Автор Тема: Вработување  (Прочитано 661970 пати)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Одг: Вработување
« Одговори #3780 на: 03 Април 2019, 20:39:33 pm »
Јас пред 2 години дигнав раце од Upwork, пошо немав време да се ебавам со процедурите. Дополнително што, додека да ти стигнат чистите пари на сметка, еден куп ќе ги снема у разно-разни давачки, па немаш и некоја голема исплатливост.

Иначе да, сега и Connects ќе ги наплаќаат, така да, нема веќе бесплатно аплицирање за проекти.

Моментално напреден Excel (без Macro) и се што е анализа на бројки во него разбирлива од економски аспект али кога почнав да истражувам, сфаќам дека само по себе не е доволно, па познавање на SQL или пак Python е задолжително. Генерално имам 2-3 саати слободни во денот, па размислувам да ги монетизирам.
Сфаќам дека нема пари на почеток, али па и јас учам нешто. Абе да се дешава нешто ;D

Имаш некој препорачан курс за анализа на бројки во Excel/Google Sheets? Платен/неплатен, не е многу важно, само да си го следел и да ти оставил позитивен впечаток. :)

Мартин, види на Microsoft Virtual Academy дали ќе најдеш нешто. Правеа некоја реорганизација, па не знам како стојат сега до курсевите.

Дополнително, би ти ги препорачал курсевите на Skillsology и Excel for Business (истата платформа е, ама под различно име, и може да се начекаат промоции или ваучери на нет).

Како исплаќаат? Знам дека ПејПал освен словенски во МК не функционира

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Вработување
« Одговори #3781 на: 03 Април 2019, 21:38:30 pm »
Едно време исплатата одеше преку Payoneer, претпоставувам дека сеуште е така. 
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #3782 на: 03 Април 2019, 22:07:33 pm »
Моментално напреден Excel (без Macro) и се што е анализа на бројки во него разбирлива од економски аспект али кога почнав да истражувам, сфаќам дека само по себе не е доволно, па познавање на SQL или пак Python е задолжително. Генерално имам 2-3 саати слободни во денот, па размислувам да ги монетизирам.
Сфаќам дека нема пари на почеток, али па и јас учам нешто. Абе да се дешава нешто ;D

Имаш некој препорачан курс за анализа на бројки во Excel/Google Sheets? Платен/неплатен, не е многу важно, само да си го следел и да ти оставил позитивен впечаток. :)
Види и на udemy, таму ќе најдеш доста курсеви.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3783 на: 03 Април 2019, 22:33:46 pm »
Абе времето си тече и вака и така :)
Ако ти треба помош пиши ми, јас сум Top Rated, 100% Job Success и Verified статус со ~1.600 работни часови.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3784 на: 04 Април 2019, 11:48:00 am »
@MartinAlfista

Јас користам на www.edx.org имаш бесплатни (без сертификат). Некои курсеви се само со плаќање.

@achtung

Важи, фала.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #3785 на: 11 Април 2019, 21:02:38 pm »
Некој ако има потреба од машински инженер отсек моторни возила нека пише. Имам 4 години искуство како сервисен инженер и година ипол како раководител на сервис за големи индустриски мотори(за багери, дампери...мотори од по 1200кс и 38 000ццм). Да не ја тупам на темава ако има некој потреба или знае некој на кој му треба нека прати ПП(во цв имам повеќе детали околу сертификати и тоа што знам да работам). Фала однапред
Одново актуелно

Отсутен Theweld

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #3786 на: 24 Април 2019, 14:54:58 pm »
Ако некој има потреба од овластувања Б за машинство нека ме контактира!

Отсутен vladipan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #3787 на: 24 Април 2019, 16:50:32 pm »
Да понуди некој дополнителна работа втора смена ? Поздрав дечки
« Последно менување: 26 Април 2019, 09:37:17 am vladipan »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #3788 на: 24 Април 2019, 20:37:41 pm »
Ако некој има потреба од овластувања Б за машинство нека ме контактира!
LIMAK бараа машинец за објектите што ги градат позади рамстор.

Отсутен vladipan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #3789 на: 29 Април 2019, 21:36:06 pm »
работам со весници од 2002 и не сакам да пласирам информација за работата без добри и лоши страни, а многу е тешко да се најде човек на кој може да се ослониш и кој не настапува ко робот а кешот е за малце ангажирање во утрински часови и наплата во еден ден попладне, фактички како ке се договориш со дуќаните, тие што се на ф-ра ние ги бркаме  ;)

Ти пишав пп :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3790 на: 05 Мај 2019, 09:23:20 am »
na Dzevahir TC gradilisteto barat opsti rabotnici...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #3791 на: 13 Мај 2019, 19:06:21 pm »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #3792 на: 22 Јуни 2019, 01:13:32 am »
Ако има некој за у ИТ фирма, за у сервис за компјутери нека пише.

Според ова погоре од Ипкис платата не  е конкурентна, не е ни солидна, ама условите се одлични.

Ако имате некој предложете слободно.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #3793 на: 24 Јуни 2019, 12:13:43 pm »
Ако има некој за у ИТ фирма, за у сервис за компјутери нека пише.

Според ова погоре од Ипкис платата не  е конкурентна, не е ни солидна, ама условите се одлични.

Ако имате некој предложете слободно.

Пракса студентска давате? :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #3794 на: 09 Јули 2019, 14:18:35 pm »
Огласот е за сите само не за македонците и тоа нагласено. Поздрав кумуњарчиња, семчето да ви се сотре.
За доста работи си во прво, ама ставот дека апокалипсата во Македонија пристигна пред две години, а пред тоа течеше мед и млеко ти е без врска.

Тоа дека е новина вработување по рамковен и дека таа мода е воведена од твоите омилени за пцуење, комуњарчињата, мало морген. Или ептен ти е интересно да ги пцујаш и заебаваш, или пак ептен си попуштил со мозокот :)

Пред некоја година (не беше на власт комуњатрата тогаш, зборувам за времето кога Госпо по земи шеташе... ама го согазија на пешачки), работата ми беше таква динамична и на мое незадоволство понекогаш требаше да се бафтам по некои државни агенции, министерства дрн дрн...

Каде и да појдев, на пример во лифт, некои костумосани, дуздисани... и латиница цепат. По канцеларии латиница и кирилица, мешано. Еден пример во генералштаб на АРМ на пријавница ми викаат: мирдита. Ми остана во сеќавање тоа затоа што го коментирав и тогаш како сега. Костумосани, дотерани, администрација, по рамковен ко шо си носи редот. Латиница, како што си носи редот. Се насмеав еднаш од една агенција излегувам и во умот си велам:
- Брееееј сите овие ги вработиле бе, браос... еден костумосан не слушнав на наше да ме отпоздрави...
Излегувм од зградата и слушам:
- Добре бе да го ебам, кај да одам, каде?! Не гледаш коли и од таму и од таму?! Не ќе летам! - се расправаа еден таксист и еден со скутер, дистрибутер на пици.

Добро е, си викам, имало и од нашите вработено наоколу...

Значи да повторам, ако се заебаваш и ти е интересно да ги дриблаш комуњарчината (ко мене што ми е интересно да дриблам било кој, од било која партија, пошто не ме вработија ни едните ни другите... не дека побарав да ме вработат, ама тие треба да си знат, Ипкисија Мескоса, д уан ен онли, мора да биди вработен од моменталната власт, увек!), тогаш убаа работа прајш. А ако навистина си мислиш дека, како што спомнав погоре, медот и млекото секна пред две години и само во тие две години се случија лоши работи за Македонија, тогаш подистргај го глафчето од некој газ, земи воздух малце ;D

Исти курац е и комуњар и вмроец. Битно е да се фати местенце во државно. Ако се фати, баце сѐ е како што треба, кој сака нека е на власт и кој сака нека кради.