нив, ако им се допадне, и би останале. Море лечи сè.

Германија сака работа на најјако, не сака погурнување.

Божем ова фиром е, ај наше дете е нека клати врата нека зема плата.

Страшно.

Иначе за келнери, мислам дека низ скопјево добар келнер денес не е под 50,000 месечно (плата+бакшиш). Зборам добар келнер, што работи во добар разработен локал, исто како што би работел на море во летна сезона во Хрватска.

Пред некое време видов огллас за келнер во Скопје мислам основна плата беше 50тина илјади. Така да ова за Хрватска од 1200Е е малку, освен ако нема уште 1000е месецот од бакшиш
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #5237 на: 24 Јуни 2025, 18:46:48 pm »
Само преку партија! Кај е Несторо да потврди?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Преку партија на власт или преку партија која паднала од власт? ;D
« Последно менување: 24 Јуни 2025, 19:53:03 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #5238 на: 24 Јуни 2025, 19:06:10 pm »
Еве го најдов огласот, лани бил. Врска неам кое е местово пошо не сум од Скопје. Лоциран на железнича веројатно е некоја кафана/биртија.

https://www.instagram.com/p/C-n0ri5Mr4M/
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #5239 на: 25 Јуни 2025, 02:12:44 am »
Не е биртија, едно време и добар ќебап имаа...
Ама, одамна не сум бил, може се сменила власта. :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #5240 на: 28 Јуни 2025, 12:39:13 pm »
Нето.
Лани договорил нето плата 1200евра, смештај и еден оброк. (со други што имам зборено, околу 1500/700е викаат, ама мислам дека лажат)

Додади и бакшиш, минимум 20 евра од ден. (он вика од 20-50е, зависи од услугата негова, а и од гостите)
Ако он ме лаже, ве лажам и јас вас. Ама мене ми е сосем реално, и човекот не е лажго.
Знам дека е мачно, и никогаш не работи 8ч, ама тоа е. Нема и јаре и паре.  :)

Да не се меша нето плата со пари на рака! 

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5241 на: 28 Јули 2025, 21:16:37 pm »
Клабери, да не отварам нова тема, ќе прашам тука...

Потребан ми е адвокат, да има искуство и знање, да не е пичка, да не е политизиран, да има порив да се бори со општествово.

Треба да тужам јавна установа, планот е ако не се добие тука, да се однесе и на меѓународно ниво.

Лесен и јасен е случајот, поткован со оверени документи, но знам дека тука ќе заглави.

Ај ве молам за кого сте чуле дека е таков или кого познавате, со контакт. Може и ПП.

Благодарам.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #5242 на: 28 Јули 2025, 21:30:32 pm »
Филип Медарски, водеше такви случаи по описот како твојот што имаш мака.Контактирај со неговата канцеларија.Среќно

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #5243 на: 28 Јули 2025, 21:35:16 pm »
Филип Медарски, водеше такви случаи по описот како твојот што имаш мака.Контактирај со неговата канцеларија.Среќно

Прочита ли дека не сака политизиран адвокат или колку да се тресне некоја зелена пиша? 

Не знам оној јанаки дали и колку е стручен, ама барем нема влакна на јазик јаде вафли за сите ;D

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #5244 на: 28 Јули 2025, 21:38:13 pm »

Прочита ли дека не сака политизиран адвокат или колку да се тресне некоја зелена пиша?
Дали знаеш кои случаи ги има добиено тој адвокат?!Спенси …никаква политика и емоција јас посочив тој ке си одлучи.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #5245 на: 28 Јули 2025, 23:00:55 pm »

Не знам оној јанаки дали и колку е стручен, ама барем нема влакна на јазик јаде вафли за сите ;D
Немој бе Јанаки
Ми се тепа на него само што го гледам, се скаравме на фб пошто мисли дека само он разбира право

Немам видено друг адвокат да се занимава со глупости како Јанаки. Така да ќе прескокнам.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #5246 на: 28 Јули 2025, 23:05:25 pm »
Поленак политизирани ли се?

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5247 на: 28 Јули 2025, 23:15:24 pm »

Пред некое време видов огллас за келнер во Скопје мислам основна плата беше 50тина илјади. Така да ова за Хрватска од 1200Е е малку, освен ако нема уште 1000е месецот од бакшиш

Основна плата за келнер?

колку изнесува просечна плата во Македонија? А колку просечно му треба образование на келнер?

Врзи два со два.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5248 на: 29 Јули 2025, 19:33:30 pm »
Rizik na rab. mesto. Ako go fatat kaj so kradit xD

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #5249 на: 11 Август 2025, 21:53:18 pm »
Pharmacist - Qc плата=2000 евра почетна

Барам работа, па ми излезе огласов. Може имаме клабер со фармација завршен.
пс: Ако има слободен оглас во фирмата каде работите, споделете.  :)