Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Deni на 23 Јануари 2018, 13:07:56 pmЦитат: Stratro на 23 Јануари 2018, 12:41:58 pmКопирант и доктор или бранител на држава не може да зимаат слична плата .Ете каде е проблемот.Тоа не е проблем на копирантот за да му се намали него платата! Жалбата СЕКОГАШ треба да е со поента да се зголеми таа на докторот! А не ја зијам 25к, он несмее 25к! Туку Ја треба 55к!Истата ситуација на глобално ниво може?Еден глуп пример набрзина...Некој си фудбалер Санчез во Манчестер ќе зимал 300.000 фунти неделно...да трча и шутира топка....Во меѓувреме:https://www.bostonglobe.com/business/2016/08/06/lab-liquidated-and-decade-cancer-studies/uW6nu3fqwp1vY3b003s12O/story.htmlLynn Hlatky has spent her career as a scientist studying the development of cancer, hoping in some way to improve understanding of an insidious disease.She took a path common in her field: won funding, established a lab, assembled a team of colleagues, and got to work.But now, a decade of Hlatky’s work is suddenly gone. After a highly unusual chain of events, thousands of little glass tubes of cells and proteins, pieces of human tumor tissue, and other biological samples have been destroyed.The materials fell victim to the bankruptcy of Genesys Research Institute Inc., a nonprofit that in 2013 took control of Hlatky’s lab on the campus of St. Elizabeth’s Medical Center in Brighton.Желбата е едно, реалноста друго, целта на потрошените пари- трето.
Цитат: Stratro на 23 Јануари 2018, 12:41:58 pmКопирант и доктор или бранител на држава не може да зимаат слична плата .Ете каде е проблемот.Тоа не е проблем на копирантот за да му се намали него платата! Жалбата СЕКОГАШ треба да е со поента да се зголеми таа на докторот! А не ја зијам 25к, он несмее 25к! Туку Ја треба 55к!
Копирант и доктор или бранител на држава не може да зимаат слична плата .Ете каде е проблемот.
Цитат: ZilePunto на 22 Јануари 2018, 22:54:16 pmШто се подразбира под јуниор позиции??Sent from my MI 4S using TapatalkЦитат: kire95 на 22 Јануари 2018, 23:49:56 pmМислам дека се гледа работното искуство на таа област колку време ја имаш работено и така одредуваат дали јуниор или сениор програмер, ако грешам нека ме поправи @Carpathian Lord Значи имаш две компоненти за јуниор.Можда е да имаш 0 години работно искуство во областа, ама да имаш знаење. Можеби имаш сертификат за нешто, ама немаш работно искуство и ќе те стават јуниор, можеби и мид левел.Има матрици за проверка на знаења и искуство (што ги дознаваат за време на интервјуто) и те сортираат во некоја група.Не сум ректрутер, не знам.Цитат: howitz на 23 Јануари 2018, 08:54:44 amЧеститки, на која позиција ако не е тајна ? Фала, фала! Иначе работам Mid-Level QA Software Tester.Моментално има голема експанзија и се бараат луѓе. Слободно пишете ми ќе им кажам во HR.
Што се подразбира под јуниор позиции??Sent from my MI 4S using Tapatalk
Мислам дека се гледа работното искуство на таа област колку време ја имаш работено и така одредуваат дали јуниор или сениор програмер, ако грешам нека ме поправи @Carpathian Lord
Честитки, на која позиција ако не е тајна ?
sistemacizacija...da se znae za koe rabotno mesto kolku e minimalnna plata na drzavno nivo bez razlika dali e privaten ili drzaven sektor...
Најдобро платените регулаторни тела и агенции ( ACO, АЕК КХВ, Елем, Регулаторна за горива итд ) не се финансирани од бует на РМ.