Автор Тема: Вработување  (Прочитано 664377 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Одг: Вработување
« Одговори #4155 на: 26 Мај 2022, 21:18:32 pm »
Другари, можам само лично да праќам детали бидејќи ми пристапија директно во порака.
Ако има некој барем добар дел од следниве спецификации, пишете порака да ве поврзам.

Се работи за сериозна фирма -> https://awesomemotive.com/

Ова бараат (три различни позиции):

- strong WordPress developer with solid PHP who has VueJS / and or React experience. As long as they are open and willing to learn Vue.JS, we should go on from there.
- WordPress plugin developer who excels with the performance of PHP and MySQL. A developer with experience and proficiency with external APIs and Payment Gateways is ideal.
- open-source contributor role where they would be working 50% OS and 50% AM internal, and if time permits, they can do more OS, but sometimes we really need help in internal AM things.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4156 на: 26 Мај 2022, 21:31:54 pm »
А плата? колку? Или доброволен прилог?

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #4157 на: 26 Мај 2022, 21:41:49 pm »
Не ми е кажано тоа, ама со сигурност тврдам дека е одлична.
Уште еднаш, Awesome Motive е голем бренд во оваа област, сигурен сум дека не бараат "некој за поефтино"

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #4158 на: 27 Мај 2022, 22:12:17 pm »
A be, kaj nas za poskapo idat xD

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
« Одговори #4159 на: 28 Јуни 2022, 13:32:40 pm »
Морам да споделам едно искуство за една работа за која однапред го знаев исходот, ама ете, сакав да ја истерам.

Аплицирав за оглас во администрација. Накратко како иде постапката, има 3 фази.
Прва фаза е административна селекција (факс, просек, искуство, сертификати и сл) и тука бев второрангиран, првиот ми бегаше за 0,22.
Втора фаза е испитот, општ дел (теорија) и странски јазик, освоив топ поени и избив на прво место.
Трета фаза е интервју и тука во опсег се 20 бода. На мене како прворангиран и на второрангираниот ни доделија по 9 поени од можни 20, а тој што беше петтиот и што заостануваше 10 поени зад мене му доделија максимум 20 и изби на прво место пред мене за 1 поен.

Не дека пишав нешто ново ама ете да ја потврдиме праксата.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #4160 на: 28 Јуни 2022, 13:37:11 pm »
Што бараш таму?
Да ти обеле косата порано и да почнеш со апчиња млад?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #4161 на: 28 Јуни 2022, 13:49:23 pm »
Слабо познавање на јазиците.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #4162 на: 28 Јуни 2022, 14:33:50 pm »
Морам да споделам едно искуство за една работа за која однапред го знаев исходот, ама ете, сакав да ја истерам.

Аплицирав за оглас во администрација. Накратко како иде постапката, има 3 фази.
Прва фаза е административна селекција (факс, просек, искуство, сертификати и сл) и тука бев второрангиран, првиот ми бегаше за 0,22.
Втора фаза е испитот, општ дел (теорија) и странски јазик, освоив топ поени и избив на прво место.
Трета фаза е интервју и тука во опсег се 20 бода. На мене како прворангиран и на второрангираниот ни доделија по 9 поени од можни 20, а тој што беше петтиот и што заостануваше 10 поени зад мене му доделија максимум 20 и изби на прво место пред мене за 1 поен.

Не дека пишав нешто ново ама ете да ја потврдиме праксата.

Ела чичо да ти каже сега...

Трите "тестирања" за селекција играат улога само ако одговорното лице на институцијата каде што си аплицирал некој некогаш на маса во кафана му приговори зошто го избрал баш "тој" кандидат, ако имал најмногу бодови, да може да се правда дека уствари тој бил најквалитетниот кандидат, јер освоил најмногу бодови.

Инаку, раководното лице на институцијата го избира кандидатот по свое убедување, без разлика на тоа кој колку бодови освоил на крај, нели, под услов да не паднал на некој од трите теста.

Така да, директорот може и второ и трето рангираниот од тестирањата да ги избере.

И секако дека имало интервенција за доделените бодови при интервјуто на крај.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #4163 на: 28 Јуни 2022, 15:08:36 pm »
Интервјуто е таму каде се гледа што е како е. Можеби е огласот за постоен вработен, можеби за нов.

Некогаш знаат ако нивниот кандидат, не помине во фаза за интервју, секако да вработат нов, бидејќи денес ретко кој сака да работи во администрација.

Во секој случај, услуга ти направиле. Не знам за какво место било, но верувај ќе работиш за тројца ќе те плаќаат за пола.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #4164 на: 28 Јуни 2022, 15:17:09 pm »
Или па ќе лежиш, како 92% од администрација и ќе си земаш просечна платичка без да ти паѓа кичмата во некоја фирма, или ако ти се работи можи да си тераш приватно било шо од лаптоп и да ти врви времето побрзо на работа.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #4165 на: 28 Јуни 2022, 16:15:09 pm »
Cekaj sakas da kazes deka si bil na javen konkurs za javna administracija ??
Partiska kniska imas li ?
Vujko funkcioner ?
Nekoj najblizok rodnina tamo upikan kako glauc ?
Neznam zosto od start si go potrosil dragocenoto vreme koga 99.9% od tie stakori napikani tamo se taka vlezeni znaci od najdolniot esalon lepac na plakati i svirkac na mitinzi do deca na funkcioneri.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #4166 на: 29 Јуни 2022, 06:58:45 am »
Masala kolku testiranje za administracija

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #4167 на: 29 Јуни 2022, 13:59:32 pm »
Намалете доживљај...
Да, во администрација може не работат сите, али тие што работат, работат како за 3. Како инаку и вака ќе функционира?

А не мн драмете околу приватен сектор за тоа колку се "гине"

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #4168 на: 29 Јуни 2022, 14:09:29 pm »
Чек, а кој рече дека се гине во приватен сектор?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #4169 на: 29 Јуни 2022, 14:10:03 pm »
Тие шо работат работат како шо е работеле и претходно, то е еден или двајца на 20се. Пред некој ден бев во фирмата кај шо работеше мајка ми 35год (за патишта) дур не ги испуштија на 3 години од пензија скоро сите да си го бараат чарето. Во истата канцеларија кај шо беше мајка ми сама сега има 8 бироа со исто толку жени, сите до една од кај браќата, не ни знаат шо функција треба да имаат само седат така на телефони, во сите други канцеларии кај шо ѕирнав истата песна, училници со бироа, работат тие шо работеле и претходно таму, само сеа шо имаат гужви по канцелариите од други вработени.
Шоферите истите шо ги памтев како дете, а припишани уште 20се шо не знаат ни кај се наоѓа механизацијата оти немаат дојдено на работа ниту пак имаат категорија за возило..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html