Автор Тема: Вработување  (Прочитано 663568 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Вработување
« Одговори #4770 на: 07 Февруари 2024, 11:57:11 am »

1. Абе ко што листав низ темава, се изненадив за тоа какви просечни плати се спомињаат, така да, може и ќе можат да се вратат луѓето за 1000 еу плата, којзнае.

2. Многу точно, и многу битно да се разбере, поради тоа што секогаш постои тендеција да се наметне сопствениот светоглед. така се жалеше типот, па сега како било точно... не можда да зна .

3. Ептен не ми се верува дека вакво нешто се случило, ама ај. Може полиција да те контролира, нормално, ама и да пиел па дувал, не управува со возилото и културно и одговорно го оставил настрана, така да, малце ми е мутава приказнава. Иначе, може да те казнат и на точак ако си се качил, а си цврцнал, пошто претставуваш потенцијална опасност.

1. да си глеал сител немало ни да заминиш :D
3. Возел до негде, па се паркирал некој км пред контролата, не дека бил толку одговорен. Ами ако се начука со што ќе се враќа, со такси,да ме украдит ? Башка кој знае колку е тамо такси. да не згазна камион со бицикла хехе. Кај нас на пример ако ме удрит кола на бицика и ако ја оштета глата, а при тоа не носа соодветна опрема( кацига) не ми исплаќа осигурањето.
@Bicikle трепни ако си киднапиран ;D
Што те натера да се посеомневаш да су киднапиран? одамна сме киднапирани...

Лани бев службено еден месец Тенеси Уса. Имав на располагање возило.
Полиција не видов никаде да застанва некој ко кај нас шо не реметат.
Си возат по интерстате никој не те ремети. Еднаш имаше сообраќајка и да имаше на секаде да го обезбедат сообраќајот. Тука не демнеат скриени зад банкини под дрва.
И мене во 2 години не ме застанаа ни еднаш без причина, ама тој еднаш ко ме застанаа заради цркнат фар, дури седевме на суд гледав влакна од косата кај шо му паѓаат на газдата дур читаја обвиненија заради возилото шо го возев :D
 Лани во Шведска  абе во крајот нa цуцулка од државата нема подолу ништо океанот е Ljungusen се викаше, на крајот од светот ништо апсолутно кај шо не се дешава, паркира кај една пицерија да земам нешто од некој, паркирав 10 мин зад пицерија кај шо апсолутно не врви никој, плус зима вон сезона умрено чоек нема. Излегов за 10 мин, казна, 1000 круни попиена :D Нормално и двете заслужени и застанат со причина.
Кај нас ќе те застанат 10 пати низ град без никаков повод и причина , оти ете  работат нешто. Или пак од ку$о здравје, дај лична карта, на сред бел ден на пазар, шојмаш во ранецо... Сумљива ствар оти со ранец сум бил, не со најлони ко старите.
 Нормално се скаравме, завршив в полиција оти мислеше дека го знаел законот за претрес да прај, пријавив после, окапа по села една година со платата скусена.

е а тек до трафика да тркниш по цигари, кој знае колку казни ќе попиеш тамо шведска медска. Сеј си раат овде, на сред улица цел ден да е остајш 100 еу ќе платиш.

УСА е далеку по лабаво.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4771 на: 07 Февруари 2024, 12:00:22 pm »
Не мислев на твоите ставови, туку за користењето на кирилица :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #4772 на: 07 Февруари 2024, 12:01:47 pm »
Не мислев на твоите ставови, туку за користењето на кирилица :)
хахаха ај да не му паѓааат очине на Нандор :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #4773 на: 07 Февруари 2024, 12:57:28 pm »
Од скорешните муабети, најмногу се кезев на одговорот
"Се отворивте ко бремени жени"

:)

Инаку, за нормален живот, нит 2000е не се доволни за 4 члено семејство.
Пред да рипнете, правам муабет за потреби од типот на мобилен, 200-300 евра, гардероба од средно-буџет продавници, скромна рата за стан, 15г+ стара кола, годишно летување, минимално (скоро ич) акање по кафани, готвени јадења итн.
Или во превод, секое прднување, отишла илјадарка
Јбг, за 2 години инфлацијата е преку 30-40% ретко кој има толку голема корекција на плата.

Само љубов клабери :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #4774 на: 07 Февруари 2024, 13:27:39 pm »
Темава од вработување отиде на курч кој колку пари прави и сега финално кој каде шетал по светов.

Ко да денес е тешко да прошеташ кај сакаш на земјинава топка.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #4775 на: 07 Февруари 2024, 14:38:45 pm »
Свашта. Човек да чита, и да се чуди...

Расфрлање со цифри, ку*чење, "лепење етикети", дефиниции за живот, животарење, сиромаштија, "мерење его"...

Освен чесни исклучоци...
« Последно менување: 07 Февруари 2024, 19:23:51 pm KaZaN »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #4776 на: 07 Февруари 2024, 14:41:09 pm »
Абе... читате? :)))

Не забележав такво нешто, а може и сум заборавил до следна страна.

Чувајте здравје, децаааа!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4777 на: 07 Февруари 2024, 14:42:33 pm »

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #4778 на: 07 Февруари 2024, 16:32:59 pm »
Темава од вработување отиде на курч кој колку пари прави и сега финално кој каде шетал по светов.

Ко да денес е тешко да прошеташ кај сакаш на земјинава топка.

Sent from my iPhone using Tapatalk

јас па цело време мислам дека темата е за тоа колку бедно се живее посебно по инфлацијата.
Со цифри само правиме споредба, колку се зараборува а колку се трошоците за живот. Сепак, ако можам да си дозволам: 1.да имам кров над глава, 2. превоз до работа и храна, 3.да си платам сметки дома, сето тоа без да се задолжувам, или примам помош од роднини, тогаш сметам дека сум богат и дека ништо не ми фали во животот. Ако НЕМОЖАМ тогај има проблем. Мислам дека многу луѓе во МК НЕМОЖАТ да си го дозволат тоа.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 817
  • The best or nothing.
« Одговори #4779 на: 07 Февруари 2024, 19:06:26 pm »
Дечки, има ли некој од вабтек тука? Чисто за нешто повеќе информации, смени, позиции.
може и во пп.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #4780 на: 07 Февруари 2024, 21:00:17 pm »
Дечки, има ли некој од вабтек тука? Чисто за нешто повеќе информации, смени, позиции.
може и во пп.
baraj kontakt od Sashe deckoto sto sanira sofersajbni on raboti vo Vabtec

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #4781 на: 23 Февруари 2024, 19:03:18 pm »
Дали Хрватска станува ветена земја за сезонска работа? Прво почнаа младите, за работа и шетање по плажи, но еве сега и постари луѓе одат. Зарем толку многу се печалат за 5 месеци работа.

Туку, имате инфо колку изнесува плата на продавач во салон за климатизери?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #4782 на: 24 Февруари 2024, 16:23:31 pm »
ako svercash neshto top e... :D
Filan coek pojde tamo, svercna balgorodni materijali istaj nekoja iljadarka.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
« Одговори #4783 на: 25 Февруари 2024, 13:24:08 pm »

Fala za infoto, prasav za plata poso imam drugar na drugar sto raboti/rabotese vo skopska pivara, mislam reon skopje- ista rabota mrcendajzing, i spored negovi kazuvanja plata cesto nad 40-45k so site drugi beneficii(kola, gorivo, telefon..)
Тешко дека е 40-45к за редење само.

Нелт даваат околу 30к месечно, кола, телефон ок, ама и прават нарачки во големи маркети.
Ова од близок во фамилија кој земаше околу 25к и бонус му дадоа после нова година од 100 евра и толку.

Инаку добри производи имаат, посебно ако си со хемија, не се замараш со рокови, ама платата не е во споредба со другите.

Другите фирми даваат таква плата од 25-30к, ама немаат обврска да прават и нарачки. За мене ова во 2024 е смешна плата за тие обврски и таа работна позиција е потценета.

Гледај комерција подобро.

Топ 5 по плати во комерција се:
Атлантик
Алма М
Нелт
Витаминка
Скопска пивара

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔