Автор Тема: Вработување  (Прочитано 663942 пати)

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
Одг: Вработување
« Одговори #4785 на: 25 Февруари 2024, 13:42:06 pm »
Витаминка во топ 5?
Да за во комерција.

А и за фабрика се со солидни плати.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4786 на: 25 Февруари 2024, 13:58:47 pm »
Витаминка во топ 5?
Да за во комерција.

А и за фабрика се со солидни плати.

Баш ми е мило чим е така, поубаво се чувствувам бидејки купувам прилично производи од Витаминка.
Меѓудругото супите им се врв.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4787 на: 25 Февруари 2024, 14:42:41 pm »
Благото од Витаминка е топ, а за во фабриката вработените се жалат. Инаку има и продавница за производи без оригинално пакување веднаш до фабриката и може да се купат по цена од 50% од цената со пакување.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
« Одговори #4788 на: 25 Февруари 2024, 15:43:17 pm »
Брилијант посебно. Доста препознатлив бренд на пазарот со Стоби Флипс и Витанез. Што се вика само им се продава.

За други производи имаат конкуренција од други брендови со поефтини или слични цени, а сега со поскапувањето купувачите повеќе гледаат на цена не на квалитет.

Благото не ми се допаѓа, а пудингот од чоколадо не е истиот како стариот.

Супите ги немам пробано, што знам прв избор ми е Подравка иако ние продаваме Маги.

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #4789 на: 11 Март 2024, 02:27:58 am »
@Carpathian Lord многу подобро отколку минималната од 20.175 денари која се нуди низ помалите градови како Прилеп и луѓето се борат за тие работни места бидејќи немаат друг избор, сите се борат да работат и занаетчиска работа (на црно) во викенд кога не се на работа. Останатите се борат да ги пуштат децата да научат германски јазик ниво B1 и да го положат (да дадат не знам колку евра по тој сертификат од Göethe) за да им дадат виза и да најдат работа во Германија бидејќи со македонски пасош им треба минимум ниво A2. Местата каде што се нуди 500-600€ плата почетна со можност за напредок како во Таскфорс за луѓето во ова градче е научна фантастика.

@Vlatce-Vectra точно така, син му од познат "лижач" во градов е инженер во Гентерм, зема 500€ ама си се лади и си шета низ погон, не работи ништо, си доаѓа од 8-16ч од пон-петок, и мислам дека има службена кола. Мајка ми таму со факултет работеше на минимална плата и беше казнувана секој месец, бидејќи немаше друг избор во ова вукојебинава, кога заминавме Германија ја изгуби работата, сега фала му на Бог што најде работно место со факултет и зема 1000+ € плата, а не се мачи вел ден на нозе во Гентерм на 40+ години.

Абе и јас се чудам овде по мислењава и плативе. 600 800 1200€ требало. Елајте си во помал град да видите кај се вади лебот  ;D Јас работев во Гентерм 4,5 години и ми скурчи и заминав. Чудо е овде по форумиве да видам некој да споделува искуство.
Неможам да кажам дека лошо поминав ама и не баш добро. За млад чоек онаква работа не ти е затворен во погон, па и легач да си. Прва, втора, трета, одма ќе остариш и отупиш  со ваква работа то е загарантирано. За работата слично патешествие како тебе можи и бетар, колку пати се случило да се вратам сабајлето од трета смена во 06:30 па пак станувам во 12:00 за втора смена пак да акам на линија. Работев на машина со робот така да норма не се фаќаше и супервизорите имаа разбирачка поштој   преку еден ден имаше downtime на машината. А за луѓето и народецот(сите не само шефови) што останаа таму да работат тоа е приказна за друга тема.
Појаки фирми во градов можи и да се кажи комотно рудник Сивец, солидни примања за прилепски стандард, еве го стариот зема пута x3 од минималната пензија ама работиш во рудник не во хала. :)
« Последно менување: 11 Март 2024, 02:42:01 am Opticruise »

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
« Одговори #4790 на: 11 Март 2024, 02:31:06 am »
.
« Последно менување: 11 Март 2024, 02:37:15 am Opticruise »

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
« Одговори #4791 на: 11 Март 2024, 02:32:13 am »
.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4792 на: 11 Март 2024, 02:37:29 am »
Колеги можеби сме биле. Јас бев на cutting (една од полесните). Ако некој млад сака да си го остај здравјето нека оди.

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
« Одговори #4793 на: 11 Март 2024, 12:28:19 pm »
Одделот кај шо бев се викаше CCB. Работа беше премногу едноставна, и некој со четврто одделение можи да ја работи, Ама знајш, умирачка е цела смена во место на нозе да ја поминиш, движење на телото само на пауза за јадење.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3154
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #4794 на: 11 Март 2024, 13:58:45 pm »
Одделот кај шо бев се викаше CCB. Работа беше премногу едноставна, и некој со четврто одделение можи да ја работи, Ама знајш, умирачка е цела смена во место на нозе да ја поминиш, движење на телото само на пауза за јадење.
за која пара иколку дена т,е раб сати?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4795 на: 11 Март 2024, 14:01:19 pm »
основна плата 20.175 ден + сменско 5% + сабота (во тој оддел не знам дали се работеше и колку често) + една до две недели трета смена (толку фаќаш бидејќи се оди во смени, трета, па втора, па прва една недела) и се стасува до кај 30тина илјади. Со 18.000 почетна стасував до 28.500 ден плата, ама умрен бев од работа и стоење во 1м² 8 часа, другарите мои шетаа во сабота навечер, јас работев трета смена, за недела цела да ја преспијам и од понеделник пак на работа.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3154
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #4796 на: 11 Март 2024, 14:14:37 pm »
28500 / 25 =1140ден Драг човеку претпоставувам дека имаш во годинте уште двојка напред зар тебе твоето постоење твоето време твоите мисли желби креации вредат 1140 денари дневно зар толку на цела ова планета од толку разни земји ширум свет плус некаде кажа дека имаш и бугарски пасош . Ја не знам што треба да ти се каже понтаму дечко пакувај куфер и одма да те нема од тука инаку не си за жалење ја би те прегнал тебе и тие такви како тебе што уште имате двојка напред пред вашите години уште појако да велите чичо боли а да седите тука и барате работа тука чедо златно нема да најдеш никад добра работа совет - . дете златно зимај тоа интернет имаш бг пасош лесно можеш да обезбедиш престој со тој документ работа ти е отворена од бугарија до аустралија отиди измешај се во свет 4-5 години врати се тука после друга песна е тука не си за жалење додека такви како вас им рмбате за ич пари така ке е ке боли чичо е ке боли мазничко. 

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #4797 на: 11 Март 2024, 14:19:45 pm »
Не се проблем тие 1000 денари дневно. Проблем е што е монотона работа и 10 години да ја работи пак ќе биде на истото место. Работа во која не напредуваш нема поента да се работи освен ако некој месец не ти требаат итно пари па да преживееш со не.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #4798 на: 11 Март 2024, 14:34:55 pm »
Ve citam i nekako ste mi cudni so moabetive. Ovde izlaga site deka sakate nad 50k plata ama da sedite vo nekoja kancelarija dnevno 1 pecat da udrite vikend praznik doma i taka penzija da docekate.
Od 2001 prvo vrabotuvanje vo smeni i do den denes vo smena. Na vremeto koga bese 8000 minimalec jas zimav x3 od tie pari ama smena. E sega site so vase razmisluvanje kukaa lele zimam 10k mala plata ama vikend pretrcal u Ohrid jas na rabota 3sm.
Deneska isti onakvo minimalec 21k jas pak sum nad nego i istite pak lele mala plata i pak vikend ete go u Solun na kafe a jas pak 3sm.
Neznam grbavi ste da najdete rabota barem denes kade sto ima za izvoz rabotni mesta koj se dobro plateni ili poarno vi e zalepi nekoj plakat vikaj na miting i ajde u administracija za 25k. Izvolte vo Makstil kranist kje rabotis plata nekade nad 45k vo smena...idat mladi mesec dva usvet.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4799 на: 11 Март 2024, 14:40:12 pm »
Секогаш има и подобро и полошо.
2ра снена,3та смена,викебд биле на работа,голема работа.
12 дена на пат излезен од дома,ни за арно ни за лошо не си таму.3 дена дома.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D